• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.06.2018

09:49

(VIDEO) PETICA ZA SREĆAN PUT! Fudbaleri Srbije deklasirali Boliviju u poslednjoj proveri pred Mundijal!

Fudbal

(VIDEO) PETICA ZA SREĆAN PUT! Fudbaleri Srbije deklasirali Boliviju u poslednjoj proveri pred Mundijal!

Podeli vest

Čista petica za srećan put u Rusiju! Fudbaleri Srbije deklasirali su Boliviju u Gracu u poslednjoj proveri pred polazak na Svetsko prvenstvo - 5:1

Fantastičan meč, pre svih, protiv slabašnih Bolivijaca, odigrao je prvi srpski golgeter Aleksandar Mitrović, koji je postigao tri gola, a treći je bio prava majstorija.ž

Istina je da rival nije bio baš u najboljem izdanju, uglavnom sa fudbalerima iz domaće lige, ali pet pogodaka, uz najmanje još toliko stopostotnih šansi, može da ohrabri i igrače i selektora Srbije pred premijerni duel sa Kostarikom u Rusiji (17. jun).

Poslao je Mladen Krstajić na teren tim bez klasičnog defanzivnog veziste, a to je rezultiralo mnogo bržom i tečnijom igrom, koju su diktirali, pre svih, Adem Ljajić i Dušan Tadić.

U strelce se pored Adema Ljajića upisao i Branislav Ivanović i to na svojem 103. nastupu za reprezentaciju, čime se izjednačio sa rekorderom Dejanom Stankovićem.

SRBIJA - BOLIVIJA 5:1 (4:0)

Strelac: Mitrović u 4, 23 i 68, Ljajić u 19. i Ivanović u 42. minutu za Srbiju, a Kampos u 48. za Boliviju.

Stadion: u Gracu. Gledalaca: oko 1.500.

SRBIJA: Stojković (od 80. Rajković), Ivanović, Tošić (od 67. Rukavina), Milenković, Kolarov, Matić (od 46. Milivojević), Milinković-Savić (od 63. Grujić), Ljajić, Tadić (od 84. Radonjić), Kostić, Mitrović (od 70. Prijović).

BOLIVIJA: Viskara, Anjez, Hakin, Beharano (od 80. Vargas), Justinijano, Arse (od 50. Vaka), Savedera (od 57. Ribera), Raldes, Sagredo, Kampos, Sančez (od 63. Ali).

UŽIVO:

Kraj.

90'. KAKVA ŠANSA! I ponovo Marko Grujić glavom sa peterca šalje loptu preko prečke!

87'. Centaršut Rukavine, golman Bolivije izleće i odnosi loptu ispred Prijovića.

81'. Još jedna velika šansa, lopta je došla do Tadića na 11-12 metara od gola, on je iz prve raspalio, ali iznad prečke.

78'. ZICER! Kakav promašaj Marka Grujića! Sa šest-sedam metara, glavom u padu, posle centaršuta Rukavine - pored gola.

77'. Dug napad Srbije, tri puta je lopta išla sa leve na desnu stranu oko šesnaesterca Bolivije, na kraju ništa od šuta.

68'. GOL! KAKVA GOLČINA Aleksandra Mitrovića! Sa 20 i nešto metara, pravo u rašlje! To je het-trik srpskog napadača!

63'. Dva odlična udarca srpskih igrača, Tadića i Ivanovića, u 60 sekundi.

61'. Velika majstorija Dušana Tadića, izbacio je iz igre driblinzima četvoricu Bolivijaca, ali je njegov udarac išao pravo u golmana.

60'. Kostić je prošao po levoj strani, centrirao, lopta se odbila do Sergeja, koji je nije dobro zahvatio.

56'. Nova oduzeta lopta na centru i brz nastavak akcije, koji je poželeo Kostić da sam završi, tukao je snažno sa 17 metara - pored gola.

53'. Lepa akcija Srbije iz kontre, ali je propala na ivici šesnaesterca, jer Ljajić nije očekivao dodavanje Milinković-Savića.

48'. GOL! Stigla je kazna! Vihorna kontra Bolivije, lopta za Kamposa, koji je izašao jedan na jedan sa Tadićem, lako ga prevario, a onda i matirao Stojkovića!

48'. VELIKA šansa za Srbiju, Ivanović je šutirao glavom posle kornera - u golmana.

Kraj poluvremena

42'. GOL! Vodi Srbija 4:0 i to posle fantastične akcije iz prekida, u kojoj su učestvovala četvorica igrača, a Ivanović snažnim udarcem pogodio mrežu!

36'. PREČKA! Posle kornera - prečka! Lopta je pala na nogu Matiću na tri metra od gola, on je iz prve tukao i pogodio okvir gola!

36'. ŠANSA! Ukazala se iznenada prilika za Ivanovića, koji se sa desetak metara, sa desne strane, snažno šutirao, a jedan od igrača Bolivije je izblokirao udarac i skrenuo loptu u korner!

33'. Pokušao je Tadić lukavo da gotovo iz mrtvog ugla lobuje Viskaru, a lopta je pala na gornji deo mreže.

25'. Milenković je šutirao posle prekida, ipak nije bio dovoljno precizan.

23'. GOL! Srbija vodi već sa 3:0! Aleksandar Mitrović je ponovo strelac, na asistenciju Adema Ljajića!

22'. Odlična šansa! Filip Kostić je na kraju šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je prohujala tik pored stative!

19'. GOL! Srbija vodi 2:0, strelac je Adem Ljajić! Sjajno je Tadić odigrao loptu za Ljajića u šesnaesterac, a udarac je bio neodbranjiv za Viskaru!

17'. Prva pretnja Bolivije, došao je rival do ivice šesnaesterca, a pas unutra presekao je Milenković.

15'. Neuspela akcija Ljajića, Mitrovića i Tadića, zaustavljena na vrhu protivničkog šesnaesterca.

13'. Kontra Srbije pet na tri, koju je lošim pasom pokvario Matić, a onda se lopta dokotrljala do Kostića, koji je probao da uposli Mitrovića, ipak nije prošla ta ideja.

10'. Ponovo Mitrović u napadu, posle pasa Tadića, ali je golman Viskara na vreme istrčao i odneo loptu.

4'. GOL! Vodi Srbija! Strelac je Aleksandar Mitrović, koji je skočio na loptu posle kornera i poslao je u mrežu - 1:0!

- Selektor Krstajić je napravio veliku promenu u timu i formaciji, pošto je iz tima sklonio Luku Milivojevića, a u prvih 11 je Filip Kostić. Veoma ofanzivna postavka ekipe!

- Branislav Ivanović će danas odigrati 103. utakmicu u dresu reprezentacije, čime će se izjednačiti sa rekorderom Dejanom Stankovićem.

- Oko 1.500 gledalaca je na tribinama stadiona u Gracu.

starsport

Informer

Informer

Informer




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 5 godina

PROSTO NEVEROVATNO. POLUVREME IZ BAJKE. BRAVO ORLOVI!

straja

pre 5 godina

Pare se broje na kraju partije...ili prvi macici u vodu se bacaju!!!!Da se ne zavaravamo bice nesto DRUKCIJE u Rusiji...da da nesto malo!!!

Boban

pre 5 godina

Jel' se to meni čini ili je Ljajiću žao što je dao gol!?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17