• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportske novosti

22.05.2018

12:41

SRBI SU IMALI SREĆE, ALI MOGU DA BUDU NEZGODNI! Hrvati analizirali "orlove" pred Mundijal!

Fudbal

SRBI SU IMALI SREĆE, ALI MOGU DA BUDU NEZGODNI! Hrvati analizirali "orlove" pred Mundijal!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije posle osam godina plasirala se na neko veliko takmičenje, Hrvati veruju da smo imali sreće, ali da "orlovi" ipak mogu da budu ozbiljan rival svakom timu na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Pod naslovom "Kvalitet je tu, traži se atmosfera", hrvatski list "Sportske novosti" se u specijalnom izdanju povodom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva posvetio i  reprezentaciji Srbije.

Upravo bi atmosfera mogla biti ključan faktor za uspeh. Od nje će najviše zavisiti hoće li "orlovi" poleteti u Rusiji, ili će se kući vratiti potkresanih krila
Zaključio je autor teksta Sportskih novosti

- Računajući Jugoslaviju, kao i zajednicu sa Crnom Gorom, Srbiji će SP u Rusiji biti 12. nastup na najvećoj pozornici u istoriji. Nakon raspada SFRJ, samo su 1998. u Francuskoj prošli grupu i stigli do osmine finala, dok su 2006. i 2010. ostali na tek tri utakmice. Vraćaju se nakon osam godina s velikim ambicijama nakon što su uspešno odradili kvalifikacije. Imali su sreće, jer Republika Irska, Vels i Austrija definitivno ne pripadaju grupi najjačih evropskih reprezentacija, no budući da su Srbi u kvalifikacioni žreb ušli kao tek treći nosioci, uspeh im se ne može osporiti - navodi hrvatski list.

starsport


Slavoljub Muslin je nakon kvalifikacije dobio otkaz, a nasledio ga je pomoćnik Mladen Krstajić. 

- Na raspolaganju ima solidnu ekipu, igrače sa velikim iskustvom u najjačim evropskim klubovima, tako da Srbija može biti nezgodan suparnik svim reprezentacijama. Upravo bi atmosfera mogla biti ključan faktor za uspeh. Od nje će najviše zavisiti hoće li "orlovi" poleteti u Rusiji, ili će se kući vratiti potkresanih krila. Bukmejkeri više šanse daju Švajcarskoj, ali Srbe ne treba unapred otpisati, iako nas je istorija naučila da im na velikim nadmetanjima baš i ne treba previše verovati - zaključuje se u najavi zagrebačkih Sportskih novosti.

Hrvati navode da je čak 276,95 miliona evra vrednost očekivanog spiska pozvanih igrača na Mundijal, a veruju da će ovih 11 igrača činiti startnu postavu: Vladimir Stojković, Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Nemanja Matić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Blin

pre 5 godina

Sreću imali mi, ili oni koji su morali da se čupaju kroz baraž?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija