• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.03.2018

10:59

(VIDEO) MESI JE UNIŠTIO ČELSI! Barselona u četvrtfinalu, Argentinac u "klubu 100"!

Fudbal

(VIDEO) MESI JE UNIŠTIO ČELSI! Barselona u četvrtfinalu, Argentinac u "klubu 100"!

Podeli vest

Fudbaleri Barselone pobedili su u revanšu osmine finala Lige šampiona Čelsi sa 3:0 i tako se plasirali u narednu fazu

Posle 1:1 u Londonu, Katalonci su, pa može se reći rutinski odradili posao na "Nou Kampu".

U tome im je umnogome pomogao rani gol, koji je u trećem minutu postigao Lionel Mesi. Argentinac je skoro iz mrtvog ugla šutirao, lopta je prošla kroz noge Tibou Kurtoi i završila u golu.

Mesi je u 20. minutu oduzeo loptu protivniku, povukao kontru, asistirao ka Dembeleu, koji je zakucao loptu u mrežu gostiju.

Mogao je Čelsi da smanji prednost rivala, ali je Markos Alonso pogodio stativu iz slobodnog udarca.

U nastavku je Mesi stavio tačku na utakmicu u 63. minutu, kada je još jednom šutirao kroz noge Kurtoi i zatresao mrežu "plavaca". To je bio 100. gol Mesija u Ligi šampiona.

Sada su poznati svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona, a pored Barselone to su još i Juventus, Roma, Bajern Minhen, Real Madrid, Sevilja, Mančester siti i Liverpul.

Prvi mečevi će se igrati 3. i 4. aprila, a revanši 10. i 11. 

(VIDEO) BAJERN POKORIO I ISTANBUL! Bavarci se prošetali do četvrtfinala LŠ!

BARSELONA - ČELSI 3:0 (2:0) (prvi meč 1:1)

Strelac: Mesi u 3. i 63. i Dembele u 20. minutu.

Stadion: "Nou Kamp". Sudija: Damir Skomina (Slovačka)

BARSELONA: Ter Štegen, Serđi Roberto, Pike, Umtiti, Alba, Dembele (od 67. Vidal), Rakitić, Buskets (od 61. Gomes), Inijesta (od 56. Paulinjo), Mesi, Suarez.

ČELSI: Kurtoa, Aspilikueta, Kristensen, Ridiger, Mozes (od 67. Zapakosta), Fabregas, Kante, Alonso, Vilijan, Žiru (od 67. Morata), Azar.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

90'. Prečka! Ridiger je posle kornera bio najviši u skoku, ali nije imao sreće - pogodio je prečku.

85'. Sada se istakao Kurtoa. Rakitić je izveo korner, Paulinjo glavom šutirao sa šest-sedam metara, ali je golman Čelsija sjajno odbranio.

79'. Na mukama je Kurtoa. Mesiju kao da nije bilo dosta što mu je dao dva gola kroz noge, pa je zapretio i iz slobodnog udarca. Kurtoa je izbacio loptu u korner, a Mesi je onda i iz kornera direktno šutirao u gol.

67'. Dvostruka izmena u Čelsiju. Morata i Zapakosta umesto Žirua i Mozesa. U Barseloni je umesto Dembelea na terenu Vidal.

63'. GOL! Barselona vodi 3:0, drugi put je Mesi zatresao mrežu. I drugi put je kroz noge dao gol Kurtoi. Ovo je 100. pogodak Argentinca u Ligi šampiona.

61'. Još jedna promena u domaćem timu. Serhio Buskets je sa bolmon grimason napustio teren, a u igri je Andre Gomes.

56'. Prva izmena u Barseloni, umesto Andresa Inijeste, koji je "izašao" iz povrede, na terenu je Paulinjo.

49'. Pao je Alonso u kaznenom prostoru Barselone posle duela sa Pikeom, Skomina je pokazao da nema faula i usledili su žustri protesti gostujućih fudbalera. Na kraju je Žiru dobio žuti karton.

48'. Fantastična intervencija Dembelea! Kontra čelsija, lopta je išla ka Alonsu, koji se nameštao na udarac, ali je Dembele u poslednjem trenutku uklizao i izbacio loptu u korner.

47'. Prilika za Suareza, ali je Kurtoa odbranio udarac Urugvajca.

Reuters

Prvo poluvreme:

45'. Stativa! Markos Alonso je izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i lopta je okrznula stativu sa spoljne strane.

38'. Sada još bolja prilika za Čelsi, prodor Kantea, koji je uz malo sreće zadržao loptu, ali je na kraju šutirao pored gola sa ivice peterca.

37'. Markos Alonso se ubacio iz drugog plana i šutirao sa 15-ak metara, ali pravo u Ter Štegena.

33'. Moglo je da bude 3:0 na semaforu da je Pike zahvatio loptu posle centaršuta Lionela Mesija. 

28'. Dar-mar je napravio Inijesta u odbrani Čelsija, da bi na kraju petom proigrao Suareza, a ovaj iz okreta šutirao pravo u Kurtou.

20'. GOL! 2:0 za Barselonu, Dembele je strelac! Sevnula je kontra Barselone, Mesi je povukao loptu, uposlio na suprotnoj strani Dembelea koji je bio sam, namestio se i zakucao loptu u mrežu Čelsija.

12'. Razigrali su se gosti, sada je Vilijan pokušao udarcem sa preko 20 metara, ali je Ter Štegen odbranio.

7'. Zapretio je Čelsi iz kontre, Azar je povukao i dodao do Vilijana, a ovaj pokušao da asistira Žiruu, ali je Umtiti intervenisao.

3'. GOL! Barselona vodi, strelac je naravno - Mesi! Argentinac je počeo akciju u kojoj su još učestvovali Dembele i Suarez, a Mesi je na kraju matirao Kurtou poslavši mu loptu kroz noge. Ovo je Mesijev 99. gol u Ligi šampiona!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija