• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.05.2018

23:02

(VIDEO) LIVERPUL I DALJE PROGONI MADRIĐANE! Poslednje finale koje je Real izgubio...

Fudbal

(VIDEO) LIVERPUL I DALJE PROGONI MADRIĐANE! Poslednje finale koje je Real izgubio...

Podeli vest

Real Madrid i Liverpul sastaće se 26. maja u Kijevu u finalu Lige šampiona, a biće to repriza okršaja za titulu prvaka Evrope iz 1981. godine

Kraljevski klub, inače, važi za ekipu koja kada uđe u finalnu borbu za trofej šampiona Starog kontinenta, gotovo da ne zna za poraz. Real je 15 puta igrao finale Kupa/Lige šampiona i pobedio je u 12 navrata.

Jedan od tri meča koja je izgubio bio je pre 27 godina, a rival je bio Liverpul, tim sa kojim će odmeriti snage 26. maja u Kijevu.

Taj meč se igrao 27. maja 1981. godine, dakle skoro u dan kada će biti i okršaj u Kijevu. Domaćin pomenutog finala bio je Pariz, odnosno stadion "Park prinčeva", a Liverpul je slavio sa 1:0.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je legendarni levi bek Crvenih, Alan Kenedi u 82. minutu. Napad Liverpula tada je predvodio Keni Dalgliš, a sredinom terena komandovao je Grejem Sunes. Na klupi madridskog Reala sedeo je tada jugoslovenski trener Vujadin Boškov.

To je bilo poslednje finale ovog takmičenja koje je Real Madrid izgubio.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija