• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2018

13:16

ŠOK U REALU, ZIDAN PODNEO OSTAVKU! Francuz uzeo tri Lige šampiona i otišao iz Madrida!

Fudbal

ŠOK U REALU, ZIDAN PODNEO OSTAVKU! Francuz uzeo tri Lige šampiona i otišao iz Madrida!

Podeli vest

Francuski stručnjak Zinedin Zidan podneo je ostavku na mesto trenera Real Madrida

Francuski stručnjak, koji je sa Realom tri puta uzastopno osvojio tri Lige šampiona, sastao se u četvrtak ujutru sa predsednikom Florentinom Perezom i obavestio ga da odlazi, što je kasnije potvrdio i na vanrednoj koncerenciji za medije.

Odluku je doneo tokom odmora u Tuluzu, iz kojeg se jutros vratio u Madrid i pravom "bombom" šokirao fudbalski svet.

- Odlučio sam da više ne budem trener Real Madrida. Znam da sam izabrao čudan trenutak, ali ekipi je potrebna promena kako bi nastavila da pobeđuje. Potreban je neko sa drugom metodologijom rada i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku - bilo je prvo što je Zidan rekao na konferenciji za medije.

Reuters

Niko ne zna šta su tačno razlozi ostavke, pogotovo što je imao još dve godine ugovora, pa je ovo iznenađenje za sve u Realu.

- Posle tri sezone, možda sam napravio grešku, ali smatram da je vreme za promenu. Ne vidim jasan put kako možemo da nastavimo da pobeđujemo, a kad je tako, onda... Dođe nekad trenutak kad je bolje da promenite posao, a ne da ga nastavite i radite gluposti. Oduvek sam podržavao igrače. U ovom trenutku moram da im zahvalim na saradnji i poverenju. Proživeli smo teške trenutke tokom sezone, iskusili sve zajedno, počev od zvižduka, koji su sastavni deo ove sredine. Trenerski posao je zahtevan. Kad se suočite sa teškim trenucima morate da imate navijače iz sebe - istakao je Zidan.

Osim Lige šampiona, Zidan je sa "kraljevićima" osvojio i dva pehara Superkupa Evrope, dve titule FIFA klupskog prvaka sveta, jednu šampionsku krunu i jedan trofej Superkupa Španije.

Sada neću trenirati drugu ekipu, ne tražim novi posao. Posle tri godine je došlo vreme za rastanak. Nisam umoran od trenerskog posla, ali je vreme za promenu u Realu, da bi ekipa ostala na šampionskom putu - poručio je Zidan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 5 godina

Šmekerski..Zna da sledeće godine ni izbliza neće imati tim kao ove i da će teško sve ovo ponoviti..Drugim rečima napravio je sebi sjajnu odstupnicu i odlazak sa kraljevske scene..

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17