• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

20.03.2018

14:01

PROMENA KAPITENA JE I DALJE TEMA BROJ 1! Evo šta kažu Tadić i Mitrović!

Fudbal

PROMENA KAPITENA JE I DALJE TEMA BROJ 1! Evo šta kažu Tadić i Mitrović!

Podeli vest

Srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić istakli su da to što je promenjen kapiten nije uticalo na atmosferu u ekipi, kao i da će predstojeći mečevi protiv Maroka i Nigerije poslužiti za uigravanje

Dan nakon što je selektor Mladen Krstajić saopštio da branislav Ivanović više nije kapiten tima, već da će traku nositi Aleksandar Kolarov, a da će zamenik biti Nemanja matić, u taboru "orlova", stanje je redovno. Bar ako je verovati Mitroviću i Tadiću.

- Atmosfera je super, kao i uvek. Promena kapitena nece doneti neke posebne promene - poručio je Dušan Tadić, a na isto pitanje je odgovor dao i Aleksandar Mitrović.

- To je odluka selektora. Bane, Kolarov i Matić su najveća imena ovog tima i tako će i ostati - istakao je centarfor Srbije.

Nisam se plašio, ni pre ni sad, za mesto u reprezentaciji. Imam jaku konkurenciju ali razmišljao sam u pravcu da moram dobro da radim i da igramAleksandar Mitrović, fudbaler Srbije

Kada je "goruće" pitanje stavljeno ad akta, reprezentativci su se osvrnuli na predstojeće obaveze u dresu reprezentacije.

- Mislim da je veoma važno da se ispune svi uslovi - fizički, taktički i tehnički. Bitno je da budemo kompletni i onda ćemo lakše da se borimo protiv ekipa na Mundijalu. Svi vode računa o sebi i trudićemo se da se pripremimo što bolje - istakao je fudbaler Sautemptona.

On smatra da ekipa ima dovolno vremena do početka Mundijala da se uigra.

- Sve ide svojim tokom i siguran sam da ćemo biti pravi na SP. Drugačiji će biti sistem sad, drugačija formacija ali radimo na tome da budemo što bolji i kako vreme bude odmicalo nadam se da ćemo imati učinak kao do sad. Bitno je da pobeđujemo, a manje je vazno ko daje golove i asistira - istakao je Tadić.

Mitrović veruje da ekipa može mnogo da napreduje do prve utakmcie na Mundijalu, 17. juna protiv Kostarike.

- Iz svake utakmice može da se izvuče nešto novo, pa i iz ovih mečeva, iako na SP nećemo imati rivale iz Afrike. Trebalo bi da napredujemo u taktičkom smislu - podvukao je špic "orlova".

POMAMA ZA DRESOVIMA

"Orlovi" će na Svetskom prvenstvu igrati u novoj opremi, a dresove naše reprezentacije sada pravi Puma, koja je u ponedeljak predstavila rezervnu opremu Srbije. - Već traže nove dresove a i karte za SP - rekao je Mitrović, a nadovezao se Tadić. - Isti slučaj, 300 ljudi mi je trazilo dresove i moraću da naručim dodatni kontigent - istakao je vezista "orlova.

On je zimus prešao iz Njukasla u Fulam na pozajmicu i pod komandnom palicom Slaviše Jokanovića igra kao preporođen i redovno trese mreže u Čempionšipu. Međutim, i njegov konkurent za mesto u napadu Aleksandar Prijović "rešeta" u Grškoj. 

- Nisam se plašio, ni pre ni sad, za mesto u reprezentaciji. Imam jaku konkurenciju ali razmišljao sam u pravcu da moram dobro da radim i da igram. Svako okupljanje smatram novom borbom za mesto u timu. Na meni je da radim i treniram, a selektor odlučuje ko će da igra - objasnio je Mitrović i osvrnuo se na situaciju kada je u Njukaslu, kod Rafaela beniteza, bio zakucan za klupu.

- I u Njukaslu sam poštovao odluku Beniteza. Jeste se sad dosta toga promenilo, sad je sve bolje, želim da nastavim tako. Imamo dosta igrača iz zlatne generacije "orlića" koji su nam priključeni, neki su već svetske zvezde poput Sergeja. Moći će mnogo da nam pomognu, mnogo rade, vredni su i pomoći će u svakom smislu. Drago mi je što su s nama i nadam se da će igrati sve bolje. Cela reprezentacija i svi u Srbiji polažu nadu u njih - istakao je centarfor Srbije.

On je potom govorio i o odluci Njukasla da ga pošalje na pozajmicu.

- Želim Njukaslu sve najbolje, da ostane u ligi, ali ja sam koncenteisan na Fulam i da odrađujem sve maksimalno. Nadam se da ćemo se plasirati u Premijer ligu. Onda ide SP, pa ćemo videti šta dalje - zaključio je Mitrović. 

KRSTAJIĆ UZEO KAPITENSKU TRAKU IVANOVIĆU! Kolarov je novi kapiten Srbije, Matić zamenik! 

KRSTAJIĆ O SMENI KAPITENA: Bane je bio i ostao deo ekipe! KOLAROV: Nema problema u timu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija