• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.03.2018

20:07

(VIDEO) "ORLOVI", TAKO SE IGRA! Mitrović sa dva gola doneo pobedu Srbiji nad Nigerijom!

Fudbal

(VIDEO) "ORLOVI", TAKO SE IGRA! Mitrović sa dva gola doneo pobedu Srbiji nad Nigerijom!

Podeli vest

Bravo "orlovi", tako već može! Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Londonu ekipu Nigerije sa 2:0 i tako popravila utisak od poraza od Maroka pre nekoliko dana (2:1). Oba gola za našu selekciju postigao je Aleksandar Mitrović

Promenio je selektor Mladen Krstajić nekoliko igrača u odnosu na utakmicu sa Marokom, odredio i drugačiju formaciju i "orlovi" su se razleteli po terenu!

Pored dva gola, imala je Srbija i jedan čist, ali poništen, koji je takođe postigao nezadrživi Aleksandar Mitrović, a promašila je i nekoliko jako dobrih šansi.

Nisu samo dva gola izdvojila golgetera Fulama Mitrovića, već je celu utakmicu odigrao besprekorno, otvarajući prostor saigračima, čuvajući loptu i ulazeći u šanse.

Srbija je mnogo više držala loptu u nogama nego na prošloj utakmici, kontrolisala igru i osim u 15-ak minuta prvog dela, Nigerija je bila potpuno nadigrana i jedva da je dva puta zapretila.

SRBIJA - NIGERIJA 2:0 (0:0)

Strelac: Mitrović u 68. i 80. minutu.

Stadion: "Hajv" u Londonu. Sudija: Krejg Poson (Engleska).

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Milivojević, Matić (od 65. Grujić), Tadić (od 90. Maksimović), Ljajić (od 79. Živković), Kostić (od 88. Gaćinović), Mitrović.

NIGERIJA: Uzoho, Ebuehi, Trost-Ekong, Idovu, Balogun, Ndidi, Obi, Ivobi, Onazi (od 76. Simon), Mozes (46. Igalo), Musa.

UŽIVO:

Kraj.

86'. Pritisak Nigerije, lopta se vrtela oko šesnaesterca Srbije, na kraju šut Obija, daleko preko gola.

80'. GOL! I ponovo Aleksandar Mitrović posle maestralne akcije Dušana Tadića i Filipa Kostića - 2:0!

79'. Andrija Živković ide na teren umesto Adema Ljajića.

75'. Topovski udarac Kolarova iz šesnaesterca Nigerije, ali je izblokiran u poslednjem trenutku! Lopta je došla do Kostića, pokušao je i on, ipak golman Uzohu je bio na pravom mestu.

To je 12. gol Mitrovića za reprezentaciju Srbije na 35 nastupa.

68.' GOL! E, ovog puta sudije nisu mogle ništa, Aleksandar Mitrović je na pas Aleksandra Kolarova pogodio mrežu Nigerije - 1:0!

65'. Prva izmena u srpskom timu, umesto Nemanje Matića u igru je ušao Marko Grujić.

63'. MNOGO SREĆE za Srbiju! Lopta je iz auta bačena na peterac, Nastasić nije uspeo da se izbori sa Igalom, koji je iskosa sa pet metara tukao, ali je Stojković uspeo da skrene loptu u korner.

63'. Igalo je probao da uhvati makazice na penaltiku ispred srpskog gola, srećom nije uspeo da ih "pogodi".

59'. ŠANSA! Ivanović je bio potpuno sam na sedam-osam metara od gola, tukao je iz okreta posle centaršuta Milivojevića, ali je pogodio pravo golmana Uzohoa.

51'. I opet prilika! Mitrović je u padu sa peterca šutirao pored gola.

50'. Sjajna akcija, dupli pas, Ljajića i Mitrovića, ali je lopta u poslednjem trenutku pobegla Ademu u šesnaestercu Nigerije.

49'. Prva prilika za Srbiju u drugom delu, Filip Kostić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ipak pored gola.

Kraj poluvremena

41'. Posle dužeg perioda jedna prilika za Srbiju. Kostić je dobio loptu na 13-14 metara od gola, tukao snažno i pogodio spoljni deo mreže.

37'. Nastasić otklanja opasnost ispred gola Srbije...

35'. Dva šuta Viktora Mozesa za minut: prvi, iz slobodnog udarca, je izblokiran, a drugi je završio daleko od gola.

28'. Udarac Mozesa sa 17 metara, lopta je prohujala pored stative srpskog gola.

25'. ŠANSA! Kolosalna šansa! Rukavina je sa desne strane odigrao za Tadića, koji je tukao iz prve sa osam-devet metara, međutim, golman Uzoho je pokazao da ima sjajne reflekse.

22'. Opasna akcija Nigerije, Aleks Ivobi je dobio loptu na petercu, okrenuo se, šutirao, ali ga je izblokirao Kolarov.

18'. Ponovo prilika za Mitrovića! Lopta je iz kornera preleta sve i pogodila u grudi iznenađenog Mitrovića, koji je stajao potpuno sam na petercu.

SNIMAK je pokazao da je bio gol! Lopta je celim obimom prešla gol-liniju! Srbija je oštećena!

13'. NIJE GOL! Bune se fudbaleri Srbije, smatraju da je lopta prešla gol-liniju posle udarca glavom Mitrovića, ali sudije smatraju da je golman Uzoho uhvatio pre toga.

12'. ZICER! Strašan pas Tadića za Mitrovića, koji je išao sam na golmana, ali je sporo reagovao i dozvolio Ekongu da ga izblokira! 

11'. Sada opasnost ispred gola Srbije: Viktor Mozes je tukao sa 16 metara, Stojković je odlično reagovao i skrenuo loptu u korner.

8'. Snažan udarac Mitrovića sa ivice šesnaesterca, Uzoho je samo odbio loptu, a njegov štoper je ispucao u aut.

5'. Ljajiću je lopta pobegla u šesnaestercu Nigerije...

3'. Prva gužva pred golom Nigerije, posle centaršuta Adema Ljajića, ali je golman Uzoho bio brži od Ivanovića.

- Branislav Ivanović igra večeras 102. utakmicu u dresu reprezentacije Srbije! Još jedan mu nastup nedostaje da se izjednači sa rekorderom Dejanom Stankovićem, a sada ima isti broj mečeva kao Savo Milošević.

- Oko 3.000 gledala na stadionu "Hajv".

- Selektor Srbije Mladen Krstajić promenio je tim u odnosu na meč sa Marokom, ali i formaciju, pošto se vratio na prethodnu 4-2-3-1.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija