• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

27.05.2018

21:29

MAŽIĆ POLOŽIO ZA FINALE MUNDIJALA! Đurović: Favorit je da sudi utakmicu za titulu na SP!

Fudbal

MAŽIĆ POLOŽIO ZA FINALE MUNDIJALA! Đurović: Favorit je da sudi utakmicu za titulu na SP!

Podeli vest

Milorad Mažić odlično sudio u finalu Lige šampiona, ubedljivo je prvi na listi najboljih arbitara ove sezone, tako da je vrlo moguće da će deliti pravdu i u finalu Svetskog prvenstva ove godine

Srpski fudbalski sudija Milorad Mažić (45), posle besprekorno obavljenog posla u finalu Lige šampiona, glavni je favorit da sudi i meč za titulu na Svetskom prvenstvu ove godine!

Naš arbitar je u u subotu u Kijevu bez greške vodio duel Real Madrida i Liverpula i, prema rečima bivšeg sudije Rake Đurovića, to mu je najbolja preporuka za finale Mundijala!

Petrović: "Orlovi" bi mogli da ga poremete

Miloradu Mažiću na putu do finala Svetskog prvenstva problem bi mogla da predstavlja i reprezentacija Srbije, kaže bivši sudija Zoran Petrović.
- Postoji redosled, a Mažić je na dobrom putu. Najveća konkurencija mogla bi da mu bude reprezentacija Srbije. Ako ona dogura daleko, onda Mažića gotovo sigurno neće biti u završnici - rekao je Petrović.

- Mažić je odlično sudio u Kijevu. Znate, kad se završi utakmica ljudi su skloni da kažu: "Lako mu je bilo dobro da sudi kad nije ni imalo šta da se svira." Nije to baš tako. Da je doneo samo jednu prosečnu ili slabiju odluku, da vidite kako bi utakmica mogla da krene naopakim putem. Pokazao je autoritet, odličan pristup i analizu meča. Time je postao najozbiljniji kandidat za finale Svetskog prvenstva - objašnjava Đurović.

Poslednja prilika

Mažić je sudio i na prethodnom Mundijalu u Brazilu 2014. i tada je sudio dve utakmice, obe u grupnoj fazi takmičenja. Delio je pravdu na meču Nemačka-Portugal (4:0) i Argentina-Iran (1:0).

1. MESTONA SVETSKOJ RANG-LISTI SUDIJA SAJTA "WORLDREFEREE.COM" ZAUZIMA MILORAD MAŽIĆ

Ovo mu je, verovatno, poslednja prilika da sudi finale Svetskog prvenstva, jer čak i da bude internacionalni sudija 2022. godine, malo je verovatno da će biti među najspremnijima zbog godina.

Njegov kolega Hauard Veb jedini je koji je u istoj godini (2010) sudio finala i Lige šampiona i Mundijala. Slično se desilo i Nikoli Ricoliju, koji je imao godinu razmaka između dve velike utakmice.

NAJVEĆA MAŽIĆEVA DOSTIGNUĆA

Finale Lige šampiona (2018)
Grupna faza na Mundijalu (2014)
Polufinale Lige Evrope (2015)
Osmina finala Evropskog prvenstva (2016)
Superkup Evrope (2017)
Finale Kupa konfederacija (2017)

- Nema tu nikakvog pravila ni prognoze. Ako je neko sudio finale Lige šampiona, da će ili neće suditi i finale Mundijala. Mažića preporučuje to što je iskusan internacionalni sudija, u odličnoj je formi i bez greške je delio pravdu na velikim utakmicama. Na neki način u prilog bi moglo da mu ide i to što su njegove kolege u Ligi šampiona pravile velike greške, dok se on istakao - smatra Đurović.

I drugi lobiraju

Naš bivši sudija napominje da bi Mažiću najveći problem mogla da predstavlja činjenica da su prethodna dva finala mundijala sudili evropski arbitri. Zbog toga je moguće da FIFA ovog puta želi nekog iz Južne Amerike.

- Drugi kontinentalni savezi tražiće da njihove sudije budu delegirane za finale. Na poslednja dva svetska prvenstva sudili su Evropljani. Južnoamerikanci će sigurno lobirati za nekog svog. Ipak, ovo je za Mažića idealna prilika. Za slučaj da ne bude sudio finale, očekujem da hoće polufinale, što bi, takođe, bio veliki uspeh - ističe Đurović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ćomi

pre 5 godina

Da ali je morao Ramosa sankcionisati za onu polugu na ruci Salaha, prosto morao je

David

pre 5 godina

Pa, kako ce on da sudi finale kad ce Srbija igrati u finalu?!

Kad Raka kaze

pre 5 godina

E, lad Rala kaže, tako mora biti. Ko bre pita Raku? I u toj organizaciji ima lobiranja, klanova, ka i u celom sportu. Kladionice, od kada se krenule sirom sveta da rade, krenule su mucke i namestaljke.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17