• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2018

09:59

(VIDEO) LIVERPUL GAZIO ROMU, ali Salah izašao i "vučica" se sa dva gola vratila u život!

Fudbal

(VIDEO) LIVERPUL GAZIO ROMU, ali Salah izašao i "vučica" se sa dva gola vratila u život!

Podeli vest

U neverovatnoj utakmici na "Enfildu" Liverpul je predvođen Mohamedom Salahom savladao Romu sa 5:2 u prvom polufinalnom meču Lige šampiona

Mohamed Salah je sa dva gola odveo Liverpul pred vrata finala Lige šampiona! "Redsi" su predvođeni magičnim Egipćaninom gazili Romu 5:0, ali su u svom maniru propustili šansu da nokautira "vučicu", koja se sa dva gola za četiri minuta vratila iz mrtvih. 

Postao je Salah večeras prvi afrički igrač koji je dao deset golova u jednoj sezoni Lige šampiona, ali i igrač Liverpula sa najviše golova u jednoj sezonu evropskog takmičenja. Kralj! Protiv bivšeg kluba odigrao je utakmicu života, postigao dva gola i imao dve asistencije, kao i Firmino.

Šta reći posle 5:2 - Liverpul je na Salahov pogon došao pred finale Lige šampiona, mada još ništa nije gotovo, jer su dozvolili Rimljanima da se sa dva gola nečemu nadaju u Rimu.

Liverpul je upalio motore nakon 25 minuta meča, a onda je samleo "vučicu", sa dva  fenomenalna pogotka Mohameda Salaha. Nije bilo golova tokom prvih pola sata igre ali to ne znači da nije bilo uzbudljivo. Firmino je prvo promašio zicer, potom je Kolarov zatresao prečku sa oko 25 metara, da bi redsi za samo tri minita imali tri kolosalne šanse da povedu bar 1:0.  

reuters‚

A, onda je sevnula majstorija u 35. minutu. Salah je golčinom doneo vođstvo Liverpulu, ali nije slavio iz poštovanja prema bivšem klubu. Potom je Lovren u nastavku pogodio prečku, a onda su se navijači Liverpula još jednom poklonili "faraonu. Nije izdržala Roma paklen ritam "redsa". Firmino je ukrao loptu na sredini terena i povukao kontru, gurnuo je do Salaha koji je video da je Alison napustio gol liniju i lagano podigao loptu preko Brazilca. 

Posle dva gola na red su došle asistencije. Kao na motoru je Salah prolazio pored preplašenih Rimljana, prvo je u 56. poslužio Manea koji je povećao na 3:0, a pet minuta kasnije Firmino je pogodio za nedostižnih 4:0. Ali, to nije bilo sve od "redsa", i Firmino je u 69. postigao drugi gol na utakmici za "petardu".  

Umesto da dokrajči rivala, Liverpul je pao u završnici utakmice i primio dva gola za četiri minuta. Džeko je u 81. pogodio za 5:1, a potom Peroti četiri minuta kasnije sa penala postavio konačnih 5:2, pa bi i u Rimu moglo da bude uzbudljivo, ako četa Jirgena Klopa dozvoli.

Reuters

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)

Strelac: Salah u 36, 45, Mane u 56, Firmino u 61, 69. minutu - Džeko u 81, Peroti u 85. pen. 

Stadion: Enfild Roud. Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

LIVERPULKarijus,  Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Čemberlen (od 18. Vajnaldum), Henderson, Milner, Salah (of 75. Ings), Firmino, Mane.

ROMA: Alison,  Manolas, Facio, Žezus (od 67. Peroti),  Florenci, Strotman, De Rosi (od 67. Ganalon), Kolarov,  Najngolan, Under,  Džeko.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

85'. GOL! Penal za Romu, Lovren je igrao rukom! Šutirao je Peroti i smanjio rezultat na 5:2.

81'. GOL! Džeko je smanjio na 5:1! Bosanskohercegovački reprezentativac vara Karijusa i šale loptu pored bliže stative.

75'. Klop izvodi iz igre Salaha koji dobija ovacije Enfilda. Menja ga Dani Ings.

69'. GOL! Šta se ovo dešava - 5:0 na "Enfildu"! Milner je izvao korner, a Firmino posle dve asistencije postiže drugi gol na meču.

61'. GOL! 4:0 za Liverpul. Firmino je strelac, ali sve je uradio Salah! Pritutnjao je Egipćanin pored igrača Rome, ćušnuo loptu u sredinu do Firmina koji je samo postavio nogu za "poker".

60'. Umalo 4:0. Odbrana Rome ne zna gde je i šta radi. Alison je odbranio odbitak Endrjua Robertsona.

56'. GOL! Mane pogađa za 3:0! Posle dva gola, Salah je sada uposlio Manea, koji iz ove situacije sa samo nekoliko metara do gola  nije mogao da promaši. Debakl "vučice" u Liverpulu!

50'. Uspaničili su se defanzivci Rome kada je tandem Firmino-Salah krenuo ka Alisonu, ali je ipak na vreme Manolas zaustavi nalet redsa.

47'. Slobodan udarac za Liverpu, ali Aleksander-Arnold je loše izveo prekid, pogodio je živi zid.

Reuters

Prvo poluvreme:

45'. GOL! Liverpul vodi 2:0! Neverovatni Salah! Šta reći, još jedna majstorija, izašao je visoko Alison, a genijalni Egipćanin samo bocnuo loptu. Ludnica na Enfildu!

44'. Pao je Kolarov, ali sudija kaže da nije bio prekršaj.

43'. Sada su lepo domaći spustili loptu Lovrenu, koji je ostao sam, opet je pokušao glavom, ali lopta u naručju golmana Rome.

41'. Roma je ušla u mašinu, sada je Vajnaldum tukao sa ivice kaznenog prostora, ali brani Alison.

37'. Umalo 2:0, Lovren je glavom sa peterca pogodio prečku. Uzdasi navijača na tribinama "Enfilda".

36'. GOL! Vodi Liverpul  1:0! Ko bi drugi nego Salah! Majstorski gol Egipćanina. Iz poštovanja prema bivšem klubu nije želeo da se raduje golu.

34'. GOL LIVERPULA, IPAK NE, OFSAJD! Mane je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je gol poništen.

30. Još jedna šansa za redse, sada je Salah bio u šansi, ali bacio se Alison i spasao svoj gol.

29'. Mane opet u šansi, ali opet je loptu poslao umesto u gol, preko gola.

28'. Sjajna prilika za Liverpul. Visoko je izašla poslednja linija Rome, Mane je to kaznio, krenuo u kontru, pobegao Faciu, prebacio Alisona, ali i gol. 

26'. Slab pokušaj Arnolda, lako interveniše golman Alison.  

18'. AUUUU! Kakva bomba Kolarova sa 25 metara. Karijus je imao sreće, blago je zakačio loptu, a onda je baš uzdrmala prečku.

18'. Ipak izmena u Liverpulu. Ne može Čemberlen dalje, menja ga Vajnaldum. Igrač Liverpula na nosilima je napustio stadion.

15'. Čemberlen je završio na travi posle duela sa Kolarovom. Previja se od bolova, možda će morati van igre. Ukazuje mu se pomoć pored terena.

Reuters

13'. Dobar centaršut Kolarova, ali niko nije uspeo da odreaguje u kaznenom prostoru Liverpula.

8'. Čemberlen je sada stavio na test glamana Rome Alisona, ali nedovoljno jako i precizno. 

5'. Prva velika prilika za Liverpul. Salah je izbacio Firmina, koji šutira iskosa, ali samo pored gola. Možda je i bio u ofsajdu, ali pomoćni sudija je bio bez zastavice, pa i da je bio, ne bi imao čime da maše. 

3'. Odmah odgovor na drugoj strani. Salah je bio u prilici, ali ništa od ove šanse.

2'. Dobar napad Rome, pokušao je Strotman, ali Karijus ovog puta nije imao mnogo problema da interveniše.

Počelo je! Pada jaka kiša u Liverpulu!

- Navijači Liverpula tradicionalno pred svaki meč pevaju himnu "Nikada nećeš hodati sam". 

- Aleksandar Kolarov igra za Romu od prvog minuta!

Navijači su spremni za polufinalni okršaj! Pogledajte atmosferu!


Reuters

AP PHOTO


AP PHOTO

Reuters

Reuters


Reuters




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija