• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sovjetski Sport

03.06.2018

20:42

MUSLIN OTVORIO DUŠU O SUKOBU SA FSS: Ni Benzema ne igra za Francuze, čačnuo sam gde ne treba!

Fudbal

MUSLIN OTVORIO DUŠU O SUKOBU SA FSS: Ni Benzema ne igra za Francuze, čačnuo sam gde ne treba!

Podeli vest

Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin istakao je da su posle završenih kvalifikacija i plasmana na Svetsko prvenstvo mnogi počeli da mu se mešaju u posao i da je zbog toga morao da napusti klupu "orlova"

"Orlovi" su pod komandnom palicom Slavoljuba Muslina završili kao prvi u kvalifikacionoj grupi i izborili direktan plasman na Mundijal.

Ipak, ni to nije garantovalo Muslinu posao, pa je nedugo posle kvalifikacija smenjen, a kao glavni razlog se po medijima navodi nepozivanje Sergeja Milinković-Savića, ali i još nekih igrača.

- Da krenemo od početka... Kada smo potpisali ugovor, FS Srbije mi je garantovao maksimalna ovlašćenja. Imao sam samostalnost da odlučujem koga pozivam, koju taktiku ćemo da igramo i ko će biti u stručnom štabu. I tokom kvalifikacija mi se niko sa strane nije mešao u rad. Svi su bili zadovoljni - rekao je Muslin u intervjuu za Sovjetski Sport i dodao:

Mnogi u Srbiji ni sada ne razumeju zašto na Mundijalu imamo drugog selektora. Očigledno da sam čačnuo nečije interese "odozgo"Slavoljub Muslin, bivši selektor Srbije

- Ali kada sam uspešno obavio zadatak, rečeno mi je da bi bilo bolje da na Svetskom prvenstvu promenim sastav ekipe i način igre. Ja sam odgovorio da je to moj lični izbor i da ne želim da slušam nikoga sa strane. Došlo je do konflikta i morao sam da odem - istakao je Muslin.

Bivši trener Crvene zvezde je naglasio da je žrtvovan.

- Mnogi u Srbiji ni sada ne razumeju zašto na Mundijalu imamo drugog selektora. Očigledno da sam čačnuo nečije interese "odozgo". Neko je imao drugačiju viziju o razvoju srpskog fudbala. I zato sam ja žrtvovan - objasnio je Muslin.  

On se potom osvrnuo na "slučaj" Sergej Milinković-Savić.

- Trener je taj koji sastavlja tim i pravi izbor baziran na kompaktibilnosti igrača određenom modelu igre. A na kraju je rezultat taj koji donosi konačan sud. Ako postoji dobar rezultat, to znači da je izbor bio pravi. Mi smo otišli na Mundijal bez Milinković-Savića. U tom periodu smo na njegovoj poziciji imali Tadića koji je dao četiri gola i zabeležio osam asistencija. Razmislite o tim brojkama. Po mom izboru, logično je bilo da se odlučim za vezu Tadić - Ljajić - obrazložio je iskusni stručnjak i dodao da bi možda sačuvao selektorsko mesto da je Sergej bio deo tima.

Mnogi igrači su me zvali telefonom i pružali mi podršku. Za njih je to bio pravi šok. Ekipa je bila talac cele situacijeSlavoljub Muslin, bivši selektor Srbije

- U teoriji - da. Nisam imao nikakve predrasude prema Sergeju. On je sjajan fudbaler. Ali sam ljudima u Savezu rekao: On nema zagarantovano mesto u timu i konačnu odluku ćemo doneti na osnovu klupske sezone.

Muslin i sada ne žali zbog odluke da ne pozove Sergeja u reprezentaciju.

- Karim Benzema je prvi centrafor Real Madrida, tri godine zaredom osvaja Ligu šampiona... A ne zovu ga u reprezentaciju Francuske i to nikome ne smeta. Francuska ne igra ništa slabije zato što nije pozvan Benzema - izneo je Musin argumente za svoju "odbranu".

Istakao je i da su mu reprezentativci pružili podršku posle smene.

- Mnogi igrači su me zvali telefonom i pružali mi podršku. Za njih je to bio pravi šok. Ekipa je bila talac cele situacije. Ali rekao sam momcima da nastave da igraju fudbal kao što znaju i da probaju da naprave što bolji rezultat na Mundijalu - podvukao je bivši selektor Srbije.

Muslin je govorio i o rezultatu koji bi Srbija mogla da ostvari u Rusiji.

- Mnogo toga zavisi od prve utakmice. Ako pobedimo Kostariku, biće mnogo lakše u nastavku. Psihološki, pre svega. Očigledno je da je Brazil favorit u grupi, a mislim da je Srbija ispred Švajcarske i Kostarike po kvalitetu - zaključio je Muslin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
steva

pre 5 godina

Tadic i mali Milinkovic ne igraju istu poziciju . Benzema nije najskuplji Francuski igrac na trzistu , Sergej je najskuplji srpski igrac na trzistu . Francuska ima Benzema koliko oces , mi nemamo Sergeja na bacanje . I , Benzema je izbacen iz reprezentacije odavno , ne zbog igrackih kvaliteta vec zbog neceg drugog .

Slobodan

pre 5 godina

Ti si Kralj-svima je to jasno u Srbiji ko iole voli i prati fudbal, a godinam u FSS pogresni ljudi vodjeni licnim intetesima kroje nam sudbinu. Svaka tebi cast bio si i ostao VELIKI COVEK.

Vladimir

pre 5 godina

Nemoj da “truješ” naciju pred Svetsko prvenstvo! Igrali smo katastrofalno u kvalifikacijama i samo nas je Bog odveo dalje... I intervencija Saveza u poluvremenu meča sa Gruzijom...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija