• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

03.04.2018

17:33

LUKA JOVIĆ JE ČUDO! Mladi srpski napadač igra fantastično u Bundesligi

Fudbal

LUKA JOVIĆ JE ČUDO! Mladi srpski napadač igra fantastično u Bundesligi

Podeli vest

Napadač Ajntrahta Luka Jović (20) jedan je od najefikasnijih mladih fudbalera Evrope

On je prošlog vikenda u duelu sa Verderom postigao sedmi pogodak u Bundesligi ove sezone, a među njegovim vršnjacima u pet najjačih evropskih liga bolji učinak imaju samo Kilijan Mbape i Gabrijel Žesus!

Mbape (19), kog je Pariz Sen Žermen letos kupio za 180 miliona evra, postigao je 13 golova u francuskom prvenstvu. Žesus iz Mančester sitija je plaćen 33 miliona evra, a ove sezone postigao je osam golova.

Tek je na početku

Jović je u Ajntraht stigao letos, i to na dvogodišnju pozajmicu iz Benfike. Nemci su za to izdvojili svega 200.000 evra i preuzeli su na sebe kompletnu njegovu platu, a 2019. će moći da ga otkupe od Portugalaca za 45 miliona evra. 

U izjavi za Informer bivši igrač Crvene zvezde istakao je da mu je drago što se nalazi u odabranom društvu, ali ne smatra da je išta veliko napravio.

Želim na Mundijal
Starsportphoto©

Voleo bih da me selektor Mladen Krstajić uvrsti na spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Rusiju, poručio je fudbaler Ajntrahta Luka Jović.

- Naravno da bih voleo da se nađem među onima koji će ići na Mundijal. Ipak, na meni je da radim, igram najbolje što mogu, a selektor Krstajić će proceniti hoće li da me povede ili neće - rekao je Jović.

- Zaista je lepo biti među takvim igračima. Ipak, ovo je samo početak. Nadam se da ću u budućnosti biti još bolji, pa ćemo tek onda moći da pričamo jesam li uradio nešto dobro. Sledeću sezonu gledam kao najvažniju. Sad mi je cilj da sa Ajntrahtom izborim izlazak na evropsku scenu i dođem do dvocifrenog broja pogodaka u Bundesligi - rekao je Jović.

Koliko je mladi srpski golgeter efikasan, najbolje pokazuje podatak da postiže gol na svaka 94 minuta. Po tom parametru, jedini igrač bolji od njega u Bundesligi je napadač Bajerna Robert Levandovski, koji u proseku postiže pogodak na svaka 75,3 minuta. Primera radi, Kristijano Ronaldo u prvenstvu Španije postiže gol na svaka 93 minuta, a Leo Mesi na svakih 98 minuta.

Jović, međutim, kaže da je rano porediti ga sa najboljim napadačima na svetu.

- Lepo je da me ljudi u bilo kojoj kategoriji porede sa Levandovskim, a kamoli sa Ronaldom i Mesijem, ali ne smem da se obazirem na to. Ipak ja imam samo 656 minuta na terenu ove sezone, a oni po 2.000 i više. Ukoliko budem imao dvostruko više minuta u igri i ovakav prosek, onda ću biti zadovoljan - skroman je napadač Ajntrahta.

Neće u Portugal

Srpski napadač ima ugovor sa Benfikom do kraja juna 2021. godine, ali on bi radije ostao u Bundesligi. U Lisabonu je igrao za B tim "orlova" i na 17 mečeva dao četiri gola.
- Zasad mi ovde ide super. Drago mi je da se vraćam polako u formu i da sam počeo da dajem golove. U velikoj meri zaslužna je i minutaža. U početku sam šansu dobijao minimalno, ali čim sam počeo da igram konstantno, pogoci su došli. Voleo bih da ostanem u Frankfurtu - zaključio je Jović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija