• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.05.2018

23:39

(VIDEO) ATLETIKO I MARSEJ U FINALU LE! Kosta izbacio tužni Arsenal, Rolando junak Olimpika u 116!

Fudbal

(VIDEO) ATLETIKO I MARSEJ U FINALU LE! Kosta izbacio tužni Arsenal, Rolando junak Olimpika u 116!

Podeli vest

Fudbaleri Atletiko Madrida i Marseja igraće u finalu Lige Evrope u Lionu 16. maja

Atletiko Madrid je nakon 1:1 u Londonu u revanš utakmici polufinala LIge Evrope pobedio "tobdžije" 1:0 golom Dijega Koste, dok je Salcbug uspeo da anulira minus iz prvog meča od 2:0, ali se Marsej dokopao finala pogotkom Rolanda u 116. minutu meča i pored poraza 2:1.

"Jorgandžije" su ušle u treće finale Lige Evrope u poslednjih 10 godina, a slavili su u oba prethodna navrata 2010. protiv Fulama i 2012. protiv Atletik Bilbaoa.

Arsenal je u Madridu već tokom prvih desetak minuta igre zadesio peh, Košćelni je morao van terena zbog povrede.

Tokom prvog dela meča u Madridu nisu briljirali ni jedni ni drugi, ali je Atletiko ipak uspeo prvi da stigne do gola. Kosta je propustio solidnu šansu u šestom minutu, potom u 28. Grizman je iz slobonog udarca  poslao loptu malo pored stative, ali je Dijego Kosta ipak u drugom minutu sudijske nadoknade pronašao put do gola Arsenala. 

Grizman je poslao fantastičan pas u prazan prostor, a Dijego Kosta sa Beljerinom na leđima prihvatio loptu u šesnaestercu i preko Ospine je poslao u mrežu.

Kosta je već u 53. mogao da stavi tačku na meč, ali je njegov šut izblokiran na vreme, potom je desetak minuta kasnije Grizman šutirao iz blizine, a ovog puta lopta je završila u naručju golmana Ospine. Promene rezultata nije bilo do kraja meča, pa je trener Atletika Dijego Simeone koji nije mogao da bude iz igrače na terenu u svom stilu označio početak slavlja. 

ATLETIKO MADRID - ARSENAL 1:0 (1:0)

Strelac: Kosta 45+2. 

Stadion: Vanda Metropolitano. Sudija: Đanluka Roki (Italija).

ATLETIKO MADRID: Oblak,Parti, Himenez, Godin, Lukas, Njigez, Gabi, Koke, Vitolo (od 74. Korea), Kosta (od 83. Tores), Grizman.

ARSENAL: Ospina, Beljerin, Mustafi, Koščelni (od 12. Čembers), Monreal, Remzi, Džaka, Vilšir (od 68. Mhitarijan), Velbek, Ozil, Lakazet.

 AP PHOTO

U Austriji na meču između Salcburga i Marseja viđena je drama. Posle 90 minuta igre bilo je 2:0 za Salcburg. Nakon prvog produžetka nije bilo golova, a onda u 116. minutu Rolando je okončao dramu i odveo Marsej u finale!

Salcburg je morao da juri dva gola minusa protiv Marseja, a tokom prvih 45 minuta Dabur i Beruša su propustili solidne šanse da bar za gol umanje minus svog tima. Ipak, vrlo brzo nakon povratka sa odmora poveli su domaćini, kaznili  promašaje Francuza.

Marsej je  u 46. preko Okamposa propustio šansu da završi posao, a samo tri minuta kasnije Paje je fantastično uposlio Žermena ali promašio sa desetak metara. Kako obično biva usledila je brutalna kazna za promašaje - dva gola domaćina za 12 minuta. 

Amadu Aidara je napravio veleslalom kroz odbranu gostiju a onda je usledila egzekucija za vođstvo Salcburga 1:0.

U 65. minuta Salcburg je anulirao minus iz Francuske zahvaljujući autogolu Sara.  Nakon šuta Šlagera sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila defanzivca Marseja Sara i prevarila Pelea za 2:0.

Do kraja i jedni i durgi su imali po jednu solidnu šansu ali promene rezultata nije bilo, pa su igrani produžeci. Nakon prvog nije bilo promene rezultata, a junak Marseja bio je Rolando. Naime, Olimpiku je poklonjen korner, a to je iskoristio štoper Marseja Rolando koji je postigao gol vredan finala Lioge Evrope  u 116. minutu meča.

SALCBURG - MARSEJ 2:1 (0:0)

Strelci: Haidara 53, Sar autogol u 65. minutu - Rolando 116. minut

Stadion: Red Bul Arena. Sudija: Sergej Karašev (Rusija)

SALCBURG: Valke, Lainer, Ramaljo, Ćaleta-Car, Ulmer, Haidara, Samaseku, Beriša, Šlage (od 84. Minamino) , Dabur, Guldbrandsen (od 69. Hvang).

MARSEJ: Pele, Sar, Rami, Gustavo, Amavi, Lopez  (od 66 Zambo), Sanson,Tovan, Paje, Okampos - Žermen (od 84.N'Ži).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija