• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.05.2018

16:01

NAMESTILI SMO ŽREB ZA MUNDIJAL 1998! Skandalozno priznanje Mišela Platinija!

Fudbal

NAMESTILI SMO ŽREB ZA MUNDIJAL 1998! Skandalozno priznanje Mišela Platinija!

Podeli vest

Mišel Platini, proslavljeni francuski fudbaler i nekadašnji predsednik UEFA, koji je suspendovan iz fudbala zbog korupcije, priznao je da su kako kaže malo varali na žrebu za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine

Platini, koji je bio saradnik u oraganizovanju Mundijalu u njegovoj zemlji, kaže da je žreb bio namešten da se Francuska i Brazil nađu u finalu SP.

Francuska je pre 20 godina na domaćem terenu osvojila svetsko zlato pobedom 3:0 u finalu protiv Brazila. Platini tvrdi da su mali trikovi tokom žreba osigurali sudar dve fudbalske sile tek u finalu. 

- Kada smo pravili kalendar, poslužili smo se trikovima. Samo smo mi i Brazil morali da završimo prvi u grupi i nismo se mogli sresti pre finala. To se na kraju i dogodilo - rekao je Platini.

Na kraju su se zaista sastali "trikolori" i "selesao", a slavila je domaća selekcija sa 3:0. Golove su postigli Zidan dva puta i na kraju Emanuel Petit. Inače, Francuzi su u polufinalu dobili Hrvate 2:1, a Brazil je bio bolji od Holandije nakon penala.

- Nismo džabe šest godina naporno radili na Svetskom prvenstvu, da kasnije ne bi mogli malo da varamo. Mislite da drugi organizatori nisu to radili? Finale između Francuske i Brazila je bio san svakog - rekao je Platini za "France Bleu Sport". 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija