• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.05.2018

17:32

DOBRO JE ŠTO NISAM ŠUTIRAO PENAL PROTIV ZVEZDE! Piksi o Bariju i "orlovima" na SP!

Fudbal

DOBRO JE ŠTO NISAM ŠUTIRAO PENAL PROTIV ZVEZDE! Piksi o Bariju i "orlovima" na SP!

Podeli vest

Peta Zvezdina zvezda Dragan Stojković rekao je da je srpski reprezentativni fudbal odličan, da ekipa ima odredjeni kvalitet, ali da može bolje, a osvrnuo se i na finale Kupa šampiona 1991. godine

Piksijev nekadašnji klub Crvena zvezda pre tačno 27 godina postao je šampion Evrope, u utakmici protiv Olimpik Marseja za koji je tada igrao.

- Te stvari se ne zaboravljaju. Kada sam odlazio iz Zvezde napravljen je koktel na stadionu. Rekao sam ljudi, mogu da vam poželim da se vidimo u finalu. Kada su mi javili da je Zvezda pobedila Bajern u Minhenu, 99,99 odsto smo u finalu. Čudan osećaj, pomešane emocije. S jedne strane si profesionalac, s druge da ne pričamo... Bio sam presrećan, ne mogu da krijem emocije. Bilo je čudno pre utakmice kada sam sve te igrače video na terenu. Pitao sam ih gde ste vi došli. Nisam učestvovao u 'fulu' - ispričao je popularni "Piksi" za TV Prva.

Srpski fudbal je odličan, ako se gleda reprezentativni. Imamo uspeh posle osam sušnih godina. Da li mislim da možemo da budemo bolji? Mislim da da
Dragan Stojković, Piksi

Zvezda je pobedila na penale, a Stojković je tada odbio da izvede jedanaesterac za francuski klub.

- Osećaj je bio veoma čudan pred utakmicu i na dan same utakmice. Morate biti svesni posla kojim se bavite, a emocije ostavljate po strani. Kaže se samo: 'neću da šutiram penal', oni pitaju zašto kako, a ja odgovorim 'pa neću' - kazao je Stojković i dodao da zbog toga nije imao posledica i da smatra da je to bila dobra odluka.

Naveo je da je trebalo da bude u postavi, ali da nije bio u timu i da je "neko odlučio" da ne počne, pa je igrao samo 12 minuta u drugom produžetku u Bariju.

On se potom prokomentarisao i reprezentaciju Srbije, za koju kaže da je napravila veliki uspeh plasmanom na Mundijal.

- Srpski fudbal je odličan, ako se gleda reprezentativni. Imamo uspeh posle osam sušnih godina. Što se tiče sastava, ništa ne bih menjao. Ekipa poseduje određeni kvalitet, taj uspeh ne može niko da oduzme. Da li mislim da možemo da budemo bolji? Mislim da da - istakao je Stojković.

On je kazao da vidi "orlove" u drugoj fazi Svetskog prvenstva i da ne može da kaže da je u podređenoj ulozi u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

- Imaju dovoljno vremena da se spreme. Sve je bitno, atmosfera, kvalitetan rad, vizija... Kolektiv je veoma bitna stvar, sve je povezano - kazao je Stojković.

Posle smene Slavoljuba Muslina, pominjalo se da će Stojković možda preuzeti reprezentaciju Srbije, ali do saradnje nije došlo.

- Živimo u modernom svetu problema, kada nema vremena da se misli šta će biti sutra. Imate neki papir koji ste potpisali, ugovor koji vas obavezuje prema poslodavcu. Sve druge želje, zahtevi, sve je to u domenu nagađanja - istakao je Stojković.

On je trenutno trener kineskog kluba Guangdžou RF.

- Profesionalni izazovi vas vode negde. Moj put je izgleda ta Azija, posle Japana je došla Kina. Nema previše emocija. Traže samo da radite svoj posao, a izgleda da ga ja dobro radim čim me zovu i žele - naveo je i uz osmeh dodao da je posle ordena u Japanu blizu da isto priznanje dobije i u Kini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija