• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.05.2018

10:44

(VIDEO/FOTO) REAL U TREĆEM FINALU LŠ ZAREDOM! Čudesni Kejlor Navas, Bajern pao posle drame!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) REAL U TREĆEM FINALU LŠ ZAREDOM! Čudesni Kejlor Navas, Bajern pao posle drame!

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida su u finalu Lige šampiona nakon što su na "Santijago Bernabeuu" u revanš meču polufinala odigrali 2:2 sa Bajernom, u Minheni je bilo 2:1 za Špance

Real će 26. maja u Kijevu braniti trofej Lige šampiona, a u sredu veče ćemo saznati ko će mu biti rival - Liverpul ili Roma. 

Poveo je Bajern golom Himika, ali je Benzema ekspresno izjednačio, a potom u prvom minutu drugog dela preokrenuo na 2:1. Nekadašnji igrač Reala Hames Rodrigez opet je vratio Bavarce u život, bio im je potreban samo gol za finale, ali sve što je išlo u gol do kraja meča zaustavio je čudesni golman Kejlor Navas.

U prvom dvoboju u Minhenu bilo je 2:1 za Real i Madriđani su se plasirali u treće finale Lige šampiona zaredom, a 16. u istoriji kluba. Real je prošle godine odbranio titulu, što otkako se igra ovaj format Lige šampiona od 1993. godine nikad nikome nije pošlo za rukom. Poslednji klub koji je dva puta u nizu podizao trofej s "klempavim ušima" bio je Milan 1989. i 1990, ali tada se to takmičenje zvalo Kup evropskih šampiona i u njemu su igrali samo prvaci svojih zemalja.

reuters‚

Osvoji li Real i ove godine elitno klupsko takmičenje napraviće nešto što je poslednji put pošlo za rukom upravo njihovom rivalu Bajernu. Naime, Bavarci su poslednji klub koji se tri puta zaredom popeo na evropski tron - 1974, 1975. i 1976. godine.

Real je gostima mogao da zahvali na silnim promašajima tokom prvih 45 minuta inače bi bili u minusu. Početak i odmah šok na "Bernabeu". Već u trećem minutu Kimih je nakon očajne reakcije Ramosa doneo prednost Bavarcima. Ali, trajalo je to samo do 11. minuta. Marselo je na drugoj stativu video Benzemu, a Francuz koji je bio sam kako duh glavom poravnao rezultat na 1:1. 

Reuters

U nastavku je Bajern bio bolji, agilniji, da bi u 33. minutu Levandovski i Rodrigez promašili zicere. Poljaku je doduše Navas nogom odbranio šut, dok je Kolumbijac imao čistu poziciju, ali sa samo tri metra poslao loptu preko gola.

Bavarci su na kolenima opet bili već u 46. minutu. Proključao je "Bernabeu" nakon gola Benzeme kome je prethodila greška golmana Bajerna, koji je prvog pokušao loptu da zaustavi rukom, pa se spetljao, prošla je pored njega a Francuz je prosledio u mrežu. Za dramu se pobrinuo Rodrigez u 63. minutu. Vrhunska egzekucija ali bez redovanja posle gola protiv bivšeg kluba.

Desetak minuta kasnije Navas je spasao Real sjajnom odbranom posle šuta Tolisao. Bavarci su opsedali gol Madriđana do kraja, ali nisu uspeli da uhvate nespremnog briljantnog golmana Reala, pa je ostalo 2:2.

reuters‚

REAL MADRID - BAJERN 2:2 (1:1)

Strelci: Benzema u 11, 46. minutu - Kimih u 3, Rodrigez u 63. minutu.

Stadion: "Santjago Bernabeu". Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

REAL MADRID: Navas, Vaskez, Varan, Ramos, Marselo, Asensio, Kovačić (od 72. Kazemiro), Kros, Modrić, Benzema (os 72. Bejl), Ronaldo. 

BAJERN: Ulrajh,Kimih, Zule, Humels, Alaba, Alkantara, Toliso (od 75. Vagner), Miler, Rodrigez (od 83. Martinez), Riberi, Levandovski.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj, Real je u finalu Lige šampiona!

93'. Da nije Navasa ne bi bilo Reala, još jedna neverovatna odbrana golmana Madriđana.

90'. Još 5 minuta će se igrati!

90'. Navas je na zemlji posle sudara sa saigračem Varanom.

89'. Kazemiro dobija žuti karton posle prekršaja nad Milerom.

86'. Ronaldo je lepo izbacio Bejla, ali je sudija pokazao da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

83'. Izmena u Bajernu, Martinez ulazi umesto Rodrigeza.

80'. Nastavlja se opsada gola Kejlora Navasa, ali ne da se Kostarikanac, kao hobotnica je. Tomas Miler je sada tukao glavom, ali je čuvar mreže domaćih uspeo da uhvati loptu. 

75'. Još jedna izgledna prilika za tim iz Minhena,  pokušaj Rodrigeza je izblikirao Varan u poslednjem trenutku.

74'. Opet je Navas spasao Real! Neverovatna odbrana Kostarikanca posle šuta Tolisoa.

72'. Dvostruka izmena u Realu. Izlazi dvostruki strelac Benzema, a na terenu je Bejl, i Kovačić će na klupu, dok je u igri Kazemiro. 

66'. Žuti karton za Lukasa Vaskeza, samo četiri minuta pošto je Luka Modrić dobio javnu opomenu.

63'. GOL! Vraća se Bajern - 2:2! Rodrigez je poravnao rezultat, ali ne raduje se nakon što je postigao gol protiv bivšeg kluba. Zile je centrirao, na loptu je naleteo  Rodriges čiji prvi pokušaj je izblokiran,ali stiže da pokupi odbitak i šalje ga kroz noge Navasu za 2:2! Gol Bavarce deli od finala! 

60'. Bajern napada svim silama, imao je veliku šansu, ali je Real uspeo da se spasi i ovog puta! 

54'. Ronaldo se sada obrukao. Tukao je sa samo nekoliko metara od gola, ali preko prečke.

51'. Navas spasava Real! Odličan udarac Alabe sa dvadesetak metara, a sjajnom intervencijom Kejlor Navas sprečava izjednačenje.

46'. GOL! Vodi Real 2:1! U prvom napadu u drugom delu Toliso je vratio loptu do golmana Ulrajha koji je hteo da je uhvati rukama, ali se predomislio , pokušao je potom nogom ali se  okliznuo. Lopta mu je prošla ispod ruke, a Benzema je  pretrčao i samo je ubacio u praznu mrežu za 2:1. Neverovatno!

Reuters

Prvo poluvreme

45'. Toliso je naciljao, a Navas se ispružio koliko je mogao, lopta je završila pored gola. 

40'. Ramos je bio najviši u skoku posle kornera, ali je lopta prozujala pored leve stative.

39'. Umalo Ronaldo da preokrene rezultat. Išla je lopta u gol posle udarca Portugalca, ali brani Ulrajh, šalje loptu u korner.

Reuters

33'. Dve šane za Bajern za samo nekoliko sekundi. Humels je odradio najteži deo poslao, šutirao je potom Levandovski, ali je Navas odbranio, a potom je na odbijenu loptu natrčao Rodrigez i poslao je preko gola sa dva ili tri metra. Šteta, bio je to zicer, kakav promašaj.

32'. Riberi se izborio sa čuvarima, prosledio je do Milera, koji je okrenuo čuvara, ali nije najbolje šutirao, pa lopta završava u naručju Navasa.

28'. Dobra prilika za Real. Uposlio je Ronaldo Marsela, ali Brazilac nije uspeo da je prosledi u sredinu, na mestu su bili defanzivci Bejerna.

22'. Pokušaj Humelsa posle kornera, ali je siguran na golu Navas.

20'. Bez šanse za Bajern, ali moglo je da bude mnogo opasnije. Miler je dobio loptu ali loša završnica Bavaraca. Ne daju Nemci domaćinu da diše, kola lopta oko šesnaesterca Reala, mogao bi uskoro da padne gol.

17'. Našao se Levandovski na travi posle duela sa Ramosom u kaznenom prostoru Reala. Traže Bavarci penal, ali sudija Čakir ih ne konstatuje. 

16'. Bila je ovo dobra akcija, ali je Benzema požurio i našao se u ofsajd poziciji.

12'. Paklen početak utakmice u Madridu!

11'. GOL! 1:1 - Benzema! Real posle samo osam minuta igre dolazi do izjednačenja. Marselo je pored Kimiha poslao loptu na drugu stativu Benzemi koji je bio sam kao duh, pa mu nije bilo teško da glavom pošalje loptu u mrežu. 

6'. Pokušaj Ronalda na dodavanje Benzeme da odmah vrati meč na početak, ali bezopasno je to bilo po gol Ulrajha.

3'. GOL! 1:0 vodi Bajern! Kimih opet, kao u prvoj utakmici! Miler je centrirao, Ramos očajno reagovao, lopta je pala na nogu Kimiha koji sa šest metara rutinski smešta loptu u gol. 

2'. Oštar početak Bajerna i to po levoj strani, ali je Navas siguran i pokupio je loptu ispred Milera. 

Ludnica u Madridu! Ovako su navijači dočekali fudbale pred utakmicu sa Bajernom na "Bernabeu".

Reuters

Reuters

NIje Bajern bez podrške u Madridu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija