• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2018

19:14

(VIDEO) RONALDO - ŠPANIJA 3:3! "Furija" vodila do 88, a onda je usledila magija Portugalca!

Fudbal

(VIDEO) RONALDO - ŠPANIJA 3:3! "Furija" vodila do 88, a onda je usledila magija Portugalca!

Podeli vest

Fantastičan derbi meč odigrali su Španija i Portugalija u B grupi i na kraju podelili bodove - 3:3

Junak Portugalije koja je do 88. gubila 3:2 je Kristijano Ronaldo koji je postigao het-trik, dok su za Špance golove postizali dva Dijego Kosta i jedan Naćo.

Portugalci su vodili, Španci stizali,  preokrenuli, ali nisu pobedili. Kristijano Ronaldo je pogađao za 1:0 i 2:1, Dijego Kosta je prvo poravnao na 1:1, pa 2:2, a samo tri minuta nakon drugog poravnanja Naćo je golčinom sa 10 metara doneo preokret Španiji. Ali, onda je Ronaldo u 88. magijom iz slobodnog udarca stavio tačku - 3:3.

Španci su poprilično uzdrmani čekali derbi pošto su ostali bez selektora, a navodno je izbila i pobuna u svlačionici nakon odlaska Lopetegija. Ipak, "furija" je predvođena Dijegom Kostom bila nadomak pobede iako je u dva navrata morala da juri rezultat, ali im je planove upropastio Kristijano Ronaldo.

Portugalci su krenuli silovito i poveli već nakon četiri minuta igre. Silva je zakačio Ronalda po nozi u svom kaznenom prostoru, Portugalac naravno fantastično pao i sudija Roki bez dileme pokazao na belu tačku. As Reala je bio siguran egzekutor i doneo vođstvo svom timu.

Reuters

Španci su delovali kao uplašena deca, ali nisu uspeli Portugalci to adekvatno da kazne. Guedeš je imao vrhunsku šansu za 2:0 nije je iskoristio i samo nekoliko minuta kasnije Kosta je izjednačio na 1:1.

Prethodno je Kosta  laktom u bradu udario Pepea prilikom skoka, sudije se nisu oglasile. Štoper Portugalije je pao na zemlju, a Kosta je potom sa nekih desetak metara majstorijom zatresao mrežu Ruija Patrisija. Pogodak je probudio Špance, koji su sve češće kidisali ka golu Ruja Patrisija, ponajviše Isko. Međutim, samo minut pre kraja poluvremena novi pogodak Ronalda. Šutirao je sa oko 20 metara, a De Hea napravio užasnu amatersku grešku, lopta je prošla kroz noge za 2:1.

Drugi deo meča nije mogao bolje da počne - dva gola za tri minuta i prekret. Samo 10 minuta se igralo u drugom delu kada je Dijego Kosta opet vratio "furiju" u igru. A tri minuta nakon njega Naćo je magičnim pogotkom preokrenuo na 3:2. Šutirao je sa oko 18 metara a onda - stativa, stativa i gol.

Španci su se ponašali  kao da su već stavili u džep tri boda, pa im se to obilo o glavu. Ronaldo je nakon faula dobio šansu iz slobodnjaka u 88. i naravno iskoristio je. Fantastičnim pogotkom spasao je Portugaliju poraza. 

U drugom kolu Portugalija igra protiv Maroka, a Španija protiv Irana.

ŠPANIJA - PORTUGALIJA 3:3 (1:2)

Strelci: Ronaldo u 4. pen, 44, 88. minut - Kosta u 26, 55, Naćo u 58. minutu

Stadion: Olimpijski u Sočiju. Sudija: Đanluka Roki (Italija).

ŠPANIJADe Hea, Naćo, Pike, Ramos, Alba, Buskets, Koke, Silva, Isko, Inijesta (od 70. Alkatara), Kosta (od 77. Aspas).

PORTUGALIJARui Patrisio, Sedrik, Pepe, Žoze Fonte, Gereiro, Karvaljo, Bernardo Silva (od 69. Kvarežma), Mutinjo, Bruno Fernandeš (od 67.Žoao Mario), Ronaldo, Guedeš (od 80. Silva).

Reuters

UŽIVO:

Kraj!

88'. GOL! 3:3! Het-trik Ronalda! Neverovatan pogodak! Napravio je Pike nad Ronaldom faul na nekih 18 metara od gola. Kristijano je uzeo loptu i onda je usledio  fantastičan udarac u same rašlje .

80'. Umesto napadača ulazi napadač – Andre Silva menja Guedeša.

79'. Opet je pogrešio De Hea kod jedne duge lopte,  loše je procenio, posle čega se sudario sa Pikeom i Ronaldom. Štoper Barselone je izvukao deblji kraj.

77'. Dijega Kostu koji je postigao dva gola menja Aspas.

70'. Fernado Jero umesto Inijeste ubacuje Tijaga Alkantaru.

70'. Nova sjajna akcija Španije. Alkantara, David Silva, Đordi Alba i na kraju udarac Dijega Koste, ali ovog puta  nedovoljno precizan.

69'. Na terenu je Rikardo Kvarežma, a na klupu se preselio Bernardo Silva.

67'. Prva izmena kod Portugalaca. Žoao Mario menja Bruna Fernandeša.

58'. GOL! 3:2  preokreću Španci. Dva gola za tri minuta! Stativa, stativa i - golčina Naća, koji je zategao loptu sa oko 18 metara. Neverovatan pogodak, neverovatna utakmica.

55'. GOL! Opet Kosta i opet egal - 2:2. Mutinjo je faulirao Inijestu, Silva je odlično centrirao na drugu stativu do Busketsa, a ovaj glavom vratio u peterac, odakle Kosta postiže drugi pogotak i vraća egal – 2:2.

49'. Bernardo Silva umalo nije iskoristio veliku grešku Inijeste, koji je ostao bez lopte na 25 metara od svog gola, ali je vezista Mančester sitija gađao pored gola.

reuters‚

Prvo poluvreme

44'.GOL! Opet Portugalija vodi 2:1. Gol Ronalda nakon kiksa De Hee.  Amaterski kiks jednog od najboljih golmana na svetu, dobio je kroz noge gol od Ronalda sa oko 20 metara. Najveći je krivac za vođstvo Portugalaca.

42'. Još jedan dobar udarac Španaca, Isko je uputio solidan šut, ali lopta završava u rukama golmana Ruija Patrisija.

39'. Pokušaj Busketsa posle kornera, ali nije uhvatio loptu glavom kako je želeo, bez opasnosti po gol Portugalije.

35'. Nova prilika za "furiju", imali su sreće Portugalci. Inijesta je šutirao, ali je Fonte malo zakačio loptu, dovoljno da prođe pored gola, a ne završi u njemu. 

29'. Probudili su se Španci nakon uplašenog početka utakmice. Sad je David Silva imao odličnu priliku iz slobodnjaka, ali pogađa u živi zid.

26'. Umalo preokret Španaca. Učinilo se da je lopta od prečke nakon šuta Iska ušla u gol, ali je samo pala na liniju i ostaje 1:1. Isko traži VAR, sudija kaže da nije potrebno.

25'. GOL! Kosta je poravnao rezultat na 1:1! Kosta je prvo laktom u bradu udario Pepea prilikom skoka. Štoper Portugalije je pao na zemlju  a Kosta je potom sa nekih desetak metara majstorijom zatresao mrežu Ruija Patrisija. 

20'. Inijesta je izborio korner, koji Španci nisu iskoritili, a onda je usledila munjevita kontra na drugoj strabi. Ronaldo je ovog puta bio nesebičan, nije želeo da šutira, gurnuo je loptu u sredinu ka Guedešu, koji se spetljao i prokockao šansu da poveća vođstvo na 2:0.

19'. Portugalija kontroliše situaciju i jedini problemi trenutno stiže samo od Iska. 

- Ronaldo je tek četvrti fudbaler koji je postigao gol na četiri Svetska šampionata.

16'. Dobar dribling Iska, pa centaršut, ali nikoga nije bilo u izglednog poziciji od igrača Španije pred golom Patrisija.

8'. Pokušao je Silva s druge strane. Nije to bila stopostotna prilika, ali morao je bolje, jer šalje loptu daleko preko gola. Bila je ovo prva pretnja Španaca.

4'. GOL! Vodi Portugalija! Siguran egzekutor bio je Kristijano Ronaldo.

3'. PENAL! Samo što je počelo i odmah uzbuđenje. Naćo je srušio Ronalda, udario ga je po desnom stopalu, Portugalac naravno završio u horizontali, a sudija Roki je odmah pokazao na belu tačku.

Reuters

Reuters

Reuters




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srdjdjan

pre 5 godina

Posle, naravno nase reprezentacije, kao ponosni rusofil, navijam za Rusiju, a zatim za drzave koje nisu priznale Kosovo, sto znaci za Spaniju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17