• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

08.06.2018

13:15

NOVA HRVATSKA SVINJARIJA! Fudbaleri sa zastavom koja simboliše pogrom Srba ispraćeni na SP!

Fudbal

NOVA HRVATSKA SVINJARIJA! Fudbaleri sa zastavom koja simboliše pogrom Srba ispraćeni na SP!

Podeli vest

Nova svinjarija iz komšiluka! Hrvatski fudbaleri ispraćeni su iz Vukovara na Svetsko prvenstvo i to su na poklon pred put dobili zastavu iz zločinačke akcije "oluja", kojom je sprovedeno etničko čišćenje Srba iz Knina i okoline

Na Svečanoj večeri hrvatskog fudbala održanoj u četvrtak u Vukovaru, u ime potpredsednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, načelnik Generalštaba, general Mirko Šundov, uručio je selektoru Hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatku Daliću zastavu Republike Hrvatske.

Reč je o replici hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u operaciji "oluja", kada je došlo do najvećeg progona Srba u novijoj istoriji.

- Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija "oluja" kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski borci, bude podsticaj za srčanu borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini verni! - napisano je u poruci koju potpisuje potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Svečanosti su prisustvovali svi reprezentativci Hrvatske na čelu sa predsednikom HNS Davorom Šukerom, koji su tom prilkom uručili dresove Hrvatske fudbalske reprezentacije generalima Šundovu i Matanoviću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milo

pre 5 godina

Pa tu zastavu, zna ceo svet po šahovnici pa svidelo se to Srbima ili ne.

Eto

pre 5 godina

Posle jedne od najboljih pušaka na svetu, hrvatske VHS2 a uskoro će i VHS3, hrvati imaju novu, svetsku atrakciju a srbi i dalje, samo medijsku propagandu... Dnevno.hr HRVATSKA VOJSKA ODUŠEVLJENA: IZA OVOGA STOJI HRVATSKA PAMET! Novi izum za hrvatske vojnike oduševio svijet: Dojavljuje opasnost, spašava kod ranjavanja

tigar

pre 5 godina

Ma da Hrvatska pamet,znamo u proslosti da ste imali silne naučnike,tako da mi nabrojiš samo jednoga,a da ne svojataš Srbe,tišina pojela maca jezik!Najveći Hrvat vam je Matija Gubec,i niko,niko više!

Tesla za deljanje drva

pre 5 godina

Tesla je bio pravi domo/rodoljub! Napisao da je srpskog porekla(šta znači da je poreklom iz Srbije a ne nužno i da je srpske nacionalnosti) i da je Hrvatska(ne Austrougarska ne Srbija) njegova Domovina pa kako onda može biti srpski naučnik? A svi jako dobro znamo da je bolovao od OKP pa je sve radio po tri i od blaže šizofrenije pa je čuo neke glasove u glavi i neke muslimanske "žalopojke" i da je na kraju umro u svoju hotelsku sobu sam koliko je bio velik i sposoban. Znamo da su posle njegove smrti, Ameri, tačnije FBI uzeli njegove izume-planove-nacrte a sve njegove lične dokumente su ostavili srpskoj tajnoj službi koja ih odnela posle spektakularnog sprovoda sa Tamo daleko. Pa zašto se sada ako je pravi srbin ne pokaže bilo koji njegov lični dokument gde lepo i jasno piše koje je nacionalnosti i zašto se ne pokaže njegov dnevnik gde je napisao da mu je otac na pravoslavlje prešao u vojsci?

Pedja

pre 5 godina

Cuj moraš malo više da čitaš, dakle on je rodjen u današnjoj hrvatskoj a u porodici pravoslavnog sveštenika.....mi zaista nemamo potrebe svojatati vaše nit ičije jer imamo dovoljno svojih istaknutih ljudi. Za državom u odnosu na vas ne patimo jer smo je imali unazad kroz istoriju, dok vas nismo uzeli u krilo (SHS) inače bi nestalo i to malo što vas bilo. Vi ste za državom patili jako dugo te je do ovog proterivanja Srba niste nikad imali. Pa i dan danas imate pregršt onih na ić....pa vi ste ti koji svojatate šta god vam se ponudi, tako imate i u sportu i u politici Srbe, pokatoličene Srbe.....nek uzmu i čitaju i nek svaki vidi svoje porodično stablo....doci će do jeste i do svog porekla i izvorišta.....samo je pitanje ko hoće da prizna....ja za sebe znam i svoje prezime odakle potiče a ima ih i u cro. Ne mogu biti od drugog mesta do odatle jer znam svoju istoriju i ne bojim se čitati je, u odnosu na te kao Hrvate koji je prate samo 50-tak godina unazad......žalosno je samo što nemate svoju istoriju ni ljude pa morate da iskrivljuje istu

Šah Mat

pre 5 godina

Portal Hrvatskog Kulturnog Vijeća: Šahovnica iz Vučedola stara oko 3000g.

Aleksej

pre 5 godina

Nikad ljudi od Hrvata,najgori narod na svetu.Slave stocsu proterali uz pomoc Natoa srpsku decu,starce i zene,obraz djon!!!

Pera Bandera

pre 5 godina

Ko nam je kriv!?! Kad njihovi generali budu oslobođeni u Hrvatskoj ih dočekaju stotine hiljada oduševljenih Hrvata, a kad kojim slučajem bude oslobođen neko od naših nesrećnika jedva da ih dočekaju članovi porodice.Još posle toga ostatak života moraju da idu pognute glave- to smo mi, pa neka nam je tako!

dr

pre 5 godina

E,nazdravlje kada je samo iz Knina i okolina, a najveći grad po broju Srbi bješe Zagreb, ali samo da se nešto piše.Jadno !

Marko

pre 5 godina

Koji vam je moj, pa Vukovar ste izgubili. Nije ga vratila nikakva oluja.

Srbin

pre 5 godina

Zar nam nije jasno svidelo se to Srbima oni teraju po svome a svi cute precutali sum im zlocine u svim ratovima

Srbin11

pre 5 godina

Jadnici konjusari Franca Jozefa! Da su bar Bec cistili vec sluzili Madjarima ????. Sada ciste nemcima ali gazda izgleda u EU ima vise nego sto su mislili ????????.

Srpski Đejloni

pre 5 godina

Šta je četnicima, to "Bečki konjušari", nešto loše? Šta je to neki, tužni popular, utehe za 500g ropstva i Božje kazne, posle prodaje vere za večeru Vizantiji(Raskol crkve u11veku) dok su Hrvati ostali nepokoreni u zajednici sa svojom, katoličkom braćom(Pakta konventa 1102)? A i u to vreme biti konjušar i potkivati konje je bilo cenjeno i poštovano(Za rat jako bitan zanat).

Pera Bandera

pre 5 godina

E moj Đejloni, gore od konjušara je biti konj, a to se lako vidi kad se pročita tvoj "pismeni" tekst! Izvinjavam se pravim konjima, oni su plemenite životinje.

Marac

pre 5 godina

500 godina ste bili pod Turcima i vi dijelite lekcije....Izgubili ste sve ratove od Slovenije do Kosova.... Od velike Srbije spali ste na pasaluk...Sandžak gubite, u Presovo ne smijete, Vojvodina traži već autonomiju....Ubijite se od jala

Flavie Felix IV

pre 5 godina

Ti smećari sto su im njihovi stari prodali veru pravoslavnu i postali vatikanske marionete,nema reci koje bi ih opisale.Najbolje ignorisati tu bagru kao da ne postoje,to je najveća kazna za iskompleksiranu malu veštačku"naciju".

Branko

pre 5 godina

Sa šahovnicom neka potomci austrijskih konjušara obrišu zadnjicu.

Mate

pre 5 godina

Nijemci su odavna shvatili, pa napisali na katedrali "sacuvaj nas boze, kuge gladi i Hrvata"... kad ce Srbi da napisu, "cuvaj nas Boze od Hrvata"? Mozda vam pomogne? Ali braca Srbi nisu pragmaticni kao Nijemci.. oni su odmah shvatili da je takve brutalne i okrutne vojnike najbolje imati uz sebe, a ne protiv sebe, i od tada Nijemci oduvijek drze Hrvate kao saveznike.. Nitko ne moze unistiti stare nacije kao Srbe i Hrvate, mogu biti uzdrmani, ranjeni, al kad tad se dignu i vrate udarac brutalno. Zato pamet u glavu, ne ubijajmo se medjusobno vise, priznajmo interese jednih drugih, i okrenimo se pravoj opasnosti, onih sto zele unistiti krscanstvo! Zivio Vatikan, zivilo pravoslavlje, Rusija, Zapad! Dosta rata medju bracom!

AS

pre 5 godina

NIJE TI OVO LOŠE ALI MISLIM DA TE MALO NJIH ĆUJE.

Dejan

pre 5 godina

Oni imaju jednu politiku i guraju je svi . Znači da znaju šta rede . Mi nemamo stav ni o čemu .Ko nam je kriv . Ko god da se organizovao pobedio nas je na žalost . Takvi smo .

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija