• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.03.2018

12:28

MESIJEVA ISPOVEST! Leo o ubistvima u Argentini, Mundijalu, životu posle fudbala...

Fudbal

MESIJEVA ISPOVEST! Leo o ubistvima u Argentini, Mundijalu, životu posle fudbala...

Podeli vest

Fudbaler Barselone i reprezentativac Argentine Lionel Mesi nada da će "gaučosi" ovog leta u Rusiji slaviti titulu prvaka sveta, bez koje su pre četiri gofine ostali zbog poraza u finalu od Nemačke. Sjajni as je govorio i o pritisku sa kojim se nosi, planovima po završetku karijere, siatuaciji u Argentini...

"Svako ko voli fudbal, mora da voli i Karima Benzemu". To su bile reči Zinedina Zidana, koji je na taj način pokušao da odbrani napadača Reala od kritika javnosti.

Ipak, svako ko je pošten i pravi ljubitelj fudbala reći će ovako nešto "Svako ko voli fudbal, želi da Mesi osvoji titulu prvaka sveta sa Argentinom". 

- Vidim svuda gde idem želju ljudi da Argentina osvoji Svetsko prvenstvo. Imaju želju da me vide kao prvaka. I to se događa u svim delovima sveta. To je za mene zaista impresivno - rekao je Mesi gostujući u emisiji na TV Amerika.

U Argentini te ubiju zbog sata, zbog bicikla, zbog motora. Ima svuda pljački, ali da ne možeš da izađeš da prošetaš zbog toga... To je ludostLionel Mesi, fudbaler

Nije tajna da Mesi ima velika očekivanja pred Mundijal u Rusiji.

- Nadam se da nas čeka veliko Svetsko prvenstvo. Moja želja je ista kao i kod navijača, da osvojimo titulu svetskog prvaka. Nadam se da ćemo proživeti nešto slično kao 2014. godine što je za nas bilo nezaboravno iskustvo. Ne samo za nas, već za celu zemlju. Igrali smo na svim utakmicama Svetskog prvenstva. Samo ovoga puta da budemo šampioni. Nije lako osvojiti, to se ne događa često, ali je svakome san... Možete sve da uradite kako treba i da ne budete prvi kao što se nama desilo - istakao je Argentinac.

Mnogi ga smatraju najboljim fudbalerom u istoriji, ali da bi to bilo ozvaničeno, vlada mišljenje da mu je potrebna titula sa Svetskog prvenstva.

- Uvek sam sanjao da budem u finalu, da ga osvojim. Svetsko prvenstvo postaje sve teže, zato ostaje žal za 2014. godinom. Znamo koliko je teško osvojiti ga, mi smo bili blizu i zato je to bolno iskustvo - objasnio je napadač Barselone.

Ove godine će proslaviti 31. rođendan i mnogi veruju da je ovo poslednja prilika da Mesi podigne "boginju".

Život posle fudbala

Petostruki osvajač Zlatne lopte ne zna čime će se baviti kada završi igračku karijeru.
- Istina je da ne znam... Svi kažu da je teško i ne sumnjam da će tako biti... Veoma je teško da razmišljam da neću raditi ovo što danas radim. Gde ću biti, gde ću živeti... Voleo bih da uradim sve što nisam mogao zbog profesije. Ne znam da li ću živeti u Barseloni, u Rozariju, ne znam stvarno jer ne znam šta ću zapravo raditi - poručio je sjajni fudbaler.

- Postoji mišljenje da će to biti poslednji put da većina nas igra zajedno. To što smo igrali tri finala ne pomaže. Zavisimo od rezultata nažalost. I to stoji iza mišljenja o ovoj generaciji. Javnost ne misli da smo bliži tome da postanemo šampioni. Misle da nećemo imati novu šansu za to. Ako tako bude, želeće da cela grupa igrača napusti reprezentaciju - podvukao je kapiten "gaučosa".

On je potom objasnio kako se nosi sa pritiskom koji nosi.

- Trudim se da budem sa decom, sa suprugom, porodicom. Sve ostalo je sekundarno. Rođenje prvog deteta mi je "otvorilo" glavu. Ne volim da gubim, ne volim da igram nerešeno, ali sve prihvatam drugačije. Ima mnogo važnijih stvari od rezultata - rekao je Mesi i dodao:

- Na kraju krajeva - to je igra, zar ne? Svi želimo da pobedimo, svi želimo da budemo šampioni, najbolji, ali nekada ne možete... Fudbal je pun iznenađenja, to je sport u kome se svašta događa, u kojima ne pobeđuje uvek onaj ko je najbolji. Naučio sam da živim sa tim i da ne možeš uvek da pobediš. I da kada jednom završiš sa fudbalom postoje i druge stvari.

Javnost ne misli da smo bliži tome da postanemo šampioni. Misle da nećemo imati novu šansu za to. Ako tako bude, želeće da cela grupa igrača napusti reprezentacijuLionel Mesi, fudbaler

Poraz u finalu Mundijala 2014. godine je jedna bolna tačka u životu Lea Mesija, ali nije jedina. Situacija u Argentini ga veoma zabrinjava.

- Patim, jako mi je žao zbog toga kako je danas u Argentini. Zbog nesigurnosti, zbog svega... Rekao sam da razmišljam da se vratim u Rozario i da uživam u svom gradu kao što sam radio kada sam bio mali, ali se brinem zbog sigurnosti... Tamo te ubiju zbog sata, zbog bicikla, zbog motora. Ima svuda pljački, ali da ne možeš da izađeš da prošetaš zbog toga... To je ludost - rekao je Mesi i na kraju dodao:

- Znam da ima mnogo problema u Argentini, ali glavna stvar je da treba živeti u miru, da može da se šeta ulicom. Da deca budu na ulici kao u moje vreme, a znam da je nemoguće da bude tako ponovo. Na raspustu sam bio napolju od devet ujutru do 10 uveče. I ništa mi nije bilo. Tako je bilo u svim krajevima Argentine. Znam da ne može biti ponovo tako, ali barem sigurnost može da se obezbedi. Mi Argentinci smo uvek u teškim vremenima bili zajedno i napravili smo velike stvari - zaključio je Mesi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan233

pre 6 godina

Ja zelim da vidim Ronalda kao prvaka sveta i samo zbog njega navijam za Portugal

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija