• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

17.05.2018

21:36

INFORMER SAZNAJE: OBRADOVIĆU ISTRAŽUJU IMOVINU! Fudbalski sudija u ogromnom problemu!

Fudbal

INFORMER SAZNAJE: OBRADOVIĆU ISTRAŽUJU IMOVINU! Fudbalski sudija u ogromnom problemu!

Podeli vest

Fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću (41) biće provereno poreklo imovine kako bi se ustanovilo da li je nešto stekao na nelegalan način, saznaje Informer

Uz to, nadležni će proveriti sumnje da je arbitar iz Jagodine vlasnik ili suvlasnik kladionice!

Obradović je uhapšen u ponedeljak pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj i da je na prvenstvenoj utakmici Spartak - Radnički Niš (2:0) favorizovao domaći tim poklonivši mu apsolutno nepostojeći penal. Pored toga, doneo još nekoliko spornih odluka na štetu Nišlija.

Zatvoren na Klisi

Njega su dan posle utakmice odigrane u nedelju uveče saslušala dvojica inspektora Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije, a potom su ga uhapsili i priveli po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Jeknić oslobođen
starsport

Novosadski pravosudni organi imali su "fudbalski slučaj" u februaru 2008. godine. Tad je uhapšen Ratko Buturović, poznatiji kao Bata Kan-Kan, pod sumnjom da je kao predsednik FK Vojvodina isplatio 3.000 evra mita sudiji Mihajlu Jekniću za nameštanje utakmice "lala" i Mladosti iz Lučana, koja je odigrana 12. decembra 2007. godine.

Buturović, koji je preminuo u junu 2013, kao i sudija Jeknić i još nekoliko lica umešanih u slučaj, proveli su mesec dana u pritvoru, ali je ceo slučaj okončan tako što niko od njih nije osuđen.

On je negirao sve optužbe, ali je pao na poligrafskom ispitivanju, da bi mu potom Viši sud odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

Trenutno se nalazi u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u novosadskom naselju Klisa.

- Obradoviću će biti proverena imovina. Takođe, biće utvrđeno i da li ima istine u pojedinim napisima u medijima da je vlasnik ili suvlasnik kladionice u rodnoj Jagodini - kaže izvor Informera blizak istrazi i dodaje:

- U narednom delu postupka biće obavljeni razgovori sa više svedoka za koje tužilaštvo smatra da mogu da pomognu u rasvetljavanju slučaja. U pitanju su službena lica na utakmici, zatim Obradovićeve pomoćne sudije, verovatno i pojedini igrači oba tima. U interesu istrage, detalji iz ovog dela postupka neće biti objavljivani za javnost, niti redosled po kome će svedoci biti saslušavani. Naravno, tužilac odlučuje o tome ko sve treba da bude saslušan, a moguće je da to budu i pojedina lica iz sudijske organizacije, kao i funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije.

Pratiće tokove novca

Obradovića u sudu trenutno zastupaju trojica advokata. On je i pred policijom i kod tužioca tvrdio da je nevin, kao i da je penal kojem se smeje ceo svet dosudio isključivo svojom greškom, a ne namerno ili zašto što je primio novac ili neku drugu uslugu za takav potez.

- Za pravosudne organe biće teško da dokažu da je u konkretnom slučaju postojala korupcija ukoliko neko od aktera ne progovori. Ovakav slučaj nije se dogodio do sada u sudskoj praksi, ali ostaje da vidimo šta će dalja istraga pokazati i da li će praćenjem tragova novca, kako se to kaže, možda biti pronađeni dokazi o korumpiranosti fudbalskog sudije - kaže naš sagovornik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 5 godina

E sada i Čedu,Dinkića Jankovića i mnoge druge isto tako na ispitivanje porekla imovine

Nebojša

pre 5 godina

Zna se sve vrlo dobro, zna to i policija. I gde se sastaju u Novom Sadu, u kom restoranu, ko je sve uključen u tu priču nameštanja utakmica preko sudija, i kako se kupuju doktorati za neke iz tih priča nameštanja, i kako iz te ekipe radi i na fakultetu kao nekakav predavač a da nije imao ni fakultet,..... Samo je pitanje da li ima dobre volje da se to reši. A Obradović je samo 1 iz te priče koju možemo nazvati udruženi zločinački poduhvat u fudbalu.

Podstanar

pre 5 godina

Tresla se gora rodio se miš. Čovek je samo malio deo kriminalizovanog i korumpiranog državnog sistema. Dobiće nanogicu i opet se po starom. Hahahaaaaa. Jadan samo običan narod sa ovom vekovnom prevarantskom državom.

Rade

pre 5 godina

Da li je moguce da je sudija Obradovic naj bogatiji covek sta je sa ostalima gde je tu Covic, Terzic, Djuric, Toncev, Zecevic ma ima ih koliko hocete i u sportu i u privredi a tek u politici e pa tu su prebogati i niko ih ne pita odakle lova, jahte, avioni, kamioni, vile, skupe zenske itd.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija