• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

16.04.2018

11:59

ČUKARIČKI MOŽE DA ISTUPI IZ LIGE! Direktor "brđana" u Informeru najavio ekstreman potez kluba

Fudbal

ČUKARIČKI MOŽE DA ISTUPI IZ LIGE! Direktor "brđana" u Informeru najavio ekstreman potez kluba

Podeli vest

Fudbalski klub Čukarički treba da istupi iz Superlige posle svega što se desilo u subotu na meču protiv Radničkog iz Niša, poručio je Vladimir Matijašević (39) za Informer

Sportski direktor tima sa Banovog brda ogorčen je zbog arbitraže u prvom kolu plej-ofa, u kom su "brđani" poraženi 3:2, pa zato najavljuje drastične mere rukovodstva kluba.

Funkcioner Čukaričkog smatra da je sudija Ilija Brdar uništio utakmicu, koja je trebalo da bude praznik fudbala i poštena bitka za mesto koje vodi na evroscenu, a pretvorila se u cirkus. 

Arbitar iz Novog Sada je pogrešio već na startu, kad je propustio da kazni užasan prekršaj nad vezistom "brđana" Darkom Zorićem, kojem je tom prilikom slomljena vilica.

Penal, dva crvena...

Potom je Brdar dosudio sumnjiv jedanaesterac za Radnički u 50. minutu, iz kog su gosti izjednačili na 1:1, a tom prilikom drugi žuti karton dobio je defanzivac belo-crnih Miladin Stevanović. 

Lalatović: Upozoravao sam na ovo
starsport

Trener Čukaričkog Nenad Lalatović priznaje da je predosećao da svašta može da se desi na meču protiv Nišlija.

- Dan pre utakmice sam rekao da bi bilo najbolje da sudije budu neprimetne, ali... Video sam šta se dešavalo kad je Radnički igrao protiv Vojvodine, evo sad i protiv nas, upozoravao sam. Njima je dosuđeno najviše penala u Superligi. Šta dalje da pričam... Ne znam čemu sve ovo, jer za dobrobit srpskog fudbala sigurno nije. Mi dok smo imali 11 igrača, vodili smo i bili bolji. Kasnije je krenuo cirkus i nismo ni mogli više sa devetoricom na terenu. Ona reakcija momaka je bila spontana, nisam to očekivao, ali razumem ih. To je bio njihov odgovor na nepravdu - rekao je Lalatović.

Ubrzo je zbog prigovora na tribine poslao i pomoćnog trenera domaćih Dragana Šarca, da bi u 73. minutu direktan crveni karton pokazao Darku Puškariću jer je prekršajem na sredini terena prekinuo kontranapad Nišlija. Posle samo tri minuta gosti su preokrenuli na 2:1, a igrači Čukaričkog su revolt pokazali tako što su svi seli na travu i u tome im se pridružio trener Nenad Lalatović.

Ni dva dana posle meča razočaranje u taboru superligaša sa Banovog brda ne jenjava, a sportski direktor je otkrio da će uskoro biti poznato da li će ekipa uopšte nastaviti sezonu.

- Što se mene tiče, Čukarički može da istupi iz Superlige. To je moj lični stav, jer ono u subotu je bilo klasično pokazivanje moći. Kome ovo ide u prilog, u čijem je interesu, pitajte ljude iz FSS. Onima koji su došli da gledaju meč, igračima oba tima, sigurno ne. Sutra ćemo organizovati konferenciju za medije na kojoj ćemo saopštiti šta i kako dalje - rekao je Matijašević za naš list, pa nastavio:

- Nije bitno što smo mi poraženi. Ne radi se ovde u Čukaričkom niti o Radničkom, već o tome da ono nema veze sa sportom. Mogli smo da izgubimo i sa 3:0, pa šta. Gubili smo i ranije, dobili su nas pre par godina kod kuće 5:1. Nemamo mi ništa protiv njih. Dešava se svašta, ljudi smo, greše i sudije, ali ono je bilo uništavanje fudbala.

Igrači plakali

Nekadašnji defanzivac naglašava da je konstantno na vezi sa vlasnikom i finansijerom kluba Draganom Obradovićem.

- Sa gazdom sam 24 sata na telefonu. I on je svestan svega, tako da ćemo uskoro doneti zajedničku odluku. Da li ćemo igrati sa Partizanom u polufinalu Kupa ili ne, videćemo. Nemamo ni veliki fond igrača, Zoriću je slomljena vilica, dvojica su dobila crvene kartone... Da li ćemo izaći sa omladincima, ne znam. Nebitna je sad Evropa, nećemo se ni boriti za nju.

Čelnik "brđana" ne krije da su fudbaleri bili utučeni, a priznao je i da on sigurno više neće raditi u srpskom fudbalu.

- Igrači su sami odlučili da sednu na travu. Bilo je mučno gledati ih posle utakmice. Tu ima dece od 17, do momaka od 35 godina, neki su i plakali. Pitam se samo ko će iz Čukaričkog ili Radničkog da se proda posle onoga u subotu. Na tribinama je bilo 30 emisara iz evropskih klubova, ali ustali su i otišli u 75. minutu. Kome to donosi dobro? Je l' treba možda da ćutimo, da nam kažu biće bolje? Pa kada? Što se mene tiče, već sam planirao da izađem iz svega, a sad su me samo oterali još brže - zaključio je Matijašević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija