• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

21.04.2018

21:16

DA MI JE SAMO DA IGRAM PONOVO PROTIV AUSTRALIJE! Dejan Stanković ne može da preboli Mundijal 2010.

Fudbal

DA MI JE SAMO DA IGRAM PONOVO PROTIV AUSTRALIJE! Dejan Stanković ne može da preboli Mundijal 2010.

Podeli vest

Sve bih dao samo da ponovo odigramo utakmicu protiv Australije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, poručila je legenda srpskog fudbala Dejan Stanković

Rekorder u reprezentaciji sa 103 nastupa, tri učešća na SP i jednim EP, kao i sjajnom klupskom karijerom kaže da i danas žali što sa nacionalnim timom nije ostvario veći uspeh.

Krstajić ima iskustva

Posebno žali zbog utakmice protiv Australije na Mundijalu pre osam godina, kada su "orlovi" izgubili 2:1, a da su pobedili, našli bi se u osmini finala.

- Igrao sam tri svetska prvenstva, negde smo imali lošu sreću, negde smo loše igrali. U fudbalskoj karijeri možda bih jednu utakmicu ponovio, i to protiv Australije 2010. na Mundijalu. Mislim da smo tu dominirali, ali nismo imali sreće na tom prvenstvu - otkrio je Stanković u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera, a sada funkcioner UEFA, govorio je i o očekivanjima na predstojećem Mundijalu u Rusiji. Stanković ističe da "orlovi" treba da u prve dve utakmice igraju kao da se bore za polufinale i finale.

Niko nema jači karakter od Siniše Mihajlovića
AP/Photo

Deki Stanković ističe da mu je Siniša Mihajlović veliki prijatelj i da mu je bio od velike pomoći kada je stigao na Apeninsko poluostrvo. Njih dvojica su zajedno igrali u Laciju, a potom i u Interu.- Siniša je za mene... i tada i sada... On me je zaštitio, prihvatio, savetovao me je, objasnio mi je kako funkcioniše Serija A, život u Italiji, kum je mojih sinova, iskreni prijatelj, velika osoba. Nikad jači karakter nisam upoznao nego karakter Siniše Mihajlovića - rekao je Stanković.

- Svetsko prvenstvo samo po sebi jako je teško. Ima mnogo pritiska i odgovornosti, svaki protivnik može da te iznenadi. Mi igramo polufinale sa Kostarikom, finale sa Švajcarskom. Nema bez te dve utakmice ništa. To treba da nam bude fokus, sigurno ne treba da čekamo utakmicu protiv Brazila i tu da probamo da pravimo neke bodove. Mislim da su prva i druga utakmica najvažnije za naš prolaz i nastavak takmičenja - iskren je Stanković.

Stanković posebno veruje u svog nekadašnjeg saigrača, a sadašnjeg selektora Srbije Mladena Krstajića.

- Mladen zna, ima ogromno iskustvo. Delili smo svlačionicu dugo godina. Zna i on sam koliki je pritisak, šta njega čeka, šta čeka celu grupu momaka i ceo Savez. Zna on šta treba da radi. Treba biti mirne glave, biti uveren u sebe, samim tim preneti na momke samopouzdanje - poručio je bivši kapiten "orlova".

Uhvatili poslednji voz

Stanković je tokom fudbalske karijere, koju je okončao 2013, igrao za tri kluba. U Zvezdi je proveo tri sezone, da bi 1998. otišao u Lacio, gde je ostao šest godina, a onda je verovatno napravio najbolju odluku u karijeri i preselio se u Inter. 

U milanskom klubu proveo je deset sjajnih godina, što je i krunisao osvajanjem Lige šampiona 2010. godine. Sam Stanković kaže da mu je to bio najsrećniji trenutak u karijeri.

- Slavila je Italija, slavila je Srbija, oni koji su znali šta mi to znači. U tom timu je bilo dosta igrača preko 30 godina. Ne da nam je bio poslednji voz, nego je voz stajao u stanici. Stvarno smo dali sve od sebe, vođeni Žozeom Murinjom. Nismo imali nijedan problem koji nismo mogli da rešimo unutar svlačionice. Svako će vam reci da je Liga šampiona vrh klupskog fudbala. Staviš tačku na "i" - zaključio je Stanković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milivoje

pre 6 godina

Sećam se dobro te utakmice. Na poluvremenu je trebalo da vodimo 4-0 s obzirom na pregršt propuštenih prilika. Ipak ta uktamica je bila odlučujuća a mi sebe uvek uvlačimo u nezgodnu situaciju da nam zadnja utakmica odlučuje ili da drugi treba da odigraju za nas pa da prođemo dalje. Deki treba da žali za utakmicom protiv Gane jer je tu propuštena prilika. Odigrali smo tada očajno i sami sebe izbacili. Zato sada, pamet u glavu i da ne dozvolimo da nam protiv Brazila treba pobeda za prolaz dalje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija