• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.03.2018

20:59

(VIDEO) BEZIDEJNA SRBIJA PALA NA PRVOM TESTU! Bledi "orlovi" poraženi od Maroka!

Fudbal

(VIDEO) BEZIDEJNA SRBIJA PALA NA PRVOM TESTU! Bledi "orlovi" poraženi od Maroka!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskom meču od Maroka sa 2:1 na debiju selektora Mladena Krstajića 

Krstajić je meč počeo bez Ivanovića i Stojkovića, a doskorašnji kapiten Srbije priliku je dobio u drugom delu utakmice i upisao 101. meč za Srbiju. "Orlovi" nisu položili test protiv Maroka, koji je iskoristio dve greške odbrane Srbije došao do dva gola i pobede. Kod obe situacije Nikola Maksimović loše je reagovao - prvo je napravio penal u 27. minutu, a potom mu je u 40. pobegao Butaib i savladao Dmitrovića.

Pre toga Srbije je uspela da dođe do izjednačenja kada je Ljajić odlično proigrao Tadića, a ovaj savladao Munira. 

Srbija je posebno u prvom poluvremenu delovala bledo i bezidejno posebno u napadu. Primili smo sva jeftina gola, vezni red je bio prilično sputan u nameri da preuzme loptu od defanzivaca i organizuje napad. Matić se nije ni video, a ni Živkivć se nije najbolje snašao...

U 27. minutu Maroko je poveo. Maksimović je oborio Amrabata, sudija je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač je bio Zijeh pa je Maroko imao  1:0.

Samo deset minuta kasnije Srbija je došla do ekspresnog  izjednačenja. Lajić je odradio najveći deo poslao, Tadić je došao do lopte i pogodio za egal - 1:1. Ali, posustali smo samo tri minuta kasnije. Opet je Maksimović bio najlošija karika. Pobegao mu je Butaib i glavom vratio vođstvo Maroku - 2:1. 

Tokom drugih 45 minuta igre bili su "orlovi" opasniji, češće pretili, Mitrović je umalo doneo izjednačio. U finišu su "orlovi" svim silama pokušali da dođu do gola izjednačenja, ali je ostalo 2:1 za Maroko.

"Orlovi" naredni pripremni meč igraju za četiri dana u Londonu protiv Nigerije.

SRBIJA - MAROKO 1:2 (1:2)

Strelac: Tadić u 37. minutu za Srbiju - Zijeh u 28, Butaim u 40. minutu za Maroko

Stadion: "Olimpiko" . Sudija: Marko Gvida (Italija)

SRBIJA: Dmitrović, Basta, Maksimović (od 73. Ivanović), Tošić, Kolarov (od 79. Obradović), Živković (od 46. Milivojević), Matić (od 69. Grujić), Ljajić (od 83. Prijović), Tadić (od 70. Gaćinović), Kostić, Mitrović. 

MAROKO: Munir, Dirar, Benatija, Sais  (od 46. Da Kosta), Mendil, El Ahmadi (od 83. S. Amrabat), Busufa, Amrabat, Zijeh (od 91. El Kabi), Belanda, Butaib (od 74. Buaduz).

TOK MEČA

Drugo poluvreme

93'. Gađao je Tošić, ali pored gola. Ne gine nam poraz!

87'. Centaršut Milivojevića, ali nema nikoga da sprovede loptu u mrežu.

83. Pokušaće Prijović poslednjih desetak minuta utakmice da nas spase poraza. Izašao je Ljajić.

79. Izlazi kapiten Kolarov, a u igri je Obradović.

78'. Šut Mitović, ali nepresizno, ide pored gola. 

76'. Lepa prilika za Srbiju, Kostić je šutirao ipak pravo u golmana Maroka, koji je blokirao udarac. Čuvaju Marokanci prednost, što im nije teško pored jalovih pokušaja "orlova".

Reuters

73'. Bane Ivanović ulazi na teren umesto Maksimovića. 

69'. Matić napušta teren menja ga Grujić.

69'. Igra se na sredini terena, a "orlovi" ne mogu da stvore izglednu priliku. 

60'. "Orlovi" su opet bili u prilici. Dobar centaršut Ljajića, Kostić gađa glavom, ipak ide preko gola.

57'. Uf, dobra je ovo bila šansa za Srbiju. Kolarov je ubacio loptu u peterac, Mitrović je uspeo da zakači loptu ali ne i da je skrene u mrežu, dokopao je se golman Maroka Munir.

50'. Nastavlja se pritisak neumornih Marokanaca. Belanda je pokušao, ali nije uspeo ozbiljnije da pripreti Dmitroviću.

46'. Menja Krstajić! Milivojeć je u igru umesto Živkovića.

Reuters

Prvo poluvreme

40'. GOL! Opet vodi Maroko - 2:1. Strelac je Butaib. Pobegao je Maksimoviću, a potom rutinski smestio loptu u mrežu.

37'. GOL! Tadić je izjednačio na 1:1 u Torinu! Ljajić je odradio najteži deo posla, sjajno proturio loptu, Tadić je izbegao ofsajd i rutinski pogodio mrežu. 

34'. Ne staju Marokanci. Ambrabat nam stvara najviše problema. Sada nas je istrčavanjem spasao Dmitrović.

28'. GOL! 1:0 vodi Maroko! Zijeh je bio precizan i doneo svom timu vođstvo.

27'. Penal za Maroko, Maksimović je oborio Amrabata, a sudija pokazao na belu tačku.

20'. Dobra prilika za Srbiju. Centrirao je Ljajić iz kornera, Tošić je zahvatio loptu, ali ništa, da je bar malo jače udario, ovako ostaje 0:0. 

18'. Prilika za Maroko na drugoj strani, ali sigurna intervencija Tošića.

17'. Posle prvog oštrijeg starta opomenuo je Maksimovića. Fauliran je Busufa.

15'. Tadić je sada ubacio loptu u kazneni prostor Maroka, ali ona nije došla do Mitrovića, pa je Ljajić pokušao da spasi stvari ali ništa od ove prilike. 

Reuters

8'. Ovo je sada moglo skupo da nas košta. Maksimović je bio neoprezan prilikom predaje lopte golmanu Dmitroviću pa je Tošić morao da spasava stvari. Srećom samo korner za Maroko.

3'. Šana za Srbiju, Ljajić je poslao loptu u šesnesterac, ali Tošić kasni. Šteta!

- "Orlovi" prvi put igraju u beloj rezervnoj garnituri novih dresova u kojima će igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

- Tadić je dobio poklon od Slaviše Kokeze dres sa brojem 50, pošto mu je ovo 50. meč za nacionalni tim. 

- Solidno popunjene tribine stadiona u Torinu!

Reuters




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Prle

pre 6 godina

S obzirom na to kako se ponasao juce i kakve je face pravio, Ivanovic nije ni zasluzio da igra !!! Umislio da je "nezamenljiv i Bogom dan" !!! E pa nije !!! I nije ni steta velika !!!

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Zivkovic Ljajic? Ajde Tosic igra standardno ali Basta? pa gde je Sergej? Gde je onaj mali Gacinovic? Ajde bre Kokeza gubi se i ti i ovaj Krstajic..

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Pogresno ste napisali ovo je duel Menadzeri&Kombinacija-Maroko.. To je ta igra koju furamo zadnjih 20 godina,taktika veze smozgom nema. Treba ovi jahaci kamila da ih izgaze 5-0 mozda bi tada narod najurio ove lopove iz Fss-a..

Djole

pre 6 godina

Meni ovo liči,da "iskusni"Krstajić"pokušava da ubedi ostatak ekipa ,koje su se plasirale na sp, da mi ustvari pojma nemamo,a da onda u Rusiji eksplodiramo i izrazbijamo sve redom!Niđe veze ni sa taktikom,ni sa izborom igrača,a o igri da ni nepričamo.Opet smo nazad šuplji na sve strane.Maksimović došao na izlet,Basta od 10 lopti 9 vraća unazad,čak ni Nemanje nigde.Sačuvaj me Bože od ovakve igre!!

AS

pre 6 godina

BOŽE BRUKE OD REPREZENTACIJE. DA SMO ISKOMBINOVALI TIM OD ZVEZDE I PARTIZANA DA IH POJEDU BEZ HLEBA. BRUKA! BRUKA!

Sasa

pre 6 godina

I sta cemo sad? Muslin je napravio korak napred, a Kokeza i menadzeri dva nazad.

Aranđel

pre 6 godina

Ljudi, jel Matić igrao večeras, ja ga neviđoh na terenu.

Zoran

pre 6 godina

Otkud sada Basta, Živković, Grujić i sl. kada su oni kvalifikacije gledali na TV-u. da ne govorim o postavci igre. Krstajić nije dorastao da vodi reprezentaciju ni stručno ni moralno

Zoran

pre 6 godina

Mislim da posle ovako dobrog izdanja i veoma dobre igre, ispostovanih taktickih zamisli i velikog broja sansi koje nesrecnim slucajem nismo iskoristili imamo velike sanse da prodjemo prvi krug.Sa Brazilom cemo se nadigravati, a Kostariku i Svajcarsku cemo lako pobediti.(To ce reci selektor). A ja, ne bas dobar poznavalac fudbala, sam video ocajno izdanje naseg tima i mislim da ne da ce nas pobediti, nego ce nas RAZBITI. Bolje da se mi posteno povucemo sa prvenstva, neka ide neko ko ume da igra fudbal. Ovi nasi ili nece ili stvarno ne znaju.

delkim

pre 6 godina

Bruka i sramota. Igra nema veze sa vezom, a Marokanci da te pobede je stvarno dno dna bre.. Batalimo fudbal i cao.

Momo

pre 6 godina

Kako je došao na tu poziciju,takvi će biti i rezultati. Koji su njegovi trenerski rezultati? Svaka čast Mariku. Mi opet trazimo neka opravdanja,umesto da jednom za svagda apsolviramo"da nije svačije pevati u selu"

Dragan

pre 6 godina

Каква игра Србије! У задњих 20 година најбоља утакмица државног тима, толико смо били супериорни да ови Мароканци нису имали шансу. Није нас хтело и сплет несретних околности је резултирао поразом.... Море, отерајте овог јадног дечка да се више не брука, и доведите неког да спасе што се спасити може, да се не брукамо на СП. Крстајићу твоје време можда долази, али овакав какав си сад ниси ни за ФК Ковилово. Буди џентлмен какав си био фудбалер и отиђи сам, немој да те спомињу као карикатуру.Толико!

sasa

pre 6 godina

Sve ok menezeri voe ekipu Srbije , sve ce vise tonuti ekipa .Pa to se vidi iz aviona sta se desava.Sramota igraju oni koji ne zasluzuju vise dres Srbije ili su odsluzili svoje.Samo najbolji treba da igraju , a ne menadzeri,Sram vas bilo.

drmr

pre 6 godina

krstajic iskoristio priliku da se nafatira,,zato je ubacio i kurtui murtu jer zna da ovakvu priliku nece vise imati,,uzeo je najmanje po 50.000.evra po igracu sto je najmanje 200.000.evra,,toliko nije dobijao i kao igrac,,,sramota steta je ucinjena sad ga mozete,,j...i...

Srb

pre 6 godina

Smena krstajica i kolarova pod hitno.... y startu seci.....

MIKI

pre 6 godina

Nasla se vila gde joj nije mesto, pa prvo udri po bivsem kapitenu. Bravo Srbio .\, Bravo FSS.

Vuk Milivojevic

pre 6 godina

Bolje nije moglo, duvao je Jak vetar, vreme je bilo hladno, trava na terenu nije zadovoljavajuca publika protiv nas, novi dresovi neudobni pa kad sagledamo ove cinjenice rezultat je Jos I dobar. Ipak je Maroko ozbiljan Tim protiv Brazila ce mo lako, oni su autsajderi

goranz

pre 6 godina

Problem je u Krstajicu , ja ga nisam birao . Maroko nam je pokazao kako se igra za svoju zemlju . Cestitam , za tri koplja su iznad nas .

Zole

pre 6 godina

Kolarovu Maksimović i Krstaricu se treba zahvaliti!

Musli

pre 6 godina

Pa oterase Muslina zbog Sergeja,a o njemu ni pomena. Krstajic sad analizira ,posle utakmice,mislim da je sad kasno za analizu. Maksimovic i Zivkovic hvala lepo,dovidjenja

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija