• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

29.03.2018

07:00

JA SAM CRNOGORSKO-BOSANSKA KOMBINACIJA! Krstajić: Pod pritiskom sam, ali imam tvrdu glavu i jaka ramena!

Fudbal

JA SAM CRNOGORSKO-BOSANSKA KOMBINACIJA! Krstajić: Pod pritiskom sam, ali imam tvrdu glavu i jaka ramena!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić tvrdi da su njegovi "orlovi" već spremni za Mundijal

Šef stručnog štaba reprezentacije kaže da je posle prijateljskih utakmica sa Marokom (1:2) i Nigerijom (2:0) kompletirao 90 odsto spiska putnika za Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Spreman na svePod pritiskom sam, ali izdržaću, ja sam kombinacija crnogorsko-bosanska, tvrda glava i jaka ramenaMladen Krstajić, selektor Srbije

On smatra da je deo javnosti preterao kad se posle poraza od Maroka obrušio na "orlove", ali dodaje da je spreman da svaku kritiku preuzme na sebe.

Svesno kombinovali

Krstajić je u Torinu i Londonu dao šansu 21 igraču i isprobao dve formacije, veoma ofanzivnu protiv Maroka i onu za koju je rekao da će biti njegova standardna, protiv Nigerije.

- Naravno da sam zadovoljan utakmicama. Videli smo i uradili sve što smo hteli. Znamo šta možemo da igramo, na koga možemo da računamo, a videli smo i šta bi trebalo da popravimo. Javnost u Srbiji bila je bespotrebno nestrpljiva i preteralo se s kritikama posle prve utakmice. Kao da je neko jedva čekao prvi loš rezultat, iako je reč o prijateljskoj i pripremnoj utakmici čija je svrha bila da kombinujemo i proverimo neke ideje - ističe Krstajić i dodaje:

Atmosfera besprekorna

Krstajić kaže da promena kapitena nije narušila atmosferu u timu.
- Bez lažne skromnosti, atmosfera je fantastična! Ne mislim tu samo na spekulacije i komentare kako će promena kapitena izazvati haos. Generalno se stvorila slika da je u reprezentaciji loš odnos među igračima, da postoji neka tenzija, a ustvari je sve bilo savršeno. I to me raduje jednako kao dobri detalji u igri - ističe Krststajić.

- Recimo da sam sad siguran za 80-90 odsto tima koji bi trebalo da putuje na Mundijal. Imamo još dva meseca, pojedini momci odigraće više od 10 utakmica i samo se nadam da se niko neće povrediti. Sastav sa prvi meč s Kostarikom? To je još rano. Imaćemo i dve prijateljske utakmice u junu.

Nekadašnji reprezentativac, koji je odigrao 59 utakmica za državni tim, smatra da ni rezultat meča s Marokom nije bio pravedan, ali tome ne pridaje preveliki značaj.

- Meni rezultat utakmice s Marokom uopšte nije bio važan, ali je lako mogao da bude i drugačiji. Nisam siguran da li je bio penal kod prvog pogotka, a drugi gol je došao posle tehničke greške naše odbrane. Mi smo imali više gol šansi, da je ušla barem jedna lopta, ko zna kako bi se meč završio. Ali, video sam posle pobede nad Nigerijom da su pojedinci pisali i pričali kako to i nije neka posebno jaka reprezentacija! A oni učesnici Svetskog prvenstva! Kad smo pobedili, onda je Nigerija slaba, a da smo izgubili i drugu utakmicu, tražili bi da mi skinu glavu.

mojugao

DUŠAN TADIĆ

FUDBALER SRBIJE

Protiv Nigerije mi se najviše dopalo što smo imali kontrolu igre u oba poluvremena. Dobro smo se branili i napadali zajedno. Pobeda je bila baš uverljiva, igrom i rezultatom, i to je naročito dobro posle nešto slabijeg izdanja protiv Maroka.

Nikad teže

Kad mu je ponuđeno da vodi reprezentaciju Krstajić je pristao i na to da uvek bude na udaru javnosti, ali priznaje da nije očekivao žestok pritisak.

- Za poslednjih 10 dana doživeo sam pritisak kao nikad u životu! Ni kao fudbaler, bivši reprezentativac, pa ni kao funkcioner u Partizanu nisam bio izložen takvom pritisku. Ali, dobro, neka, bio sam spreman i u slučaju poraza od Nigerije da preuzmem sve na sebe. Ja sam kombinacija crnogorsko-bosanska, tvrda glava i jaka ramena, igrao sam štopera toliko godina, sve mogu da primim na svoja leđa - poručuje slikovito Krstajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Немамо стратегију игре...! Све се своди на тактику или један потез играча... Немамо план игре: Шта када губимо...? Шта када водимо...? Имамо центарфора, немамо крила...? Коју формацију играмо када почињемо...? Коју формацију - када немамо лопту...? Коју формацију играмо - када освојимо лопту...? Све се своди... - на ИМПРОВИЗАЦИЈУ.... јер немамо плејмејкера у тиму...! Фали нам један "Пикси" или "Дејо" - да води игру... Превише имамо "дубинских" лопти и "прескакања игре, јер немамо - стратегију игре на средини терена...Фали нам: ПЛАН и РЕАЛИЗАЦИЈА ПЛАНА...!! То се јасно види ако пратите лопту, јер не можемо "ТРИ ЧОВЕКА" заредом да "увежемо" једном лптом...!! Пратите игру... Иде лопта до ноге и "трећи" обавезно губи лопту јер нема коме да дода..

Emil

pre 6 godina

Drži se ti Lalo švargli u fudbalu se ništa ne razumeš.Šta je Kostić ako nije krilo,pa Mitar je dva gola dao na Kostićev centaršut,a i danas se igra neki drugi fudbal za razliku od vremena kada si ti pratio fudbal.Krstajić je pošten čovek,bio je izvanredan fudbaler,dobar funkcioner,a siguran sam da će da bude i odličan selektor.Tu ne treba iskustvo važno je da je pošten i da mu se ne meša niko u posao,a poznavajući Krstajića onog trenutka kada mu se neko umeša u posao tada će otići.

caslav

pre 6 godina

obradujte me,...probajte da ne budete poslednji u grupi.

Zivan

pre 6 godina

A da jednom neko na celnim pozicijama u ovoj zemlji bude SRBIN bez primesa crnogoraca bosanaca itd. ali pre svega strucnjak u svom poslu pa ovo sto sam rekao. Aman ima li srba u ovoj Srbiji ali ima svega osim srba.

Milos

pre 6 godina

Koliko ja znam i Bosanci i Crnogorci su Srbi! I ja Sremac ali Srbin! :-)

lilit

pre 6 godina

Pobedite neko pleme iz Afrike i odmah ste "stručnjaci" ! Vi, "stručnjaci" ste doveli taj sport, na dno! Bolje kupite košnice pa pčele gajite na nekoj livadi na vašoj planini...

Monarhista

pre 6 godina

Jedino zbog te kombinacije si i tu gde jesi!

Strvina Drtina

pre 6 godina

Zar nemamo bolje trenere? Gde nadje ovoga?

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Pa bi si u Muslinovom strucnom stabu dve godine,ako nemas svoju nastavi bar muslinovu taktiku.Nemoj nam reci da je ne znas..Usput gde vam je Sergej??

milos

pre 6 godina

Onda decko idi lepo u Crnu Goru ili Bosnu .Pusti nas tvoje bosanske glave i crnogorskih ramena.

Kubanac

pre 6 godina

Kakav Krstajić...pa čovek ne zna ni šta znači pojam trener?! Dal je moguće da nam nije dosta fudbalske bruke svih ovih decenija????!!!! Fudbal u Srbiji treba zabraniti na minimum 5 godina i za to vreme napraviti kompletnu rekonstrukciju i krenuti od nule sa nekim novim klincima.

Zaka

pre 6 godina

Nema tu srece..Pocice mo u Rusiju i vratiti se brzo.Zivi bili pa vidjeli.Krstajicu su nametnuli zvanje selektora jer dobro slusa..a znamo koga..Nacija ce biti razocarana kao uvjek na Svetskim prvenstvima..

plava cigra

pre 5 godina

petron,a sta si ti? mozda siptar ilizvezdas?Krstajic je SRBIN sticajem okolnosti rodjen u ZENICI,nekada u srcu JUGOSLAVIJE nekada zajednicke nam otadzbine.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija