• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

06.06.2018

22:20

OVAKVA SRBIJA NEMA ŠTA DA TRAŽI U RUSIJI! Stručnjaci razočarani kako izgleda reprezentacija

Fudbal

OVAKVA SRBIJA NEMA ŠTA DA TRAŽI U RUSIJI! Stručnjaci razočarani kako izgleda reprezentacija

Podeli vest

Srbija je odigrala sirotinjski protiv Čilea (0:1), i to veoma zabrinjava jer je do početka Svetskog prvenstva ostalo svega osam dana, poručuju bivši srpski reprezentativci i fudbalski stručnjaci

Dragoslav Stepanović smatra da selektor Mladen Krstajić baš ništa nije mogao da nauči iz poslednje tri prijateljske utakmice, Ivan Ćurković kaže da će Srbiji biti veoma teško na Mundijalu, dok Ivan Golac dodaje da ga je sastav "orlova" protiv Čilea razočarao.

Svi su zabrinuti

Čile je zvanično deveta selekcija na FIFA rang-listi i poraz od aktuelnog prvaka Južne Amerike ne bi bio zabrinjavajući da protivnički tim nisu sačinjavali rezervisti i debitanti. Zato Dragoslav Stepanović kaže da je strah od blamaže na Mundijalu opravdan.

- Naravno da sam zabrinut, kao i svi u Srbiji verovatno. Ne znam zašto smo, kao i u utakmicama u martu, pokušavali neke varijante tipa "možda nekad budemo igrali u ovakvom sastavu, a verovatno nećemo nikad". Uvek sam bio za to da makar 45 minuta odigram sa najboljim timom koji imam, da uigravam postavu koja će sigurno izaći na teren protiv Kostarike na SP - objašnjava Stepanović, i dodaje:

- Nećemo protivniku otkriti ništa za jedno poluvreme što nismo otkrili već u kvalifikacijama. Ne razumem Krstajićevu potrebu da isprobava neke igrače za koje svi znamo da ne mogu da igraju više od pet minuta, a njemu su protiv Čilea igrali po 70-80 minuta. Koji ga k*rac probaš, gledao si ga cele sezone.

Mitrović: Ne dramite!
starsport

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović smatra da su kritike posle poraza od Čilea bespotrebne i da nema razloga za dramu.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Izgubili smo, ali možemo da izvučemo pouke. Igrali smo u izmešanom sastavu, isprobali neke stvari i iskoristili ovu utakmicu da vidimo nedostatke. Ovo je prijateljska utakmica, ne treba da se drami. Bilo je i pozitivnih i negativnih stvari. Pozitivno je što je lopta dobro išla, a loše što nismo imali završni pas. Test utakmice služe za to - poručuje Mitrović.

Uprkos tome, Stepanović se nada da bi Srbija mogla do osmine finala Svetskog prvenstva. Bitno je, kaže prekaljeni stručnjak, da "orlovi" od starta Mundijala zaigraju hrabro.

- Ma ja ću biti optimista do poslednje sekunde. Moramo da idemo da napadnemo drugo mesto, a onda može svašta da bude. Igrači bi trebalo da budu svesni svojih kvaliteta i tržišne vrednosti. Šteta je samo što, umesto da im sad dižemo samopouzdanje, mi gubimo od drugog tima Čilea. Znate kako je to u psihi igrača? Oni će sad da kažu: "Gledaj kako je Kostarika razbucala Severnu Irsku 3:0, a mi ni ove rezerviste ne možemo da dobijemo" - ističe Stepanović.

Nekadašnji golman Jugoslavije i bivši potpredsednik FSS Ivan Ćurković očigledno nije bio zadovoljan onim što je video od "orlova", ali nije želeo dodatno da demorališe ekipu pred početak Mundijala.

- Radije ne bih analizirao igru. Moje reči će, obrni-okreni, biti pogrešno protumačene, šta god da kažem. Voleo bih da malo više pričaju oni koji su tamo glavni, koji vode reprezentaciju, koji odlučuju i koji će da igraju. Neka oni vama novinarima daju odgovore na sva pitanja - kaže Ćurković i dodaje:

- Naravno, svim srcem sam uz Srbiju, želim Krstajiću i momcima da naprave najbolji rezultat u istoriji. Međutim, biće teško. Jasno je to na osnovu svega dosad viđenog i na osnovu kvaliteta naših rivala iz grupe.

Gde je prvi tim

Ivan Golac, iskreno kao i uvek, kaže za "Maksbet" da mu je neshvatljivo da je selektor Krstajić u pretposlednjoj utakmici pred Mundijal uigravao rezervne igrače!

- Neprijatno iznenađenje doživeo sam kada sam video sastave. Kao da se igrala neka nebitna prijateljska utakmica B timova, a ne jedna od dve generalne probe za Svetsko prvenstvo. Pretpostavljam da ono nije ni blizu tima koji će igrati protiv Kostarike, a kamoli protiv Brazila. Ne očekujem ni 50 odsto tih igrača na terenu na prvoj utakmici SP. Kada radite generalku, izvodite najbolji tim koji imate. To naš selektor očigledno ne zna - priča Golac i nastavlja:

- Naši igrači su izgledali sporo, akcije su tekle dugo... Mnogo toga je bilo loše. Konstantno naši igrači prave višak poteza. Igra koju smo pokazali protiv Čilea nije za neki ozbiljan rezultat na Svetskom prvenstvu. Za 90 minuta - sirotinjski! Nije ni za nulu! Gubiti utakmice pred početak turnira je jako neprijatan osećaj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Бато,чилеанци дошли са другог краја света у комшилук где је било знатно више наших навијача и наши усрали ствар?Ето,ја по сељачки се изражавам.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija