• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2018

00:10

SUDIJE, NE MAŠITE ZASTAVICAMA! Kolina arbitrima na Mundijalu dao posebna naređenja!

Fudbal

SUDIJE, NE MAŠITE ZASTAVICAMA! Kolina arbitrima na Mundijalu dao posebna naređenja!

Podeli vest

Pomoćne sudije na Svetskom prvenstvu  koji mašu ofsajd zastavicom dobili su posebne instrukcije

Pjerluiđi Kolina naveo je da je Mundijal spreman za VAR tehnologiju. Pomoćnim sudijama na Svetskom prvenstvu rečeno je da, u slučaju da nisu sigurni u odluku o ofsajdu, ne dižu zastavice i prepuste stvar VAR tehnologiji.

- Ako primetite da neki sudija nije podigao zastavicu, sigurno nije razlog to što je pogrešio. Razlog je što smo im dali instrukcije da zastavice drže spuštene - objasnio je Pjerluiđi Kolina. 

To će sigurno doneti više golova, a naknadno će se pomoću videotehnologije odlučivati hoće li ti golovi biti priznati.

- Ako pomoćnik ne pokaže ofsajd postoji mogućnost da na kraju padne pogodak i da se situacija proveri videotehnologijom. S druge strane, čim podigne zastavicu, igra se prekida i ekipa koja je bila u napadu bila bi oštećena, jer ne bi mogla da postigne gol - objasnio je Kolina. 

Videotehnologija će se koristiti u četiri situacije - kod golova, odluka o kaznenim udarcima, odluka o direktnim crvenim kartonima i odluka o tome je li karton pokazan pravom igraču. Usporene video snimke pratiće navijači na velikim ekranima na stadionu, ali tek pošto sudija donese odluku.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Офсајд укинути ван ... - ШЕСНАЕСТЕРЦА....!! Такође: Увести ПЕНАЛ и са 17 метара, за стуације ФАУЛА у Шеснаестерцу, који нису били шанса за ГОЛ...!! ... Аут - да се изводи НОГОМ...!! А измена фудбалера - да се врши БЕЗ ПРЕКИДА ИГРЕ ( тзв.летећа измена!) изузев код повреда играча... Задњих 5 минута ( код тзв. судијске надокнаде - да нема офсајда...У надокнади - да нема правила офсајда...!!) 10 корнера - Пенал са 17. метара! То су реформе модерног фудбала...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17