• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2018

10:54

(VIDEO) LUDNICA U RIMU! Otpisana Roma nokautirala moćnu Barsu, sudije i Salah pogurali Liverpul!

Fudbal

(VIDEO) LUDNICA U RIMU! Otpisana Roma nokautirala moćnu Barsu, sudije i Salah pogurali Liverpul!

Podeli vest

Liverpul je nakon 3:0 u prvoj utakmici dobio Mančester siti i u revanšu 2:1 i plasirao se u polufinale Lige šampiona, kao i Roma koja je napravila senzaciju i pobedila Barselonu 3:0 nakon 4:1 na "Kamp Nouu"

Roma je napravila senzaciju u Rimu vratila se posla poraza od 4:1 u prvoj utakmici u Barseloni i plasirala u polufinale Lige šampiona. Niko nije verovao, verovatno ni navijači "vučice" da mogu među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona, ali Džeko, De Rosi i Manolas priredili su prvorazredno iznenađenje i izbacili Mesija i društvo.  

U Rimu je Džeko doveo Romu u prednost posle sedam minuta igre. Neprepoznatljiva Barselona na kolenima je bila u 57. minutu kada je Pike skrivio penal, a De Rosi sa bele tačke matirao Ter Štegena. Potom su gosti imali mnogo sreće u 69.  kada je De Rosi šutirao tik pored stative, a 10 minuta kasnije odbranio je zicer El Šaraviju.

Ipak, u 82. minutu Katalonci su završili na zemlji. Under je izveo korner, a Manolas zadao poslednji udarac, postigao taj toliko željeni treći gol za ludio slavlje na tribina. 

ROMA - BARSELONA 3:0 (1:0)

Strelac: Džeko u 7,  De Rosi u 58. penal, Manolas u 82. minutu

Stadion: "Olimpiko". Sudija: Klemen Turpin (Francuska).

ROMA: Alison, Kolarov, Facio, Manolas, Žezus, De Rosi, Najngolan (od 77.El Šaravi), Strotman, Florenci, Džeko, Šik (od 73. Under)

BARSELONA:Ter Štegen, Semedo ( od 85. Dembele), Alba, Pike, Umtiti, Buskets (od 85. Pako), Inijesta (od 80. Gomeš), Rakitić, Roberto, Mesi, Suarez.

Ko zna šta bi bilo u Mančesteru da je Sitiju priznat pogodak u finišu poluvremena kada je domaćin vodio 1:0, ovako Liverpul je opet dobio, ovog puta  2:1 i igraće u polufinalu.

Krenuo je Mančester siti ultra ofanzivno, a to mu se isplatilo već u drugom minutu utakmice, kada je Žezus doneo vođstvo "građanima". Nastavili su da opsedaju gol ekipe Jirgena Klopa, "redsi" nisu imali gde morali su da se brane pošto od domaćina nisu mogli da dođu do gola Sitija. U finišu je tek viđena drama, prvo je Silva pogodio stativu, pa je sudija poništio čini se čist gol Saneu. Gvardiola je poludeo, svašta rekao sudija prilikom odlaska na poluvreme, pa je drugi deo meča proveo na tribini. 

Liverpul se u drugom delu oslobodio pritiska Sitija, a onda je junak Mohamed Salah poveo ekipu u polufinale. Mane je bio u prilici, ali pao u kaznenom prostoru Sitija,  lopta je došla do Salaha koji je "bocnuo" loptu preko Otamendija i poravnao na 1:1. Posle primljenog gola Gvardiolina četa se raspala, pa je nakon strašne greške domaćina Firmino preokrenuo na 2:1 i dotukao "građane.

MANČESTER SITI - LIVERPUL 1:2 (1:0)

Strelci: Žezus u 2. minutu - Salah u 55, Firmino u 77.

Stadion: "Itihad". Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija).

MANČESTER SITI: Ederson,Voker, Otamendi, Laport, Fernandinjo, Bernardo Silva ( od 74.Gindogan), De Brujne, David Silva ( od 66Aguero), Sterling, Sane, Gabrijel Žezus

LIVERPUL:  Karijus, Aleksander Arnold ( od 81. Klajn ), Lovren, Van Dajk, Robertson, Milner, Vajnaldum, Okslejd Čemberlen, Salah (od 90 Ings), Firmino ( od 81. Klavan), Mane.

TOK MEČA

Reuters

Drugo poluvreme

Kraj i u Rimu, pobeda Rome 3:0 i ide dalje, Barsa je ispala!

90'. Kraj u Mančesteru - Pobeda Liverpula 2:1 i prolazak dalje!

90'. Igraće se još 4 minuta u Rimu!

89'. Alba je sada dobro šutirao, ali na vreme reagovao neki iz poslednje linije Rome.

82'. GOL! Senzacija - u Rimu je 3:0 za Romu! Manolas je bio najbolji u skoku, te glavom poslao loptu u mrežu i povećao vođstvo "vučice". Barselona pred ispadanjem nakon 4:1 u prvoj utakmici.

81'. Sane je pogodio za 2:2, ali gol je poništen zbog ofsajda.

77'. GOL! Preokret u Mančesteru - Liverpul vodi 2:1. Otamendi je napravio neverovatnu grešku, što je Firmino kaznio.

74'. Probao je Mesi sa oko 18 metara, opet lopta završava pored gola.

70'. Umalo u Rimu 3:0 za Romu, De Rosi je bio najviši u skoku, šutirao je glavom, ali će morati sledeći put da bude precizniji.

67'. Odličan volej Naingolana u Rimu, ali je Ter Štegen bio na visini zadatka, ovog puta je sačuvao mrežu.

60'. Lepo je Firmino primio loptu pred golom "građana", ali je Ederson ovaj put uspešno intervenisao .

58'. GOL! Pogodak i u Rimu, Roma vodi 2:0 golom De Rosija. Pike je oborio Džeka, a sudija Turpin posle konsultacije sa pomoćnikom pokazao na belu tačku.

55'. GOL! Salaaaah! 1:1 u Mančesteru! Liverpul je zakočario u polufinale. Mane je bio u prilicu, pao je u kaznenom prostoru, sudija nije pokazao ništa, lopta je došla do Salaha, a on majstorskim pogotkom poveo "redse" do polufinala.

49'. Dobar udarac Facija sa ivice šesnaesterca, ali je na vreme neko iz redova Katalonaca presekao tu loptu.

48'. I drugi deo meča krenuli su "građani" u šestoj brzinu, potrebna su im još dva pogotka bar za produžetke.

- Gvardiola je bio besan na poluvremenu i energično je nešto objašnjavao zemljaku Lahozu na putu do svlačionice. Zbog čega je isključen i drugo poluvreme će posmatrati sa tribina. 

reuters‚

Prvo poluvreme

43'. Sitiju je sada poništen gol.  Posle greške Karijusa koji je loše boksovao loptu  Sane je pogodio mrežu. Arbitri su pokazali da je bio ofsajd ili faul iako je lopta posle intervencije golmana Liverpula lopta pogodila Milnera. Biće mnogo frke zbog ove odluke sudija.

42'. U Rimu je Mesi pokušao da izjednači rezultat ali ide lopta preko gola.

41'. Stativa u Mančesteru! Silva uputio spektakularan udarac sa oko 30 metara i zatresao stativu!

36'. Opet Roma u šansi, opet je Šik bio u prilici, ali je  Umtiti na vreme uklizao.

35'. Sterling je za samo nekoliko minuta  dva puta pao u kaznenom prostoru rivala.Svi na stadionu tražili su penal, ali jesudija samo odmahivao rukom.

Reuters/ AP

29'. Fenomenalnu priliku propustio je Šik za Romu. Ostao je sam na petercu, ali je glavom šutirao pored gola.

27'. Kevin de Brejne je šutirao je u Mančesteru sa oko dvadesetak metara, ali je Karijus dobro postavljen i lako zaustavlja šut Belgijanca.

16'. Džeko je namestio šansu Najgolanu  ali on ne uspeva da uputi dobar udarac.

14'. Žestok sudar Manea i Otamendija u Mančesteru, a igrač Liverpula dobija žuti karton.

7'. GOL! Pogodak i u Rimu! Džeko je doneo prednost Romi protiv Barselone. Dobio je dobru loptu od De Rosija preko Barsine odbrane i na kraju samo poentirao.

5'. Dve dobre prilika imala je Barselona, prvo je Serhi Roberto šutirao pravo u golmana Alisona, a onda Mesi preko gola.

-2'. GOL! Vodi Siti 1:0, golom Žezusa! Početak na Itihadu obećava spektakl! Žestoko su krenuli Gvardiolini momci, Žezus je ponegao čuvarima i matirao Kariusa.

- Aleksandar Kolarov igra od prvog minuta protiv Barselone.

Dolazak "redsa" na "Itihad"!

De Brujne spreman za tešku misiju!

Ovako izgleda svlačionica Rome:



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17