• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2018

20:42

NEMA VREMENA ZA ŽALJENJE! Jero preuzeo "furiju": Potpisujem da budem Zidan nacionalnog tima!

Fudbal

NEMA VREMENA ZA ŽALJENJE! Jero preuzeo "furiju": Potpisujem da budem Zidan nacionalnog tima!

Podeli vest

Novi selektor reprezentacije Španije Fernanro Jero istakao je da nema vremena za žaljenje i da je cilj "crvene furije" osvajanje Mundijala

Fudbalski savez Španije napravio je radikalan potez smenom selektora Đulena Lopetegija dan pred početak Mundijala u Rusiji.

Lopetegi je dobio otkaz pošto je bez znanja saveza pregovarao sa Realom oko preuzimanja funkcije trenera kraljevskog kluba, a na njegovo mesto je došao Fernando Jero.

Jero je obavljao funkciju sportskog direktora u fudbalskom savezu ove zemlje, a "crvenu furiju" je preuzeo samo dva dana pre prvog meča u Rusiji protiv Portugalije (petak, 20.00).

Došli smo da se borimo za trofej Svetskog prvenstva, to mora da bude u fokusu. Došli smo da se borimo za trofej Svetskog prvenstva, to mora da bude u fokusuFernando Jero, selektor Španije

Španija je u sredu ubrzano održala i konferenciju za medije na kojoj je predstavila Jera, a novi selektor je naglasio da će učiniti sve kako bi rezultat na Mundijalu bio što bolji.

- Igrači su uzbuđeni, željni su izazova, ovo je izazov za sve, nema vremena za žaljenje. Potrebno je da budemo pozitivni, mišljenja sada nisu bitna, potrebno je da okrenemo stranicu, treba da mislimo na igrače i na ono šta reprezentuju. Došli smo da se borimo za trofej Svetskog prvenstva, to mora da bude u fokusu - rekao je Jero u društvu predsednika saveza Luisa Manuela Rubialesa, koji je Lopetegiju i uručio otkaz. 

- Znamo svi šta ovo znači, a igrači su spremni da daju 100 posto svojih mogućnosti, ja to znam. Fantastično sam prihvaćen, igrači su ujedinjeni, znamo šta su ciljevi. Imamo obavezu jer je ispred nas velika mogućnost, potreban nam je ogroman rad i posvećenost, trudićemo se svim silama - dodao je Jero. 

Upitali su ga da li može da učini nešto slično onome što je uradio Zinedin Zidan, koji je kao početnik preuzeo Real Madrid i napravio čudo, osvojivši tri Lige šampiona zaredom.

- Da budem Zidan nacionalnog tima? Potpisao bih odmah da bude tako, zaista - odgovorio je Jero.

On je svom prethodniku Lopetegiju je poželeo svu sreću na "Santjago Bernabeu". 

- Moje veliko poštovanje za Đulena Lopetegija, želim mu sve najbolje. Kada mi je predsednik rekao za mogućnost da preuzmem reprezentaciju postojale su dve ili tri alternative. Mogao sam da kažem ne, druga je bila da odem, a treća je da ostanem i načinim korak napred za federaciju i španski fudbal - zaključio je Jero. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija