• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.04.2018

20:59

(VIDEO) ZVEZDA STAVILA RUKU NA PEHAR! Radonjić i Pešić nokautirali šampiona, ništa od Partizanovog "deža-vija"!

Fudbal

(VIDEO) ZVEZDA STAVILA RUKU NA PEHAR! Radonjić i Pešić nokautirali šampiona, ništa od Partizanovog "deža-vija"!

Podeli vest

Crvena zvezda nadomak je šampionske titule posle pobede nad Partizanom rezultatom 2:1 u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije

Aktuelnom šampionu Srbije će posle 157. "večitog" derbija biti potrebno čudo da  sačuva titulu, jer je Zvezda otišla na "+9"! Slavlje crveno-belima doneli su Dejan Radonjić pogotkom u 18. i Aleksandar Pešić u 21. minutu meča. 

Utešni gol za šampiona postihao ga je Ognjen Ožegović sa bele tačke u 98. minutu meča. Utakmicu je obeležila i frka na terenu posle pogotka Ožegovića, ali na svu sreću svađa nije eskalirala u ozbiljniji sukob, a najratoborniji Donald i Suma dobili su crvene kartone. 

Partizan je tokom prvih 45 minuta utakmice primio dva gola, a mogli su i gore da prođu, bez igre, akcije, prilike.... Lider je od prvog minuta jasno stavio do znanja da neće čuvati zalihu od šest bodova, nego da želi da poveća razliku na tabeli.

Krenuli su odlučnije i agresivnije crveno-beli, što im se isplatilo već u 18. minutu meča. Smračilo se gostima prvo nakon majstorskog pogotka Radonjića, koji je šuturao sa ivice kaznenog prostora "iz kolena" i od stative je lopta završila u golu za delirijum na tribinama. Nisi se Đukićevi puleni oporavili od šoka usledio je novi. Pogrešio je Miletić, poslao Jovičiću loptu u noge, on je samo prosledio do Bena koji je poslužio Pešića, a ovaj lagano smestio iza leđa nemoćnom Stojkoviću. 

starsport

Partizanu je bilo potrebno čak 40 minuta da uputi udarac ka golu Crvene zvezde.  Ožegović je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Zvezde Borjan bio dobro postavljen.

Partizan je u prvih pet minuta nastavka krenuo agresivnije, ali to nije donelo rezultate. Đukić je uveo i Tošića umesto Đerleka, koji je uneo živost u napad Partizana. Ali, ni jedni ni drugi nisu uspeli da stvore šansu. Potom je u 66. minutu meč prekinut zbog nereda na zapadnoj tribini stadiona. Kada je utakmica nastavljena Ožegović je prokockao šansu da smanji minus, potom i Tošić, kada mu je Borjan zaustavio šut iz slobodnog udarca. 

Prava drama je viđena u finišu meča. Le Talek je oborio Ožegovića, Grujić pokazao na belu tačku, da bi napadač Partizana pogodio za 2:1. Borjan je potom uzeo loptu u ruke, prišao je Suma i sukobio se sa njim, a potom je došlo do koškanja i sa Mičelom Donaldom. Suma i Donald su dobili crvene kartone, Borjan je dobio žuti, a kada se situacija smirila sudija je odsvirao kraj.

starsport

ZVEZDA - PARTIZAN 2:1 (2:0)

Strelci: Radonjić u 18, Pešić u 21. minutu - Ožegović sa penala u 98.

Crveni kartoni: Donald u 98 - Suma u 98. minutu.

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Danilo Grujić.

CRVENA ZVEZDA Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Krstičić, Jovičić, Srnić (90. Adžić), Ben (od 90. Milijaš), Radonjić (od 81. Donald), Pešić.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N.R. Miletić, Marković, N.G. Miletić, Đerlek (od 53. Tošić), Pantić, Zdjelar, Janković (od 88. Suma ), Ožegović, Tavamba (od 81. Ivanovićc).

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj utakmice!

Frka na terenu - Borjan je dobio žuti, a Donald crveni karton, u ekipi Partizana pocrveneo je Suma! Donald i Suma su se skoro potukli oko lopte posle gola Ožegovića, proključala je krv, pa je došlo do haosa na terenu. Na sreću brzo se sve smirilo, pa je Grujić ubrzo odsvirao kraj meča.

98'. GOL! 2:1 za Partizan! Ožegović je pogodio sa penala!

96'. Tošić je pogodio prečku, pa je napravljen penal na Ožegoviću. Le Talek je bio neoprezan.

90'. Igraće se još šest minuta!

90'. Adžić je u igri umesto Srnića.

88'. Suma ulazi umesto nervoznog Jankovića.

87'. Sjajan slobodan udarac Toošića, koji je prebacio živi zid, ali Borjan se bacio kao mačka i sačuvao svoju mrežu!

86'. Janković je glavom udario Stojkovića koji je bio u živom zidu.Grujić je jednom i drugom pokazao žuti karton.

85'. Le Talek je napravio faul, slobodan udarac za Partizan sa oko 25 metara do gola Borjana.

starsport

83. Ožegović sada nije stigao nakon centaršuta da zakači loptu glavom.

81'. Izašao je Radonjić, a umesto njega u igri je Donald.

80'. Deset minuta do kraja meča, plus sudijska nadoknada. Crveno-beli blizu velike pobede.

75. Dobar centaršut Miletića za Ožegovića, ali ga je na vreme zatvorio neko iz poslednje linije crveno-belih, potom je nakon centaršuta Jankovića opet napadač Partizana bio u šansi, ali šalje loptu nebu pod oblake. Ostaje 2:0 za Zvezdu.

70'. Nastavlja se utakmica posle nekoliko minuta prekida.

67'. Haos na tribinama "Marakane". Navijači Zvezde su sa severne tribine došli skoro do južne, pa je do okršaja i bakljkade došlo na zapadu. Grobari pokušavaju da slome okradu koja deli jug i zapad. Ostali navijači beže ka severnoj tribini.

64'. Dobra sada prilika za Partizan, ali lopta od Tavambe nije stigla do Jankovića. Radonjić je pravovremeno intervenisao.

61'. Marković je dobio žuti karton.

60'. Tavamba se našao na putu Ožegoviću i Jovičiću koji su bili u duelu, a fudbaler Zvezde je u padu zakačio napadača crno-belih nogom po licu. Dobro su prošli, nastavljaju utakmicu.

59'. Ne dozvoljava Zvezda Partizanu da se razigra, secka igru faulovima.

58'. Duel Ožegovića i Babića, koji je završio na travi, a napadač Partizana zaradio je žuti karton. 

starsport

Na kratko prekinut meč, jer je nešto upalo u oko Zvezdinom golmanu Milanu Borjanu, verovatno nakon bakljade "grobara". 

53'. Menja Miroslav Đukić. Zoran Tošić umesto Armina Đerleka.

52'. Uspeo je Borjan da uhvati loptu, mada nije mu bilo lako, bio je tu Ožegović, ali je na vreme otklonio opasnost.

51'. Janković je krenuo ka golu Borjana, ali ga je z faul zaustavio Jovičić. Slobodan udarac za Partizan.

48'. G. Miletić je nakon duela sa Stojković završio u reklami. Defanzivac Zvezde bolje je prošao, dok se Nemanji ukazuje pomoć.

46'. Nema izmena ni u jednoj ekipi!

starsport

Prvo poluvreme

44. Sada je pogrešio mladi Marković. Sevnula je kontra Zvezde, Pešić je poslao loptu na drugu stativu za Bena, ali je ovaj šalje pored gola.

43'. Janković je krenuo ka petercu Zvezde, ali Babić je uklizao i na vreme otkljanja opasnost.

39'. Konačno jedna šansa za crno-bele, koji su jedva prešli centar posle drugog gola. Tavamba je Ožegovića spojio sa loptom, ali loša zaršnica i lako Borjan dolazi do lopte.

37'. Korner za Zvezdu. Dobar centaršut, pokušao je Ben, potom Pešić, ali je bio u ofsajdu.

starsport

30. Crno-beli su u totalnom rasulu, ne mogu da se oporave posle dva brzo primljena gola. Posle kornera lopta je došla do Radonjića, ali njegov šut nogom zaustavlja dobro postavljeni Stojković.

28'. Zdjelar je oborio Krstičića. Ben je izveo slobodnjak, preko živog zida i daleko preko gola.

24'. Kakva šansa za Bena, umalo 3:0 za domaćina! Rodić posle prekida  vraća loptu glavom do Bena od koga se lopta na petercu odbila u gol aut. 

21'.GOL! Zvezda vodi 2:0!  Pešić je sada bio egzekutor! Pogrešio je Nemanja R. Miletić. Poslao loptu u noge Jovičiću, a onda je usledio pas Bena za Pešića koji rutinski matira Stojkovića.

Na gol liniji je loptu dokačio i Srnić, možda bi to bio i ofsajd da jeste. Sudija Grujić smatrao je da je već prešla gol liniju

19. Radonjić je skinuo dres prilikom proslave gola i dobio žuti karton.

18'. GOL! Vodi Zvezda 1:0 golom Radonjića! Dobio je loptu od Srnića na oko 18 metara , igrači Partizana nisu na vreme izašli u blok, a Radonjić je  bio precizan i majstorijom doneo prednost lideru Superlige. O stativu u mrežu za slavlje na severnoj tribini.

17'. Prva dobra prilika za Zvezdu. Krstičić je ubacio loptu na drugu stativu, Babić je uposlio Srnića, koji nije uspeo dobro za zahvati loptu, pa je na kraju Stojković bez problema intervenisao.

15'. Prošao je Radonjić po strani pored Vulićevića, ali nije uspeo da pošalje loptu u kazneni prostor Partizana.

12'. Rasplamsala se malo utakmica, ali i dalje bez pravih šansi ni na jednoj strani.

6'. Probao je Srnić, ali šalje loptu preko gola. Bila je ovo solidna šansa za crveno-bele.

4'. Ben je izveo prekid, bilo je gužve u kaznenom prostoru crno-belih, domaćin je signalizirao da je rukom igrao Marković, ali sudija Grujić nije reagovao na žalbe.

3'. Srnić je dobio neprijatan udarac u glavu, Zdjelar ga je ramenom udario, ali nije bilo namere. Nastaviće meč igrač Zvezde.

2'. Traži Ben Pešića u šesnaestercu Partizana, ali je Miletić na vreme intervenisao i sprečio potencijalnu opasnost po gol Stojkovića.

Utakmica je počela! Teren se jedva vidi.

starsport

Malo kasni početak meča zbog bakljade na severnoj i  južnoj tribini stadiona u Ljutice Bogdana 1a!

Daleko od toga da će stadion Crvene zvezde biti pun.

Na derbiju je i Siniša Mihajlović, legedna Zvezde i nekadašnji selektor reprezentacije Srbije.

starsport

Derbi ne može da prođe bez sukoba navijača. Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se na Autokomanci 45 minuta pre početka "večitog" derbija!

(VIDEO) ŽESTOKA TUČA NAVIJAČA NA AUTOKOMANDI! Makljaža "delija" i "grobara" pred derbi!

Izašli su crveno i crno-beli igrači na "osete" travu na "Marakani".

starsport

starsport

starsport

 

starsport

- Poznati su sastavi dva tima, a donekle je iznenađenje što je Đukić od prvog minuta dao priliku Arminu Đerleku, dok je na klupi ostao Zoran Tošić!

- El Fardu Ben jedini od igrača Crvene zvezde nije bio akter večitog derbija. 

- Kapiten Partizana Saša Ilić, ako bude ulazio u igru, odigraće 31. "večiti" derbi, a najavio je i da će mu biti poslednji u karijeri.

-  Danilo Grujić vodiće 157. večiti derbi, i to će mu biti četvrti put da deli pravdu u duelima Zvezde i Partizana. Do sada su crno-beli dva puta pobedili i jednom igrali nerešeno kad je on delio pravdu.

- Kanga je uz bivše saigrače!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 6 godina

PRODUŽENA UTAKMICA 6 MINUTA, A PENAL DOSUĐEN U SEDMOM. TO SE SVIRA SAMO PARTIZANU,PA IM JE I TO MALO NEGO BI TUČOM DA UZMU JOŠ NEŠTO A NIKO NEZNA ŠTA. ZA TRI KLASE SMO BOLJI OD PARTIZANA. ZVEZDA ŠAMPION!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17