• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2018

19:02

(VIDEO/FOTO) PORAZ BLEDE SRBIJE OD ČILEA! Prvi test "orlova" doneo ozbiljnu glavobolju!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) PORAZ BLEDE SRBIJE OD ČILEA! Prvi test "orlova" doneo ozbiljnu glavobolju!

Podeli vest

U prvoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Rusiji najbolji fudbaleri Srbije poraženi su od Čilea u Gracu rezultatom 1:0

Strelac jedinog gola bio je štoper Čilea Giljermo Maripan koji je u 88. minutu bio najviši u skoku i glavom postavio konačan rezultat. 

Nije katastrofa izgubiti pripremnu utakmicu, ali da su bar "orlovi" odigrali bolje niko im na porazu ne bi zamerio. Ne samo da nismo postigli gol, nego nismo imali tri čestita šuta ka golu rivala, pa selektora čeka mnogo posla do meča sa Kostarikom. Možda jedine dve svetle tačke protiv Čilea bili su Nemanja Radonjić i golman Vladimir Stojković, ali nije mogao baš sve da odbrani. 

Selektor Mladen Krstajić je kao što je najavio promešao karte i u startnih 11 uvrstio nekoliko igrača koji ranije nisu imali preveliku minutažu, dok Ivanovića nije bilo ni u protokolu zbog povrede. Slabo su odigrali "orlovi" tokom prvih 45 minuta, nisu doduše ni Čileanci briljirali, ali su bili agresivniji , opasniji, odlučniji, jači u svakom duelu sa našim "orlovima" i prilično lako stizali da priprete Vladimiru Stojkoviću. To što nisu uspeli to da materijalizuju, druga je priča. 

starsport

S druge strane, naši nikako nisu uspevali da uspostave balans prvenstveno na sredini terena, imali smo mnogo problema u odbrani, često individualnim greškama čašćavali rivale dobrim prilikama, naša je sreća što nisu znali da nas kazne. Najbolji šansu za Srbiju imao je Radonjić posle proigravanja Ljajića, ali je golman bio na mestu, dok je nakon šuta kapitena Kolarova lopta prošla pored gola. 

U nastavku je Srbija bila nešto bolja, opasnija, organizovanija... Krstajić je uveo u igru Milinković Savića, Tadića, Matića, u finišu i Jovića, ali promene rezultata nije bilo, bar ne u našu korist.

Čile je u 75. imao vrhunsku šansu za gol, ali je Enrikes promašio prazan gol sa pet metara. Iskupili su se svojim navijačima u finišu. Dva minuta pre kraja meča posle centaršuta sa leve strane, naša odbrana je loše reagovala, a  Maripan je skočio i Stojkoviću, koji nas je do tada nekoliko puta spasio, ovog puta nije bilo spasa. 

starsport

SRBIJA - ČILE 0:1 (0:0)

Strelac: Maripan od 88. minut.

Stadion: Merkur arena. Sudija: Aleksander Harkam.

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Milenković, Tošić, Kolarov (od 80. Rodić), Milivojević (od 46. Matić), Grujić, Živković (od 64. Tadić), Ljajić (od 46. Milinković Savić), Radonjić (od 46. Kostić), Mitrović (od 84. Jović).

ČILE: Arijas, Albornoc (od 72. Vegas), Roko, Dijaz (od 72. Bisama), Maripan, Fernandes, Valdes, Mora (od 65. Enrikes), Pulgar, Sagal, Rejes.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

88'. GOL! Vode Čileanci! Skok Maripana i nije bilo spasa za Stojkovića ovoga puta. Ne može ni on sve sam. 

84'. Luka Jović menja Aleksandra Mitrovića.

83'. Srbija je imala možda i najbolji napad za gol. Probali su Mitrović i Sergej i Kostić, na kraju ofsajd.

80'. Kolarov napušta teren, a debituje Rodić.

75'. Pa, ovo je neverovatno. Prazan gol promašio je Enrikes sa samo nekoliko metara od gola. Koliko smo sada samo sreće imali.

72'. Stojković ima problem sa malim prstom na levoj ruci, ukazuje mu se pomoć.

67'. Sjajna akcija Čileanaca i strašan šut Valdesa, ali odlična odbrana Stojkovića. Opet je naš golman bio na visini zadatka, na našu sreću. Ostaje 0:0.

64'. Na terenu su Kostić i Tadić, a izlaze Radonjić i Živković.

63'. Opasniji i organizovaniji nego u prvom delu meča deluju "orlovi". Opet se Radonjić našao u prilicu da zapreti rivalu, ali prvi do lopte dolazi golman Arijas.

60'. Roko je sada bezobrazno faulirao Sergaj, ali prolazi bez opomene. 

57'. Posle duge akcije naših, Mitrović je pao u kaznenom prostoru Čilea, traži penal, ali sudija Harkam pokazuje da se igra nastavlja.

54'. Tošić je sada dobio žuti karton zbog grubog starta.

52'. Mitrović je sjajno proigrao Radonjića, koji šutira po zemlji, ali nažalost tik pored gola Čileanaca. Bio je ovo drugi opasan šut asa Crvene zvezde. 

46'. Mora sada nezgodno šutira posle centaršuta, Stojković je bio na mestu.

46'. Dve izmene u Srbiji. Matić igra umesto MIlivojevića, Milinković Savić je zamenio Ljajića.

starsport

starsport

Prvo poluvreme:

Kraj poluvremena, bez golova u Gracu.

41'. Žuti karton za Rukavinu jer je oborio Rejesa. 

39'. Šteta što lopta nije završila u golu. Probao je kapiten Srbije Kolarov iskosa sa leve strane, šutirao po zemlji, pružio se golman Čilea, a lopta je prošla pored njega i gola.

37'. Imala je Srbija sada korner, ali ništa od pretnje iz prekida. Lako Čileanci izbacuju ovu loptu daleko od gola.

33'. Srbija dugo bez dobrog napada i šuta na gol Arijasa. 

32'. Nižu su prilike za Čile, još jedna šansa na oko 15. metara od gola, Milenković je sprečio da ta lopta prođe dalje. Rejes je bio u prilici.

25'. Ne valja ovo, stopostotna prilika za Čile! Ostavili su naši samog na šutu Sagala na desetak metara, srećom po nas fudbaler Čilea šalje loptu  preko gola.

16'. Sjajan napad Srbije. Počeo je od Ljajića koji je dugom loptom pronašao Radonjića, koji je gurnuo kroz noge loptu svom čuvaru, odlično šutirao, ali golman Arijas šalje loptu u korner.

10'. Pokušava Ljajić da šutira sa 25 metara nakon gubitka lopte Dijaza, ali loše  u golmana. Lak plen za Arijasa. 

9'. Najopasniji napad Srbije išao je preko Živkovića, ali su se Čileanci spasili.

7'. Prvi korner za Čile koji je za sada opasniji, ali Mitrović otklanja opasnost ispred našeg gola.

4'. Bio je opet Fernandez u prilicu za gol, ali je pao u našem kaznenom prostoru i tražio penal, ali sudija odmahuje rukom.

2'. Prvi šut na utakmici, pokušali su Čileanci  preko Fernandeza ali bezopasno je to bilo, lopta ide preko gola.

starsport

- Utakmica je počela!

- Očekivalo se oko 3.000 naših navijača na "Merkur" areni, ali 15 minuta pre početka utakmice samo nekoliko stotina naših zemljaka na tribinama.

- Poslednji put Srbija i Čile igrali su 14. novembra 2012. godine u Sent Galenu kada je naš nacionalni tim slavio golovima Lazara Markovića, Filipa Đorđevića i Filipa Đuričića sa 3:1.

Selektor Mladen Krstajić odabrao je kombinovani sastav kao što je najavio nekoliko puta pred dolazak u Austriju. Branislav Ivanović ostao je van protokola zato što je nedovoljno oporavljen.

- Sat vremena pred početak meča sručio se veliki grad u Gracu pa je pitanje je u kakvom će teren stanju biti.

Saša Ilić i Dejan Stanković sa tribina navijaju za "orlove". 

informer.

starsport


Informer

Imaće "orlovi" podršku naših navijača protiv Čileanaca.

starsport

starsport

informer.

Informer




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Срамота...Три човека са лоптом не могу да "увежу"...! И то иде на Светско Првенство...?! СРАМОТА...СРАМОТА... Без стратегије...без тактике...Беи технике и организације игре... Шта ћемо тамо...? Да се брукамо на ... - националној основи...!?

gd

pre 5 godina

bruka od nase igre, bez komentara, bolje da ne idu rusiju

Lala iz Banata

pre 5 godina

И ми "то" шаљемо на светско првенство у Русију ...? Зашто...?

Srboljub

pre 5 godina

Glavobolja nije od večeras, glavobolja je počela smenom Muslina, tiha, podmukla. Biće sve jača a maksimum će dostići posle prve dve utakmice u Rusiji. Dobro bi bilo da se varam

Milorad Ljubojevic

pre 5 godina

Pa zove li se to fudbal sto Srbija igra?

steva

pre 5 godina

Muko moja , i mi idemo na SP !? Pa mi smo igrali mnogo losije kad su u igri bili standardni reprezentativci . Chile bre , sa drugom ekipom !? Mi kao narod moramo da budemo svesni da smo u grupi apsolutni aucajderi , i da to prihvatimo kao tako . Tamo kad odemo da damo sve od sebe i da poklusamo primiti sto manje golova , izvuci neki neresen rezultat .

bruka bre

pre 5 godina

Anemicni, bez ideje, bez zelje za pobedom, bez selektorskog znanja i iskustva !!! Bolje na vreme izabrati neku drugu selekciju za navijanje kao Brazil, Spanija , Francuska i uzivati u Mundijalu nego gubiti zivce uz ove nase bledunjave svetske zvezde !!! Zakljucak - katastrofa !!!

Penzioner

pre 5 godina

Ajde' za sada cu da ucutim i plivam u besu !!! Ovako se ne igra na Svetskom prvenstvu !! TACKA !!!

Goran

pre 5 godina

Opusteno , primili smo jeftin gol a tako su i oni mogli primiti od nas, cak su promasili zicer. I nemacka je izgubila ali je bitno Sta cemo u rusiji da uradimo. Tu moramo da damo 150% a probne tekme nisu bitne. Bitno je da se niko nije povredio i da polako krecu ka prvenstvu i tamo rezultate postignemo. Napred Srbija. Volim te

Doca

pre 5 godina

Da li neko uči naše fudbalere da treba šutati na gol a ne dodavati i izmišljati toplu vodu. Dok je nama Kolarova promaje...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija