• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.05.2018

13:10

(VIDEO) BUFON ZAVRŠIO S JUVEOM, NE I S FUDBALOM: Hvala onima koji su me otpisali 2010!

Fudbal

(VIDEO) BUFON ZAVRŠIO S JUVEOM, NE I S FUDBALOM: Hvala onima koji su me otpisali 2010!

Podeli vest

Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon saopštio je da na kraju sezone napušta "staru damu", ali da još nije odlučio da li će završiti karijeru

Bufon je organizovao konferenciju za medije na kojoj je saopštio da završava reprezentativnu karijeru, kao i da će mu utakmica protiv Verone u subotu biti poslednja u dresu Juventusa.

- Naredna tri dana biće protkana emocijama. Zato ču konačnu odluku da li nastavljam da branim, odložiti za početak naredne sedmice. Pratiću šta mi govori duša i šta sugeriše moja priroda. Do pre 15 dana sam bio siguran da odlazim u penziju. U međuvremenu sam dobio nekoliko primamljivih ponuda. Ne samo da ostanem na terenu, nego i da radim pored njega. Najznačanija ponuda koja se tiče rada van terena stigla je iz Juventusa. Nijedna druga nije iz Italije. Povratak u Parmu jeste romantična priča, možda bi predstavljalo i ostvarenje sna iz detinjstva, ali ništa više od toga - rekao je Bufon.

Nisam čovek koji smatra ispravim da završi karijeru u nekoj trećoj ili četvrtoj ligi. Ne, ja sam životinja naučena da se takmičiĐanluiđi Bufon, golman Juventusa

Ipak, teško je verovati da će verovatno najbolji italijanski golman ikada odlučiti da se vrati u tim iz kojeg je 2001. godine stigao u Juventus.

- Nisam čovek koji smatra ispravim da završi karijeru u nekoj trećoj ili četvrtoj ligi. Ne, ja sam životinja naučena da se takmiči. Ne bih mogao ni da branim, ni da živim, bez tog takmičarskog naboja, kakav ne postoji u nižim rangovima - istakao je 40-godišnji čuvar mreže.

Juventus će u poslednjem kolu proslaviti sedmu uzastopnu titulu u Seriji A.

- Meč sa Veronom biće moj poslednji za Juventus. To je ujedno i najbolji način da stavim tačku na prelepu avanturu. Odlazim sa dva važna trofeja. Srećan sam što sam prelepe trenutke delio sa ljudima koji su istinski brinuli o meni. Do kojih mi je stalo. I koji su voleli mene. Osetio sam to, iz dana u dan. Zbog te ljubavi sam se borio i trudio da uvek pružim sve od sebe - objasnio je Điđi.

On nije mogao da kontroliše emocije pa je na konferenciji i zaplakao.

- Moj najveći strah je bio da ću kraj u Juventusu dočekati kao čovek koga ljudi moraju da trpe. Još gore, da će kraj biti protkan porazima. Zato sam ponosan što u 40. godini branim onako kako to zahtevaju moje prezime i grb Juventusa. Osećam potrebu da zahvalim Juventusovoj familiji. Ovaj klub me je 2001. doveo kao vrhunskog talenta. Tad sam bio samo talenat, a u međuvremenu sam postao šampion. Juve mi je omogućio uslove da to postanem. Da napravim iskorak u karijeri - poručio je Bufon.

Imao je poruku i za one koji su ga otpisali još davnih dana.

- Izazova se nikad nisam plašio. Naprotiv, stimulisali su me da branim bolje. Lako je biti u komotnoj zoni. Izazov je naći se i reagovati prisebno u komplikovanoj. Poenta života je pronaći izazov i boriti se. Tako sam sazreo kao osoba. Ključni trenutak se zbio 2010. Da budemo pošteni do kraja, tad su svi govorili da sam na kraju puta. Hvala im što su mi dali snagu. Našao sam novu stazu. I izradio karijeru za koju želim da bude jedinstvena - zaključio je Đanluiđi Bufon.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija