• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

16.06.2018

10:38

BRAZILSKI NOVINAR EDSON ZA INFORMER: Neće nam biti lako sa SRBIJOM!

Fudbal

BRAZILSKI NOVINAR EDSON ZA INFORMER: Neće nam biti lako sa SRBIJOM!

Podeli vest

Niko u reprezentaciji Brazila ne misli da će utakmica sa Srbijom biti laka, niti unapred računaju na tri boda, kaže u razgvoru za Informer novinar Edson Vijana

Izveštač brazilske TV kuće "Globo" boraviće tokom Svetskog prvenstva u Svetlogorsku i zaduženje mu je da prati srpsku reprezentaciju i zveštava o svim njenim aktivnostima.

Idete u drugi krug

Zanimalo nas je da kaže, bez kurtoazije i sasvim otvoreno, da li u brazilskom nacionalnom timu smatraju da će Srbiju lako pobediti i da su njihove misle već usmerene na osminu finala, četvrtfinale…

- Ne, ne, nikako. Mislim da Srbija može da iznenadi, a tako razmišljaju i u našem timu. Vaša reprezentacija odigrala je impresivno protiv Bolivije (5:1). Bez obzira što su Bolivijci igrali s rezervnim timom, nije lako nikome dati pet golova. Zapravo, Srbija je u jednu ruku nepoznanica za sve, niko ne može sa sigurnošću da kaže koji su limiti vašeg tima i dokle bi mogao da stigne na Mundijalu - kaže Edson.

Brazilski kolega saglasan je s opštim ocenama da će se Srbija i Švajcarska boriti za drugo mesto u grupi, al navijaće da "orlovi" odu dalje.

- Vaša selekcija sigurno može u drugi krug. Kostarika je po kvalitetu jedan stepenik niže od Srbije i Švajcarske, koje će se boriti za drugo mesto. Verujem da će moji Brazilci biti prvi. Neću ići da gledam meč Srbije i Kostarike u Samari, ostajem ovde u Svetlogorsku da vas čekam da se vratite. Predviđam "orlovima" pobedu 2:1 i navijaću za vas. 

Edson objašnjava da su partije pojedinaca iz srpske reprezentacije tokom protekle sezone takođe pokazatelj da "orlovi" imaju potencijal za veliki rezultat.

- Znamo da vi u Srbiji imate veliku želju da prvi put od osamostaljenja prođete iz grupe na Mundijalu. U poslednje vreme temeljnije pratimo sve što se dešava u srpkoj reprezetaciji i mislim da je opšti utisak, kako u samoj reprezentaciji Brazila tako i u našem narodu, da Srbija ima dobre igrače, koji imaju bitne uloge u evropskim klubovima. Tu pre svega mislim na Kolarova, Matića, a sad evo i na mladu zvezdu Sergeja, koji bi mogao u perspektivi da bude jedan od najplaćenijih fudbalera sveta svih vremena.

Mesi može sve, ali Argentina ne
AP/Photo

Edson smatra da je Brazil favorit za osvajanje Mundijala, uz Nemačku, Francusku, Španiju, ali večite rivale Argentince ne vidi u vrhu.

- Argentina ima odlične igrače, ali nema tim. Selektor Sampaoli još nije uspeo da izgradi tim. Ne vidim da oni mogu do samog kraja, ali zaista moram da se ogradim i da kažem da ekipa koja ima Mesija može apsolutno sve. Znate, uoči poslednjeg kola južoameričkih kvalifikacija, Argentina je bila u problemu da se možda neće kvalifkovati za SP. Bili su izloženi strašnim kritikama, progasili su ih u njihovoj zemlji za najgori tim, za neznalice… Onda je Mesi na poslednjioj utamici protiv Ekvadora rekao:"OK, dajte mi loptu, ja ću da rešim ovo". Postigao je tri gola. E sad, pitanje je može li on sam da donese Argentini Mundijal.

Južnoamerikanci su sa strepnjom čekali početak priprema za Mundijal i prve kontrolne utakmice, a cela brazilska nacija tresla se zbog Nejmara. As Pari Sen Žermena međutim deluje kao da nije bio na višemesečnoj pauzi zbog povrede, ali nas je zanimalo da li je trenutno na 50-60 odsto mogućnosti ili više od toga. 

- Utisak je da se Nejmar oseća mnogo bolje nego što je pokazao. Kad uđe na teren, odmah je ekpa potpuno drugačija. Čak i sad otkako je došao Tite, koji je Brazilu doneo timsku snagu. Brazil je sad više tim nego pre, kad je sve zavsilo od jednog čoveka. OK, da nema Nejmara, mi bismo bili znatno oslabljeni, ali manje bi se njegov izistanak osetio sada nego dok je Dunga bio selektor. Kod njega kad smo ostali bez Nejmara to je bila prava tragedja, nismo bili spremni na to.

Pamtimo "orliće"

Neizbežna tema u razgovoru sa Brazilcima je i Mundijalito na Novom Zelandu iz 2015. godine, kad su "orlići" u finalu tukli mlade "karioke" i postali prvaci sveta. Od tada su Brazilcima dobro poznati Rajković, Veljković, Grujić, Živković, Sergej Milinković Savić…

- Sećamo se toga… Iz našeg tima ovde će biti Gabrijel Žezus. Ne verujem da baš postoji želja za osvetom i da se na taj način razmišlja pred meč sa Srbijom, ali za ove momke to može da bude neka vrsta dodatnog zadovoljstva ako pobedimo. Nama su taj turnir i ta utakmica na Novom Zelandu pokazali koliko Srbija može da bude jaka, opasna i koliko je talentovana. Moramo da budemo oprezni 27. juna u Moskvi - ističe Edson.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17