• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.03.2018

09:31

ISLANĐANI BOJKOTUJU MUNDIJAL! Ostrvljani ne idu na Svetsko prvenstvo u Rusiju!

Fudbal

ISLANĐANI BOJKOTUJU MUNDIJAL! Ostrvljani ne idu na Svetsko prvenstvo u Rusiju!

Podeli vest

Islandske vlasti bojkotuju  Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji ovog leta, ali to ne znači da će nacionalni tim bojkotovati Mundijal, nego da državni zvaničnici neće prisustvovati održavanju najvećeg fudbalskog takmičenja u Rusiji

Island je privremeno suspendovao bilateralne kontakte sa Rusijom potvrđeno je na zvaničnom sajtu vlade, a prethodno je to saopštio ruski ambasador te zemlje.

- Svi najbliži saveznici i partneri Islanda odlučili su da preduzmu mere protiv Rusije u vezi sa napadom u Solsberiju, uključujući i severne zemlje, većina članica NATO-a, kao i nekoliko zemalja EU. Među merama koje je preduzeo Island je privremena suspenzija bilateralnog dijaloga sa ruskim vlastima na visokom nivou. Otud i odluka da predstavnici te zemlje neće učestvovati u Svetskom kupu ovog leta  - navodi se u saopštenju.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju.Britanci sumnjaju da iza svega stoji upravo Rusija, domaćin Mundijala. Inače 16 zemalja EU, kao i SAD, Kanada, Norveška i Ukrajina odlučilo da protera ruske diplomate zbog poslednjeg incidenta u britanskom gradu Solsberiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Po bojkotima se bas lepo vidi ko je ciji sluga.Ja sam odavno predvideo raspad uefe i fife ovakvih kakve su ali nisam ocekivao da ce ici ovako brzo.Uskoro cemo imati i u fudbalu istocni i zapadni blok.U istocnom Brazil i svi iz juzne Amerike(mozda bez Argentine,cela isocna Evropa,Azija,Afrika(osim kolonija),okeanija,Indija za pocetak a posle svi osim naduvenih engleza i ovih ulizica.Kup sampiona na jednoj i ligako moze da plati na drugoj strani.OPA BATO!!A Island?Ma nema veze,nije doslo neko RUSKO SELO i to je to.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17