• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

19.05.2018

21:16

SRBIJA ĆE PROĆI GRUPU NA SP! "Orlovi" optimisti pred šampionat u Rusiji

Fudbal

SRBIJA ĆE PROĆI GRUPU NA SP! "Orlovi" optimisti pred šampionat u Rusiji

Podeli vest

Srbija će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji, kažu za Informer standardni reprezentativci Filip Kostić i Luka Milivojević

Njih dvoja poručuju da ova generacija srpskih fudbalera živi za taj uspeh

Naša reprezentacija već 20 godina, od Mundijala u Francuskoj 1998, čeka na prolazak u nokaut fazu. Na predstojećem SP, koje će biti održano od 14. juna do 15. jula, "orlovi" će se takmičiti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Narod uz nas

Kostić smatra da "orlovi" i te kako imaju kvalitet da se ravnopravno nose sa Švajcarskom i Kostarikom, dok Brazilu prepušta ulogu favorita.

Na igrici stigli do polufinala

Jedan engleski sajt podesio je na čuvenoj kompjuterskoj igrici "Fudbal menadžer" da računar sam simulira Svetsko prvenstvo u Rusiji od početka do kraja. Srbija je stigla do polufinala, gde je poražena od Argentine, a "gaučosi" su u finalu deklasirali Hrvatsku 4:1. Naši "orlovi", osim što su bili uspešni u grupi, eliminisali su potom Švedsku i Kolumbiju.

- Verujem da smo bolji od njih. Bez obzira na to kakve su rezultate imale obe selekcije na prethodnom Mundijalu ili Švajcarci na Evropskom prvenstvu, smatram da je kvalitet na našoj strani. Mi smo imali pehove zbog kojih nismo išli na velika takmičenja, ali zato je sad naš motiv još veći. Vratili smo poverenje naroda, opet je Srbija na nogama pred jedno veliko takmičenje i to nam je dodatni motiv - ističe Kostić i dodaje:

- Protiv Brazila će biti uživanje da se igra, posebno poglavlje u biografiji svakog igrača, ali činjenica je da su Nejmar i njegovi saigrači prvi favoriti za titulu. To ne znači da ćemo se predati, ali moramo realno da gledamo na stvari.

Starsportphoto

Vezista Kristal palasa Luka Milivojević vrlo direktno i bez uvijanja u oblande kaže da je cilj "orlova" drugo mesto, jer smatra da je prvo rezervisano za Brazil.

Ulaznica više nema

Ko je kupio kartu za Mundijal - kupio je! Ulaznica za utakmice Svetskog prvenstva u Rusiji više nema, i to ni za jedan meč i ni za jedan sektor na tribinama. U prodaji je bilo oko 2,5 miliona ulaznica i prodaja je vršena isključivo putem sajta FIFA, ali je na adresu Međunarodne fudbalske federacije stiglo više od četiri miliona zahteva.

- Oni su apsolutni favoriti. Kad igrate protiv Brazila, to znači da igrate protiv najjačeg tima na svetu. Favoriti su da osvoje Mundijal, ali zato je poseban izazov igrati protiv njih. Naš cilj je da posle 1998. godine prvi put izborimo plasman u osminu finala, a posle toga šta bude. Dakle, drugo mesto u grupi je ostvarenje sna - objašnjava Milivojević.

Uzbuđenje raste

"Orlovi" bi trebalo da se okupe 28. maja u Staroj Pazovi, a tri dana kasnije da pripreme za Mundijal nastave u Austriji.

- Naravno da sam nestrpljiv da sve to počne što pre, jer je učešće na Svetskom prvenstvu najveće dostignuće u mojoj karijeri. Teško je, pogotovo timovima iz Evrope, da prođu kvalifikacije, ali zato je sad još veće uzbuđenje. Da se ne ponavljam da je grupa teška, jer sve ekipe dolaze sa istim snovima i ambicijama. Svi žele da prođu dalje, samo što je kod nekih ekipa, poput Brazila, veća šansa da ostvare cilj - kaže Milivojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija