• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2018

17:31

GROM IZ VEDRA NEBA! Lopetegi je novi trener Real Madrida!

Fudbal

GROM IZ VEDRA NEBA! Lopetegi je novi trener Real Madrida!

Podeli vest

Đulen Lopetegi novi je trener Real Madrida, potvrdio je šampion Evrope

On će tako naslediti Zinedina Zidana, koji je napustio klub posle osvajanja titule Lige šampiona. 

Selektor Španije pristao je da preuzme kormilo Madriđana nakon dugih razgovora sa Florentinom Perezom. Obavezao se na vernost kraljevskom klubu do leta 2021. godine, a odmah nakon reprezentativnih obaveza okrenuće se novom poslu.

Nekadašnji golmanu Reala (1988-1991)  trenersku karijeru gradio je strpljivo. Nosi je dres Reala, Las Palmasa, Logronjesa, Barselone...a onda je 2003. kratko sedeo na klupi Rajo Valjekana. Potom je drugi tim Reala trenirao u sezoni 2008/09. a onda preuzeo  U-19 reprezentaciju Španije, koju je vodio paralelno sa godinu dana starijom selekcijom.

Tokom 2012. godine preuzeo je brigu i o mladoj reprezentaciji Španije. Na tom mestu zadržao se do 2014, kada je otišao u Porto, koji je vodio dve godine, sve do 2016. i preuzimanja "A" reprezentacije.
Tokom igračke karijere, Lopetegi je sa Realom bio šampion 1990, sa Barselonom je osvojio Superkup 1994, a kao selektor je bio šampion Evrope u U-19 konkurenciji (2012) i U-21 (2013).



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija