• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2018

12:38

(VIDEO) GRIZMAN ATLETIKU DONEO PEHAR LE! "Jorgandžije" u Lionu razmontirale Olimpik Marsej!

Fudbal

(VIDEO) GRIZMAN ATLETIKU DONEO PEHAR LE! "Jorgandžije" u Lionu razmontirale Olimpik Marsej!

Podeli vest

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su trofej u Ligi Evrope pošto su u finalu pobedili Olimpik Marsej sa 3:0

Heroj "jorgandžija" je dvostruki strelac Antoan Grizman! Sjajni francuski napadač je rastužio klub iz svoje domovine, kada je golovima u 21. i 49. minutu tresao mrežu Stiva Mandande.

Prvi gol je došao posle velike greške odbrane Olimpika, kada je Anžisa izgubio loptu, Gabi je odmah prosledio Grizmanu, koji je bio surovi egzekutor.

Marsej je dotukla povreda najboljeg igrača i kapitena Dimitrija Pajea, koji je u 32. minutu zbog povrede morao da izađe iz igre.

So na ranu sipao je Grizman početkom drugog poluvremena, kada je posle odlične asistencije Kokea "bocnuo" loptu i poslao je iza leđa Mandande.

Atletiko, koji je na ovoj utakmici predvodio pomoćni trener Herman Burgos, jer je Dijego Simeone suspendova, je kontrolisao igru u nastavku, a jedino što su gosti uradili je staviva Kostasa Mitroglua.

Ovo je Atletiku treća titula u Ligi Evrope, a druga u eri Dijega Simeonea. Prethodnu je Čolo sa "jorgandžijama" osvojio u sezoni 2009/2010.

Sada ostaje da se vidi da li će ovo biti Grizmanov poklon na oproštaju od Atletika, jer se uveliko priča da se dogovorio sa Barselonom, za koju bi trebalo da igra od naredne sezone.

MARSEJ - ATLETIKO M. 0:3 (0:1)

Strelac: Grizman u 21 i 49. i Gabi u 89. minutu.

Stadion: "Park Olimpik". Sudija: Bjorn Kujpers.

MARSELJ: Mandanda, Sar, Rami, Luis Gustavo, Amavi, Sanson, Anžisa, Tovan, Paje (od 31. Lopez), Okampos (od 55. Nžije), Žermen (od 72. Mitroglu).

ATLETIKO: Oblak, Vrsaljko (od 46. Huanfran), Savić, Godin, Ernandez, Koke, Saul, Gabi, Korea (od 88. Parti), Grizman (od 90. Tores), Kosta.

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme:

90'. Umesto Grizmana na terenu je Fernando Tores, kojem je ovo jedan od poslednjih mečeva u dresu Atletika.

89'. GOL! Kapiten Atletika Gabi je stavio tačku na ovo finale! Ponovo je asistent Koke, a Gabi je imao svo vreme ovog sveta da se namesti i pogodi.

87'. Pokušao je Nžije sa 15-ak metara, ali se obrukao jer je pokušao da šutira spoljnim delom stopala, pa je lopta završila daleko od gola.

81'. Stativa! Pravo niotkuda prilika za Olimpik i zamalo gol! Dugo je trajao napad Olimpika, a Mitroglu je posle centaršuta Sansona šutirao glavom, ali je lopta pogodila okvir gola.

72'. Umesto Žermena, koji se nije video posle prilike u trećem minutu, na terenu je Mitroglu.

70'. Saul NIgez je pokušao glavom posle centaršuta Grizmana, ali ga je izblokirao Luiz Gustavo.

66'. Posle duže vremena gužva pred golom Atletika, šutirao je Sanson, ali daleko od gola.

57'. Atletiko u potpunosti kontroliše utakmicu, Marsej je nemoćan da zapreti. Francuzi ne mogu ni da priđu protivničkom šesnaestercu.

49'. GOL! Grizmaaaan! Atletiko vodi 2:0 i izgleda da je pitanje pobednika Lige Evrope rešeno. Odlična asistencija Kokea, a Grizman ne greši iz situacija kada je oči u oči s protivničkim golmanom.

48'. Dobar napad Atletika, prošao je Kosta po strani, dodao do Koree, koji se na kraju spetljao i izgubio loptu.

Promena u ekipi Atletika, umesto Vrsaljka, koji je dobio žuti karton, na terenu je Huanfran.

Reuters

Prvo poluvreme:

44': Pokušao je Grizman da "proturi" loptu do Koste, ali je Sar odlično reagovao sprečio stopostotnu priliku za Atletiko.

38'. Koke je centirao iz slobodnog udarca, Godin bio najviši u skoku, ali je loše zahvatio loptu i nije bilo opasnosti po Mandandu.

31'. Veliki peh za Marsej! Najbolji fudbaler i kapiten tima Dimitri Paje ne može da nastavi utakmicu. U suzama je napustio teren, a menja ga Maksim Lopez.

21'. GOL! Atletiko Madrid vodi, Antoan Grizman je strelac. Velika greška Anžise, koji je očajno primio loptu, Koke je dodao do Grizmana, koji je rutinski savladao Mandandu.

14'. Zapretio je i Atletiko, učinio je to Koke, koji je uhvatio volej na 20-ak metara od gola, ali je lopta otišla nekoliko metara od stative.

6'. Ponovo je zapretio Marsej, Rami je tukao posle kornera, ali je lopta otišla preko gola.

4'. Velika prilika za Marsej, ali Žermen, posle odličnog dodavanja Pajea, nije bio precizan iako je izašao sam pred golmana Atletika Jana Oblaka.

3'. Prva gužva pred golom Marseja posle auta koji je izveo Vrsaljko, ali je intervenisala odbrana Olimpika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija