• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

10.06.2018

08:29

AMERIKANCI SU OZBILJNI IDIOTI!  Predložili da pehar pobedniku Mundijala bude uručen - van Rusije!

Fudbal

AMERIKANCI SU OZBILJNI IDIOTI! Predložili da pehar pobedniku Mundijala bude uručen - van Rusije!

Podeli vest

Iz Sjedinjenih Američkih Država stigao je nenormalan predlog da se pehar pobedniku Svetskog prvenstva u Rusiji uruči na "neutralnoj teritoriji", van Rusije

Pehar treba da bude uručen na "neutralnoj teritoriji", navedeno je u izveštaju Helsinške komisije, prenosi Sputnik. To nezavisno telo američke federalne vlade objavilo je izveštaj o predstojecćem Mundijalu u Rusiji, u kojem je ocenilo da bi FIFA ceremoniju uručenja pehara iz Rusije trebalo da prenese u neku drugu zemlju.

SAD ni ranije nisu krile nezadovoljstvo jer se planetarno najpopularniji događaj, što Svetsko fudbalsko prvenstvo svakako jeste, uopšte održava u Rusiji. Bela kuća je u aprilu pozvala američke navijače da "dva puta razmisle" pre nego što reše da putuju u Rusiju, objasnivši to diplomatskom krizom između Rusije i Zapada.

Treba da prestanemo da obraćamo pažnju na idiotske ispade različitih organizacija, kojima se upravlja iz određenog centra, i treba da gradimo odnose sa onim strukturama sa kojima se može uspostaviti partnerski dijalogRuski analitičar Dmitrij Solonikov

Direktor Instituta savremenog državnog razvoja Dmitrij Solonikov uveren je da će ceremonija dodele nagrada biti održana u Rusiji, a poziv Helsinške komisije nazvao je provokacijom.

- Jasno je da ceremoniju iz Rusije niko nigde neće prebacivati. To je nerealno sa stanovišta pravila šampionata sveta. To je još jedna provokacija, još jedan pokušaj da se na neki način ponizi Rusija. Kažu, hajde da ceremoniju uručenja nagrada organizujemo na drugom mestu; hajde da održimo šampionat u Rusiji, ali da govorimo kako se on održava pod pokroviteljstvom međunarodnih organizacija, a ne same Rusije. Hajde da zabranimo ruskim umetnicima da nastupaju u okviru kulturnog programa Svetskog prvenstva ili u blizini stadiona. Hajde da uradimo mnogo toga kako bismo pokazali ko je ovde glavni. Treba da prestanemo da obraćamo pažnju na idiotske ispade različitih organizacija, kojima se upravlja iz određenog centra, i treba da gradimo odnose sa onim strukturama sa kojima se može uspostaviti partnerski dijalog - smatra ruski analitičar. 

 Stadion „Kalinjingrad!AP PHOTO

Stadion „Kalinjingrad!

Ruski eksperti podsećaju da je šampionat sveta glavni proizvod FIFA i da ta organizacija bira zemlju gde će prvenstvo biti održano. Politikolog Oleg Matvejčev navodi da Rusija ima ogromno iskustvo kada je reč o održavanju velikih međunarodnih sportskih takmičenja.

- Za Svetsko prvenstvo apsolutno je sve spremno. Vodilo se računa o svemu, a posebno o merama bezbednosti. U svim ruskim regionima, gde će se održati šampionat, već dve godine, gotovo svakodnevno, radili su štabovi koji se bave pripremom Mundijala. Zahvaljujući njima, sve je spremno. Jedino što teoretski može da pokvari utisak o prvenstvu je delovanje spoljnih sila - smatra Matvejčev.

Stadion AP PHOTO

Stadion "Samara"

Ovaj politikolog dodaje da se neće svi radovati uspehu Mundijala u Rusiji i da zbog toga pokušavaju da ga sabotiraju.

- Svi oni koji su neprijateljski nastrojeni prema Moskvi ne žele da Rusija uživa u uspehu - ne mislim na uspeh povezan sa igrom naše reprezentacije, nego na pozitivne komentare navijača i fudbalera, koji će doći u našu zemlju tokom prvenstva - navodi Matvejčev.

Ranije je predsednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino izjavio da se može sa sigurnošću reći da je Rusija sto odsto spremna za održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu

Šampionat će biti održan u Rusiji od 14. juna do 15. Jula, a utakmice će se igrati na 12 stadiona u 11 gradova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ARiki

pre 5 godina

Dali je "neutralna teritorija", recimo Luizijana, Texas..... DEBILI I OLOŠI AMERIČKI

Marko

pre 5 godina

Sta njih briga za trofej kad ni ne igraju na prvenstvu?

Branko

pre 5 godina

Ti samo Amerima moze pasti na pamet, ja predlazem da ti bude CG imam utisaj da su oni vec postali Ameri!!!??????

Miki

pre 5 godina

To znači u Srbiji. Mi smo jedini neutralni, a i osvojićemo taj pehar.

Laki

pre 5 godina

igraju fudbal od juce a hoce da odredjuju prravila. zagovaraju ukidanje rvanja koji je izvorni sport, a da se uvede skvoc uveli su bejzbol. sta bre misle amerikanci da svi treba da igraju kako oni sviraju. oni su zlo 20. i 21. veka.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Vreme menja sve pa i pametne izreke. Nova glai : "Sacuvaj me Boze kuge, Hrvata i mentalno umobolnih Amerikanaca ciji je prosecan broj obuce veci od prosecnog IQ establismenta Bele ( citaj crne ) kuce.

Zoka

pre 5 godina

Ne kaze se uzalud:"Kad mislis da si dodirnuo dno,ti si vec do vrata u mulju"! E moji Ameri i razne CIA,Helsinski odbori,SBB,televizije CNN i N1,odavno vam je ugaseno svetlo,a vi bauljajuci u mraku gazite u sopstvena go.na i sirite ih po svima,ali po vama najvise!

Rade

pre 5 godina

Prvo morate da ucestvujete u takmicenju da bi uopste imali pravo bilo kakvih komentara.Pametni ste kao i vas debilni predsednik.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija