• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.06.2018

10:04

(FOTO) GAĆINOVIĆ OTPAO ZBOG SISTEMA! Krstajić o spisku: Moja je odgovornost koga ću povesti!

Fudbal

(FOTO) GAĆINOVIĆ OTPAO ZBOG SISTEMA! Krstajić o spisku: Moja je odgovornost koga ću povesti!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u subotu u Austriju gde će se "orlovi" pripremati za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji

Selektor Mladen Krstajić poveo je 23 igrača koji će igrati na Mundijalu. "Orlovi" će u Austriji boraviti nedelju dana i imati dve pripremne utakmice.  Prva provera biće protiv Čilea u ponedeljak, 4. juna, dok je susret sa Bolivijom na programu pet dana kasnije. 

Krstajić je sa prvobitnog spisak presrtao  golmana Aleksandra Jovanovića,  defanzivca Matiju Nastasića i igrače sredine terena Nemanju Maksimović i Mijata Gaćinovića, što je najveće iznenađenje.

Krstajić kaže da je mogao poveo bi 35 igrača, ali pravila su pravila. 

Ne postoji tu ništa lično. Imali smo takav početak priprema sa četiri golmana, da Matija Nastasić i Bane Nastasić nisu 100 odsto spremni. Došao je momenat da u 12 sati moramo da prijavimo spisak igrača za utakmicu sa Čileom, u 16 sati FIFA izbacuje spisak svih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu. Meč sa Čileom je u 20, zbog čega smo došli do zaključka da četvoricu igrača više voditi na pripreme nije rezonski - kazao je Krstajić. 

Protiv Čilea rezultat nije prioritet!
Krstajić  je istakao da će prvi duel sa Čileancima biti prilika da se igrači prvenstveno oporave od napornih takmičenja. 
- Igrači su završili naporne sezone i bitno je vratiti ih u takmičarski ritam. Pokušaćemo da u prvoj utakmici kombinujemo sastav jer su mnogi tek završili sezone – neki su igrali preko 50 utakmica. Kombinovaćemo, prioritet nije rezultat, a protiv Bolovije ćemo tražiti nešto drugo. Sigurno je da se polako spremamo za taj 17. jun i utakmicu sa Kostarikom koja je mnogo bitna. 

Krstajić je potom objasnio zašto je presrtao pomenutu četvoricu fudbalera.

Žao mi je i teško mi je bilo da odlučim bilo šta. Bio sam u takvoj poziciji dva puta, i 2000. i 2010. godine. Mi smo država, nismo klub i sticajem okolnosti zbog načina igre koji forsiramo ti igrači su ostali prekobrojni. Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu trenirali sa ekipom tokom cele nedelje, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. On je van terena već dva i po meseca. Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, mislim da ga neću staviti da igra protiv Čilea da bih ga sačuvao za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom. Što se tiče ostalih igrača, od četvorice golmana sam se odlučio za ovu trojicu. Oni su svi jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksa su otpali zbog sistema igre. Radonjić i Živković su dobili malu prednost i to je to. 

starsport


Na završnom spisku nalaze se trojica debitanata, koji su deo sedmorke koja nije igrala u kvalifikacijama 

- Ne možemo da gledamo samo na sutra, već i na budućnost. Mislim da sam bio jasan kod odgovora na takva pitanja. Imao sam na širem spisku 35 igrača, pravila FIFA su takva i moja je odgovornost koga ću povesti - zaključio je Krstajić i dodao da je zadovoljan atmosferom i radom igrača tokom priprema u Pazovi. 

starsport


starsport


starsport


starsport


starsport


starsport





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17