• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

13.04.2018

19:37

FUDBALSKI ZEMLJOTRES! Čak 13 velikih derbija igra se ovog vikenda!

Fudbal

FUDBALSKI ZEMLJOTRES! Čak 13 velikih derbija igra se ovog vikenda!

Podeli vest

Gradski derbiji, osim u Beogradu, biće odigrani u Rimu, Istanbulu i Moskvi, Nemci će uživati u "derbiju Rura", a kolo u Engleskoj obeležiće duel Totenhema i Sitija

Trešće se fudbalska Evropa od Londona, preko Lisabona, Rima i Beograda, pa do Istanbula!

Ovog vikenda na programu je 13 spektakularnih fudbalskih derbija širom kontinenta, pošto će neki od gradskih ili večitih rivala rešavati pitanje prvaka države, a u nekima je prosto pitanje časti, prestiža i slave iznad svih trofeja. I svi će biti direktno prenošeni na kablovskim kanalima u Srbiji!

Romina fešta

Rimski derbi dolazi u najlepši čas za Romu, posle vanserijskog uspeha u Evropi i eliminacije Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, ali i u najgori momenat za Lacio. "Nebeskoplavi" su doživeli težak šamar u Austriji, gde su izgubili od Salcburga 4:1 (prvi meč dobili 4:2) i ispali iz Lige Evrope.

13 FUDBALSKIH POSLASTICA

Subota
Dinamo Moskva - Lokomotiva Moskva 13.00, Sport klub 4
Šahtjor - Dinamo Kijev 16.00, Sport klub 2
Barselona - Valensija 16.15, Sport klub 1
Crvena zvezda - Partizan 18.30, Arena sport 1
Totenhem - Mančester siti 20.45, Sport klub 1

Nedelja
Šalke - Borusija Dortmund 15.30, Eurosport 2
Milan - Napoli 15.00, Arena sport 4
PSV - Ajaks 16.45, Sport klub 2
Anderleht - Klub Briž 18.00, Arena sport 5
Galatasaraj - Bašakšehir 18.00, Sport klub HD
Benfika - Porto 19.00, Sport klub 2
Lacio - Roma 20.45, Arena sport 4
PSŽ - Monako 21.00, Arena sport 1

Sad je ekipi, za koju bi od prvog minuta trebalo da nastupi srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, preko potrebna pobeda za psihički oporavak, ali i da bi sačuvala šanse da završi među četiri najbolja tima u Seriji A i izbori Ligu šampiona za sledeću sezonu.

Međutim, medveđu uslugu svojim pulenima učinio je sportski direktor Lacija Igli Tare, koji je posle svega rekao kako Salcburg ima bolji tim od Rome!

- Nije sramota što smo ispali, jer je Salcburg favorit za osvajanje Lige Evrope. To je tim koji je jači od Rome, tako da nema razloga da strepimo pred derbi - rekao je Tare i silno motivisao "vučicu".

Veliki derbi u Engleskoj odigraće Totenhem i Mančester siti, koji je izgubio poslednje tri utakmice i sad je veliko pitanje u kakvom su psihičkom stanju izabranici Pepa Gvardiole.

Ono što je važno, "građanima" je titula na tacni i samo je pitanje dana kad će je matematički osvojiti, ali Totenhemu su bodovi važni kako bi se učvrstio na četvrtoj poziciji i osigurao mesto u Ligi šampiona za narednu sezonu.

Lokalni derbi odigraće u Bundesligi Šalke i Borusija Dortmund. "Derbi Rura" takođe ne odlučuje o prvaku, ali se vodi borba za drugo mesto i reč je o jednom od najstarijih rivalstava u Nemačkoj.

Pakleno će biti u Lisabonu, gde novi lider Primeire Benfika dočekuje Porto. "Zmajevi" su od početka sezone, pa sve do pre dva kola vodili šampionsku trku, a onda su s dva kiksa prepustili "orlovima" prvo mesto.

Usijanje u Moskvi i Kijevu

Neće "goreti" samo zapad i jug Evrope, pakleni vikend sprema se i na istoku. Dinamo bi u moskovskom derbiju mogao da zaprži čorbu Lokomotivi i na nekoliko kola pre kraja šampionata možda je i skine s prve pozicije. "Lokosi" su bili već viđeni šampioni, ali su serijom kikseva dopustili Spartaku da im priđe na dva boda zaostatka, uz meč više. Ukrajinci će gledati klasik, Šahtjor - Dinamo, a situacija na tabeli je identična kao u Srbiji. Domaćin ima šest bodova prednosti i sve osim poraza dovešće ga nadomak trofeja.

Prethodni derbi završen je bez pobednika, a u novom okršaju najtrofejnijih portugalskih timova srpski reprezentativac Andrija Živković obeležiće mali jubilej, pošto će odigrati 50. utakmicu za Benfiku.

Haos zbog Turana

Prošle nedelje do smene je došlo i na vrhu turske Superlige, pošto je poraženi Galatasaraj lidersku poziciju prepustio gradskom rivalu Bašakšehiru.

Udarna igla mlađeg kluba sa Bosfora trebalo bi da bude Arda Turan (32), reprezentativac Turske, koji je stasao i afirmaciju stekao u Galati.

Trener Bašakšehira, prenose turski mediji, otvoreno sumnja da će Turan biti u stanju da odigra meč na najvišem nivou.

"Trener Bašakšehira Abdulah Avdži odlučiće u poslednji čas da li će Turan izaći na teren Galatinog stadiona, jer se plaši hoće li Arda emotivno izdržati utakmicu. Iskusni igrač je već bio kritikovan od navijača "lavova" zbog dolaska u drugi istanbulski tim, ali je sad ulog utakmice povećao zabrinutost do maksimuma", prenose turski mediji.

Spektakularni dueli će biti i Barselona - Valensija, zatim PSŽ - Monako, u kojem bi "sveci" mogli da overe titulu, pa Milan - Napoli, zatim duel najtrofejnijih timova Belgije i Holandije, Anderleht - Klub Briž, odnosno PSV Ajndhoven - Ajaks.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija