• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.05.2018

12:42

OTIŠAO JE INIJESTA, OSTALA JE LEGENDA: Odlazim kao zreo čovek, Barsa zauvek u srcu!

Fudbal

OTIŠAO JE INIJESTA, OSTALA JE LEGENDA: Odlazim kao zreo čovek, Barsa zauvek u srcu!

Podeli vest

Legendarni fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da će mu taj klub zauvek biti u srcu, nakon što je odigrao poslednju utakmicu u dresu šampiona Španije

Barselona je u nedelju uveče u poslednjoj utakmici Primere pobedila Real Sosijedad sa 1:0, a Inijesta je poslednji put kao kapiten predvodio ekipu. On je 16 godina igrao za prvi tim i osvojio 22 velike titule.

Injestu je na stadionu "Kamp Nou" ovacijama ispratilo 90.000 ljudi, a na tribinama navijači su napravili koreografiju u bojama Barselone, kao i Inijestin broj osam sa dresa uz poruku "Inijesta zauvek".   

FAntastični vezista je zamenjen u 82. minutu, kada se zagrlio sa saigračima, pozdravio publiku i u suzama izašao sa terena. Po završetku utakmice ugasila su se svetla na stadionu, a zatim je uključeno specijalno osvetljenje, kada su fudbaleri Barselone napravili špalir i pozdravili Inijestu obučeni u dresove sa brojem osam.

Reuters

- Proveo sam 22 sjajne godine u Barseloni. Bila mi je čast i zadovoljstvo da branim i predstavljam grb, za mene najbolji na svetu. Hvala saigračima, svakom posebno. Svi ćete mi mnogo nedostajati. I hvala navijačima, za ljubav i sve šti su učinili da se osećam posebno, otkako sam kao dečak došao u klub. Odlazim kao zreo čovek, čuvaću vas u mom srcu zauvek - rekao je Inijesta.

Kada se sve završilo i kada se stadion ispraznio, Inijesta je do 1.30 posle ponoći sedeo na centru terena i poslednji put se pozdravio sa klubom.

On je kao 12-godišnjak došao u Barselonu za koju je odigrao 674 utakmice, po čemu je drugi u klupskoj istoriji iza Ćavija koji je odigrao 767. Ćavi je u nedelju bio na Inijestinom oproštaju.

Inijesta je osvojio devet titula šampiona Španije, četiri Lige šampiona, tri svetska klupska prvenstva i šest trofeja Kupa kralja. 

(FOTO) I KADA SU SE SVETLA POGASILA, Inijesta je ostao još dugo, dugo na travi "Nou Kampa"!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Све има свој почетак и...крај...Човек чим се роди зна се... Мора да умре...И то је тако.... Остају успомене и... - лепе слике, за "понети"...!! Да није било Инијесте , ни Меси не би био - ВЕЛИКИ...Запамтите то...!! Бадава Вам у фудбалу таленат, кад немате са киме да одиграте... - "Дупли пас"...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija