• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.06.2018

13:14

(VIDEO) ŠVEĐANI SA PENALA SLOMILI KOREJCE! Kapiten Grankvist obradovao "vikinge"

Fudbal

(VIDEO) ŠVEĐANI SA PENALA SLOMILI KOREJCE! Kapiten Grankvist obradovao "vikinge"

Podeli vest

Šveđani su pogotkom kapiten Andreasa Grankvista sa bele tačke pobedili Južnu Koreju rezultatom 1:0 u pvom kolu F grupe

Šveđani i Meksikanci nakon prvog kola dele prvo mesto u grupi, Nemačka je treća, a četvrta Južna Koreja. 

Šveđani su bili bolji tokom prvog dela, imali inicijativu, ali nisu uspeli da postignu gol. Dve odlične prilike za samo desetak minuta imao je Berg. Pvo je bio jedan na jedan s golmanom, ali mu je Čo sjajnom odbranom zaustavio šut, a potom je nakon kornera traljavo šutirao. U finišu poluvremena Klarkson je odlično skočio, ali su Korejci bili fokusirani, na vreme reagovali i otklonili opasnost. 

U nastavku je Toivonen propustio šansu "vikinzima" da donese vođstvo, doduše opet je golman Čo bio sjajan na golu Koreje. Ali, u 64.  Kim je srušio Klarsona. Sudija je prvo pokazao da se igra nastavi, ali se ipak predomislio. Konsultovao je VAR i pokazao na belu tačku.

Siguran egzekutor bio je 33-godišnji kapiten Grankvist. Šveđani su u nastavku sigurnom igrom sačuvali minimalno vođstvo, upisali tri prva boda na šampionatu, pa sada sa Meksikom predvode F grupu. 

 

ŠVEDSKA - JUŽNA KOREJA 1:0 (0:0)

Strelac: Grankvist u 65. minutu

Stadion: u Nižnjem Novgorodu. Sudija: Žoel Agilar (Salvador).

ŠVEDSKA: Olsen, Lustig, Grankvist, Janson, Avgustinson, Larson, Ekdal (od 71. Huijemark), Forsberg, Klason, Berg, Toivonen (od 77. Telin).

JUŽNA KOREJA: Čo Hen, Li En, Park Ču (od 28. Kim Minvu), Kim En, Čan Hen, Ku Dža (od 77. Li), Ki Son, Li Đe, Son Hin, Kim Sin (od 66. Jung), Hvan Ki.

UŽIVO:

Kraj utakmice

78'. Ne predaju se Korejci. Son spušta do Hvanga na peterac, ali on  nije najbolje prihvatio loptu

65'. GOL! 1:0 za Švedsku! Grankvist je bio siguran egzekutor sa bele tačke. Poslao je loptu u levi ugao, Čo se bacio u desnu stranu i Švedska vodi.

64'. Penal za Švedsku.  Klason je oboren u kaznenom prostoru. Sudija je prvo pokazao da se igra nastavi, ali je onda pozvao VAR pregled i promenio odluku.

56'. Čo još jednom na pravom mestu, opet je spasao svoju mrežu. Toivonen je pokušao, a Kim je raščistio situaciju posle odbrane svog golmana.

52'. Prva prava šansa za Koreju na meču. Posle centaršuta Čan Hen se našao u dobroj poziciji, šutirao, ali tik pored gola. 

Kraj prvog poluvremena

44'. Pokušaj Grankvista sa 12-13 metara, laka odbrana golmana Koreje.

29'. Još jedna šansa za Švedsku, ali na petercu je Berg jedva zakačio loptu u padu, ona se otkotrljala do golmana Čo Hena.

21'. Berg promašuje zicer! Izašao je jedan na jedan sa golmanom, šutirao po sredini gola, ali odlično je intervenisao Čo Hen, bio oprezan i osujetio ovu šansu Šveđana.   

Selektor Južne Koreje je napravio neviđenu uvertiru za utakmicu izjavom koju možete pročitati na ovom linku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija