• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nezavisne novine

04.06.2018

12:25

HRVATSKA JE FAVORIT NA MUNDIJALU! Legenda Zvezde veruje u "kockaste", a u "orlove" - ne baš!

Fudbal

HRVATSKA JE FAVORIT NA MUNDIJALU! Legenda Zvezde veruje u "kockaste", a u "orlove" - ne baš!

Podeli vest

Bivši fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić smatra da je reprezentacija hrvatske jedan od favorita za osvajanje Mundijala u Rusiji

Nekadašnji stub odbrane crveno-belih u pohodu na osvajanje Evrope uveren je da "kockasti" imaju kvalitet za završnicu Svetskog prvenstva.

- Šta reći o reprezentaciji koja je od poslednjih 12 velikih turnira, mislim na evropska i svetska prvenstva, nastupila na, čini mi se, deset. Šta reći za reprezentaciju koja ima Luku Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Rakitića, Matea Kovačića... Oni su toliko moćni i jaki kao malo koja reprezentacija sveta. Hrvatska je za mene jedan od favorita i vrlo lako će proći grupu sa Argentinom, Islandom i Nigerijom, pa i nastaviti - rekao je Belodedić u intervjuu za banjalučke Nezavisne novine.

Ako dobro startuje, Srbija može da nastavi još bolje. Njihov plasman u osminu finala je objektivno moguć, a onda je mogućeMiodrag Belodedić

Na pitanje, da li su favoriti Mundijala, odgovorio je potvrdno.

- Da, favoriti čak i za trofej. Imaju renome, pobednički duh, izvrsnu ekipu i plaše ih se mnogi. Imaju glavu i rep, sve što je potrebno jednoj dobroj ekipi da može da se nada dobrom rezultatu. Nikome, pa ni najboljim selekcijama sveta sigurno nije svejedno kada igraju sa Hrvatskom - smatra Rumun.

On se osvrnuo i na šanse Srbije na predstojećem Mundijalu.

- Nesumnjivo je da Srbija ima tešku grupu. Možda je neka sreća što počinju sa uslovno nešto lakšim rivalom Kostarikom, pa bi to mogli iskoristiti za neki prelomni trenutak u pozitivnom smislu za njih. Naravno, pobeda protiv Kostarike uz kasnije poraz od Švajcarske i Brazila ne znači ništa. Ali ja verujem da ako dobro startuje, Srbija može da nastavi još bolje. Sudeći po prikazanom u kvalifikacijama, njihov plasman u osminu finala je objektivno moguć, a onda znate kako, sve je moguće - istakao je Belodedić.

On je dodao da "orlovi" imaju dobar tim što su pokazali u kvalifikacijama, kao i da je kolektiv najveća snaga Srbije.

- Upravo su zajedništvom neutralisali i neke probleme koje su imali u svojoj igri, a koji su se primetili u nekim utakmicama. Dakle, ta snaga kolektiva mora biti najveći adut Srbije. Sve turbulencije, ako ih je i bilo, moraju ostaviti po strani, iza sebe, i složno sa ciljem zajedničkog podviga krenuti u Rusiju. Ja im želim svu sreću. Imaju dobre pojedince, koji kao kolektiv mogu napraviti mnogo - podvukao je Belodedić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija