• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.05.2018

12:43

(VIDEO) LIVERPUL IDE PO KRUNU U KIJEV! Roma časno "poginula", opet će se pričati o suđenju!

Fudbal

(VIDEO) LIVERPUL IDE PO KRUNU U KIJEV! Roma časno "poginula", opet će se pričati o suđenju!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula izgubili su u revanšu polufinala Lige šampiona od Rome 4:2, ali će zbog pobede od 5:2 u prvom meču igrati u finalu u Kijevu

"Redsi" će u finalu Lige šampiona igrati protiv Real Madrida u Kijevu 26. maja.

Uzbudljiva utakmica na "Olimpiku" počela je greškom Radže Naingolana posle koje je Liverpul povedo pogotkom Sadija Manea.

Izjednačila je Roma autogolom Milnera, ali je Vajnaldum u 26. minutu ponovo vratio prednost gostima.

Činilo se tada da je sve gotovo, ali "vučica" se nije predala. Edin Džeko je u 52. minutu izjednačio i vratio nadu svom timu.

Potom su dve sudijske greške na štetu Rome umnogome uticale na rezultat. Najpre nije svirao penal posle faula Karijusa nad Džekom zbog nepostojećeg ofsajda napadača BiH, da bi kasnije prevideo igranje rukom Aleksandera Arnolda posle udarca El Šaravija.

U finišu je Radža Naingolan postigao dva gola, najpre u 86. minutu, a onda i u trećem minutu nadoknade sa bele tačke. Ipak, nedovoljno za konačnu pobedu, tako da će u Kijev fudbaleri Liverpula.

"Redsi" će se boriti za šestu titulu u Ligi šampiona, prvu posle 2005. godine i čuvene utakmice u Istanbulu i senzacionalnog preokreta protiv Milana, dok Real, koji je i prethodne dve sezone osvajao ovo takmičenje igra za 13. krunu.

ROMA - LIVERPUL 4:2 (1:2)

Strelac: Milner (ag) u 1., Džeko u 52. i Naingolan u 86. i 93. - Mane u 9. i Vajnaldum u 26. minutu

Stadion: "Olimpiko". Sudija: Damir Skomina (Slovenija).

ROMA: Alison, Florenci, Manolas, Facio, Kolarov, Pelegrini (od 53. Under), De Rosi  (od 69. Gonalon), Najngolan, Šik, Džeko, El Šaravi.

LIVERPUL: Karijus, Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Vajnaldum, Henderson, Milner, Salah, Firmino, Mane.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

90+3'. GOL! Ponovo Naingolan, sada iz penala - 4:2! Prethodno je Klavan igrao rukom, a Skomina je sada pokazao na belu tačku, za razliku od situacije od pre pola sata, kada je bilo još očiglednije igranje rukom.

86'. GOL! Naingolan za vođstvo Rome - 3:2! Belgijanac je odapeo sa oko 20 metara i lopta se od stative odbila u mrežu.

80'. Udarac Džeka iskosa sa 7-8 metara, ali je Karijus odbranio.

78'. Pokušava Roma, ali ne uspevaju domaći fudbaleri da probiju bedem Liveprula.

69'. Zapretio je i Liverpul, prvi put u drugom poluvremenu, Firmino je šutirao, ali je Alison odlično odbranio.

63'. Čist penal Skomina nije sudio za Romu! Lopta je posle centaršuta došla do El Šaravija, koji je šutirao, Arnold je uklizao u blok i rukom skrenuo loptu koja je išla u gol!

60'. Malo je nedostajalo da Roma povede! Dubinska lopta De Rosija ka Underu, koji je zahvatio, ali je dovoljno dobro da savlada Karijusa.

56'. Centrirao je Kolarov iz slobodnog udarca, Džeko je bio najviši u skoku, ali nije bilo opasnosti po gol Liverpula.

52'. GOL! Edin DŽeko je doneo izjednačenje Romi! Odlično se napadač domaćeg tima snašao u kaznenom prostoru i savladao Karijusa.

49'. Velika greška arbitara. Džeka je oborio Karijus u kaznenom prostoru, ali je Skomina umesto na belu tačku, pokazao da je napadač Rome bio u ofsajdu. Na usporenom snimku se videlo da Džeko nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Prvo poluvreme:

42'. Prilika za Romu, Florenci je pokušao sa 15 metara, ali pored gola.

40'. Tražili su fudbaleri Rome penal, pao je El Šaravi, ali sudija Skomina samo odmahnuo rukom.

34'. Stativa! El Šaravi je tukao sa 20-ak metara, lopta je zakačila Milnera i pogodila okvir gola.

26'. GOL! Nije uspeo Mane, ali jeste Vajnaldum i Liverpul vodi 2:1! Posle kornera je pogrešio Džeko, koji je vratio loptu unazad što je iskoristio Holanđanin i glavom smestio loptu iza leđa Alisona.

25'. Velika prilika za Liverpul, ponovo je Mane mogao da zatrese mrežu. Robertson je odlično probio, dodao do Manea, koji je šutirao sa pet metara, ali je Alison odbranio nogom.

20'. Dobro je Kolarov centrirao iz kornera, a odbrana gostiju je u poslednjem trenutku intervenisala ispred Džeka.

15'. GOL! Roma je izjednačila, autogol Milnera! Centaršut sa desne strane, El Šaravi je bio najviši u skoku, vratio u srce peterca, gde je Lovren u želji da interveniše, pogodio Milnera u glavu, a lopta se odbila u gol.

11'. Želeo je Naingolan da se iskupi, pokušao je udarcem sa oko 25 metara, ali daleko od gola.

9'. GOL! Liverpul vodi, Mane je strelac! naingolan je pogrešio na sredini terena, Firmino je povukao kontru, dodao Maneu koji je rutinski matirao Alisona.

6'. Udarac Florencija sa više od 30 metara. Niko od igrača Liverpula nije ušao u blok i umalo da desni bek Rome to kazni, lopta je prohujala pored stative.

1'. Prva prilika za Romu, posle akcije po levoj strani El Šaravi je pokušao da pronađe Džeka, koji je šutirao glavom, ali nije zahvatio loptu onako kako je želeo pa nije bilo opasnosi po Karijusa.

Tokom celog dana su centralne ulice i trgovi u Rimu bili obojeni u crveno. Oko 8.000 navijača Liverpula stiglo je u Rim i konstantno su provocirali donaće pristalice. Veliki broj pripadnika policije je na ulicama, tako da za sada nije bilo incidenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija