• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

27.03.2018

11:41

SRBIJA - NIGERIJA! Krstajić će dovesti "ORLOVE" U RED!

Fudbal

SRBIJA - NIGERIJA! Krstajić će dovesti "ORLOVE" U RED!

Podeli vest

Srbija će igrati dobar fudbal na Svetskom prvenstvu u Rusiji, poručuju bivši reprezentativci naše zemlje Ivica Kralj i Nikola Lazetić pred utakmicu "orlova" i Nigerije u Londonu

Njih dvojica veruju da selektor Mladen Krstajić tačno zna šta radi i da će već od večerašnje prijateljske utakmice s Nigerijom u Londonu  1) početi da uigrava postavu za Mundijal.

Rival naše reprezentacije biće afrička selekcija koja je takođe obezbedila plasman u Rusiju, a čiji najbolji igrači nastupaju u Evropi: Viktor Mozes (Čelsi), Ahmed Musa (CSKA), Keleči Iheanačo (Lester), Aleks Ivobi (Arsenal), dok je legendarni kapiten Džon Obi Mikel (kineski Tjanđin) dugo godina igrao u Čelsiju.

Nema ljutnje
Video sam Baneta Ivanovića, nema govora da je pokunjen, da se izopštava iz društva, da se ponaša drugačije nego običnoIvica Kralj, bivši reprezentativac

Faliće Sergej

Navijači u Srbiji strepe posle veoma lošeg izdanja "orlova" u porazu od Maroka (2:1) prošlog petka, ali učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. i Evropskog prvenstva 2000. Ivica Kralj smiruje naciju.

- Verujem da Krstajić tačno zna šta radi i da nema nikakve frke u reprezentaciji. Nismo odigrali idealno, ali ne mogu da kažem da sam zabrinut, ipak su ovo prijateljske utakmice. To je poslednja šansa da selektor proveri neke rezervne varijante, da testira razne opcije i da se, na kraju krajeva, uveri šta ne štima u timu i šta bi trebalo popraviti - ističe Kralj i dodaje:

- Uz večerašnju utakmicu s Nigerijom ostale su nam ukupno tri do odlaska na Mundijal, što je sasvim dovoljno. Očekujem da od večeras Krstajić počne da forsira onaj tim koji će igrati na Svetskom prvenstvu. Naravno, tu sigurno nedostaje i povređeni Sergej Milinković-Savić.

Nekadašnji as Partizana, Porta i PSV Ajndhovena takođe smatra da promena kapitena nije donela razdor u ekipu, u šta se lično uverio.

- Bio sam u Italiji da gledam reprezentaciju protiv Maroka, a pre utakmice bio sam i u hotelu gde su bili smešteni igrači. Atmosfera je bila potpuno normalna, video sam Baneta, nema govora da je pokunjen, da se izopštava iz društva, da se ponaša drugačije nego obično. To su sve izuzetni profesionalci, koji nastupaju u velikim klubovima i znaju da podnesu svaku odluku šefa. S te strane ne vidim apsolutno ništa zabrinjavajuće - naglašava Kralj.

Krstajić: Očekujem da se igrači trgnu

Selektor Srbije Mladen Krstajić kaže da je svojim izabranicima predočio gde su sve grešili u meču s Marokom, ali i šta su uradili dobro. Za večerašnji duel s Nigerijom tvrdi da će biti prijateljski samo na papiru.
- To je prijateljska utakmica pod navodnicima, jer svi želimo pobedu i borićemo se kao da je takmičarska. Nigerija je u petak pobedila Poljsku u gostima, gol je postigla iz jedanaesterca (1:0). Reč je o čvrstoj ekipi koja ima veliki broj igrača koji nastupaju u evropskim klubovima. Očekujem dobru reakciju naših igrača i da ostvarimo dobar rezultat - poručuje Krstajić.

Opasan rival

Nikola Lazetić smatra da bi najgori scenario bio da se svi sad mešaju Krstajiću u posao.

- Selektoru moramo da verujemo, jer i on mora da proba neke igrače, neke taktičke varijante. Najlakše je biti pametan posle utakmice. Ima razloga da budemo nezadovoljni određenim delovima igre, ali selektor je to video još bolje nego svi mi. Moramo da ga pustimo da radi i da svima u reprezentaciji pružimo podršku. Svesni su oni da na Mundijalu nema popravnog i da je ovaj poraz od Maroka došao kao opomena u pravom trenutku - kaže Lazetić.


Poput Kralja, i on očekuje da "orlovi" od večerašnjeg meča s Nigerijom opet budu čvrsti i opasni kao tokom kvalifikacija.

- Nigerija je ozbiljniji i atraktivniji rival. Možda su momci malo olako shvatili Maroko, ali sad će biti motivisani 100 posto. Verujem da ćemo od večeras videti opet dobru, moćnu Srbiju i približno onaj tim koji će igrati na Mundijalu. Žao mi je što Sergej nije tu, ali moramo i na takve varijante da budemo spremni - smatra Lazetić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Flavie Felix IV

pre 6 godina

Videcemo veceras koju taktiku su razradili Kokeza i Menadzeri...3-4-3 miliona u nas dzep a Srbija ma jeb.. Srbiju...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17