• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: chiringuito

06.04.2018

21:12

(VIDEO) OTKRIVENO POSLE 18 GODINA! Evo zašto je Figo "izdao" Barsu i otišao u Real!

Fudbal

(VIDEO) OTKRIVENO POSLE 18 GODINA! Evo zašto je Figo "izdao" Barsu i otišao u Real!

Podeli vest

Proslaviće se ovog leta "punoletstvo" od jedne od najvećih fudbalskih "izdaja" poslednjih godina, kada je Luiš Figo prešao iz Barselone u Real, a tek sada je otkriveno šta se tu tačno događalo

Celu pozadinu ovog transfera, koji je tada protresao celu fudbalsku Španiju i Evropu, otkrio je Paulo Futre, nekadašnji portugalski fudbaler, koji je bio prijatelj sa Figom, a imao je i istog menadžera, Žozea Vejgu.

I on je otkrio da je cela priča počela maltene bez ikakve vere da će se ostvariti, jer je Figo bio nezadovoljan što je u Barseloni bio jedan od najslabije plaćenih igrača.

- Luiš je bio besan na Đaoana Gašpara, predsednika Barselone, zato što je bio jedan od slabije plaćenih fudbalera - ispričao je Futre za tv emisiju Čingrita.

Kada se Florentino Perez kandidovao za predsednika Reala i kao predizborno obećanje lansirao da će dovesti jednu zvezdu Barselone, menadžer Vejga je osetio šansu da zaradi.

Sklopio je dogovor sa kandidatom za predsednika Reala, čak je potpisan i ugovor, iako ni menadžer, ni Figo, nisu verovali da će Perez pobediti. I onda je usledio šok.

Kad je Figo video u šta se uvalio, kada su počeli da prete i njegovim ćerkama, počeo je da se povlači. Rekao je Vejgi da neće u Real. Ali, problem je bio što je u ugovoru stajalo da ako Figo ne pređe u Madrid, da će morati da plati Realu 35 miliona evra obeštećenja - otkrio je Futre.

I pored svega toga, Portugalac je pokušavao na sve način da izbegne selidbu u Madrid, ali nije vredelo.

Bio je na Sardiniji i morao je u Madrid. Nije hteo da ide. Onda smo Vejga i ja leteli iz Lisabona na Sardiniju. Bio je tamo sa suprugom, već je udario nekog fotografa zato što mu je slikao sina. Nije imao izlaza. Bio je vezan tom klauzulom. Stavite se samo na njegovo mesto. Bio je jedan od najboljih igrača Barselone, ali među najmanje plaćenima. A od Reala je imao ponudu šest puta veću. Na kraju je to bilo pravno pitanje. Ili ideš u Madrid ili dajte 35.000.000. Figo ili Vejga. Ili obojica - razotkrio je Paulo Futre istoriju čuvenog transfera od pre 18 godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija