• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: FourFourTwo

02.04.2018

13:20

MISTERIJA OSTAJE I POSLE 20 GODINA! Šta se dogodilo Ronaldu uoči finala SP 1998. godine?

Fudbal

MISTERIJA OSTAJE I POSLE 20 GODINA! Šta se dogodilo Ronaldu uoči finala SP 1998. godine?

Podeli vest

Prošlo je skoro 20 godina, a misterija šta se dogodilo Ronaldu, najboljem fudbaleru sveta, noć uoči finala Svetskog prvenstva 1998. godine, još nije rešena

Brazilski "Fenomen" je o tom čudnovatom slučaju pričao za engleski fudbalski magazin "Fourfourtwo" (4-4-2), ali ni on nije mogao da ponudi tačan odgovor šta se desilo sa njim uoči finalnog meča, zbog čega je, po opštem mišljenju, Brazil ostao bez titule.

- Ručao sam i posle toga sam rešio da odem malo da se odmorim. Poslednje čega se sećam je da sam legao u krevet. Posle toga je telo počelo da mi se trese. Kada sam se osvetio, bio sam okružen saigračima, a onda je došao i doktor Lidio Toledo. Nisu želeli da mi kažu šta se dešava - počeo je priču Ronaldo.

On čak ni tada nije shvatao da nešto sa njim nije u redu.

- Zamolio sam ih da izađu napolje ako im je do priče, jer sam želeo da spavam. Tada me je Leonardo zamolio da izađemo da prošetamo po hotelskom parku i objasnio mi celu situaciju. Rečeno mi je da neću igrati u finalu - rekao je Ronaldo.

Najbolji igrač Brazila je potom prošao sve medicinske preglede, na kojima je ustanovljeno da mu - nije ništa.

- Sa tim rezultatima sam otišao kod selektora Zagala i nagovorio ga da promeni odluku. Rekao sam mu da piše da nemam nikakve probleme, da ne osećam nikakve tegobe i da želim da igram u finalu. Popustio je - ispričao je Ronaldo.

Brazil je odigrao u finalu najlošiju utakmicu na turniru, a Ronaldo je bio verovatno najgori na terenu. Danas i on priznaje da bi možda za sve bilo bolje da nije igrao.

- Mislim da je moje stanje uticalo na saigrače, jer je sigurno zastrašujuće kada gledate nekog ko se u nesvesnom stanju trese po krevetu. Ali, ja sam želeo da igram, za sebe, za svoju zemlju, osećao sam to i kao obavezu. Nije to bio jedan od mojih najboljih mečeva, međutim, bio sam tu da obavim svoju ulogu - završio je Ronaldo.

Od tog dana, pa sve do danas, ređale su se brojne teorije, moguće i nemoguće, šta se dogodilo tog dana "Fenomenu".

Njegov saigrač Edmundo je ispričao medijima da su predstavnici Najka primorali Zagala da stavi Ronalda u tim. Glasine su bile i da je "Fenomen" imao nervni slom, neki su tvrdili zato što je saznao da ga vara devojka.

Treći su pričali da je najbolji igrač Brazila imao alergičnu reakciju na lek koji je dobio od doktora. Bilo je čak i teorija da su Južnoamerikanci, na nagovor Sepa Blatera, prodali finale Francuzima za 23 miliona dolara, uz obećanje da će im biti nameštena "šetnja" na sledećem Mundijalu (koji su osvojili) i da će dobiti u roku od 20 godina domaćinstvo Svetskog prvenstva (što se i dogodilo 2014.).

Uglavnom, misterija i dalje ostaje...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 5 godina

a vanzemaljci ili natprirodne sile nisu nikome pale na pamet,...

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija