• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

04.05.2018

07:21

BRIGA ME ZA MILIONE, OSTAJEM U FIORENTINI! Milenković ne mašta o Romi nego o "orlovima" i Mundijalu!

Fudbal

BRIGA ME ZA MILIONE, OSTAJEM U FIORENTINI! Milenković ne mašta o Romi nego o "orlovima" i Mundijalu!

Podeli vest

Milioni evra i ponude drugih klubova trenutno me ne zanimaju, hoću da ostanem u Fiorentini, kaže srpski fudbaler Nikola Milenković (20) u intervjuu za Informer

Našem mladom reprezentativcu skočila je cena na 30 miliona evra posle odličnih partija u Seriji A, u svom timu rado bi ga videli Roma i jedan španski klub, ali on ističe da ovog leta neće da pakuje kofere.

Bivši defanzivac Partizana letos je otišao u Firencu za 5,1 milion evra. On naglašava da je italijanska liga prava sredina za njega i ne krije da bi mu se ispunio san ako bi ga selektor "orlova" Mladen Krstajić pozvao za Mundijal u Rusiji.

Mašta o "orlovima"
Reprezentacija je san svakom igraču, pa tako i meni, ali selektor Mladen Krstajić odlučuje ko će dobiti pozivNikola Milenković

Koliko na vas utiču priče da sada vredite pet puta više i da Fiorentina ima ponude od Španaca i Rome?

- Naravno da mi prijaju pohvale, ali ne obraćam pažnju na te priče o milionima i interesovanjima drugih klubova. Nisam tip koji odmah "poleti". Vodim se time da samo naporan rad daje rezultate, a teren sve odgovore. U Fiorentini se osećam odlično, iako mi je bilo teško na početku. Sad želim da se ustalim u startnoj postavi, a kasnije da ostavim dubok trag u Firenci.

Jedan od uzora vam je i Nemanja Vidić, da li biste voleli da krenete njegovim stopama i oprobate se u Premijer ligi?

- Vidić je bio sjajan igrač, strašan defanzivac. Često gledam njegove video-klipove, skidam poteze, iz toga mogu mnogo da naučim. Ne znam gde ću igrati u budućnosti, sad sam u Fiorentini i tu uživam.

Nedostaje mi kapiten Astori

Koliko je ekipa uspela da se oporavi od iznenadne smrti kapitena Davida Astorija?
- On je, pre svega, bio veliki čovek, a onda i igrač. Mnogo mi je pomogao kada sam došao u Fiorentinu, takav je bio prema svima. Ljudina, pravi kapiten, uvek spreman da se nađe svakome u nevolji. Sve je radio sa osmehom i ostavio je dubok trag. Nedostaje nam. Grad, klub, navijači i igrači nikada ga neće zaboraviti. Njemu posvećujemo sve naše pobede.

Da li se nadate pozivu selektora Mladena Krstajića za SP, s obzirom da je zbog povrede otpao Matija Nastasić?

- Iskreno, razmišljam samo od utakmice do utakmice jer je teren jedino merilo. Naravno da je reprezentacija san svakom igraču, pa tako i meni. Lagao bih kad bih rekao drugačije, ali selektor odlučuje. Žao mi je što se Nastasić povredio i želim mu brz oporavak.

Kako izgleda voditi duele sa vrhunskim napadačima poput Mandžukića, Ikardija, Džeka i ko je najteži za čuvanje?

- Serija A je veoma teška i zahtevna, nije lako zaustaviti nijednog napadača. To su sve iskusni igrači, ali ne bih mogao nikoga da izdvojim jer je svako od njih specifičan. Meni je najbitnije da sam napredovao za ovih godinu dana, iako uvek može više i bolje. Mnogo sam naučio što se tiče taktike i igre u defanzivi, Italijani su u tome neprikosnoveni.

Postao je hit onaj vaš sukob sa Gonzalom Iguainom, šta ste mu tada rekli?

Partizan će osvojiti Kup

Posle jedne sezone u seniorskom timu napustili ste Partizan. Da li navijači mogu da se nadaju da ćete nekad ponovo obući crno-beli dres?
- Nikad se to ne zna. Sad mogu samo da kažem da pomno pratim moj Partizan i želim mu sve najbolje. Titula je ove sezone izmakla, ali verujem da će uspeti da osvoji trofej Kupa Srbije.

- Između Fiorentine i Juventusa vlada veliki rivalitet i atmosfera na tim mečevima je uvek naelektrisana. Takve situacije i komunikacija kao između mene i Iguaina su normalna i česta pojava. Ne gledam na to kao na neku krupnu stvar.

Kakav je osećaj bio posle pobede nad Napolijem minulog vikenda, kada ste praktično rešili pitanje šampiona?

- Bila je to prelepa nedelja, odradili smo sjajan posao. Pokazali smo jak karakter i timski duh. Bilo mi je teško da se borim sa Mertensom, ali mislim da sam dobro odradio posao. Najvažnije je da smo dokazali da možemo svakoga da pobedimo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljuba

pre 5 godina

Pa zar ovaj decko nije pozvan za reprezentaciju??? Mozda nisam kompetentan da komentarisem, ali kakvo je to selektiranje igraca kad momak koji igra u startnoj postavi u Fiorentini, i to jos maestralno odigra derbi protiv Napolija nema mesta ni na klupi???

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija