• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.06.2018

16:16

(VIDEO) LUKAKU RAZBIO PANAMU! Belgija moćna na startu Mundijala!

Fudbal

(VIDEO) LUKAKU RAZBIO PANAMU! Belgija moćna na startu Mundijala!

Podeli vest

Fudbaleri Belgije deklasirali su autsajdera na Svetskom prvenstvu fudbalere Paname rezultatom 3:0

Panama je nekako izdržala prvih 45 minuta utakmice i sačuvala svoj gol, ali su ih Belgijanci načeli u drugom minutu nastavka meča preko Mertensa, a potom sa dva gola za šest minuta Lukaku je overio prvi trijumf crvenih đavola.

Prvi deo meča protekao je u totalno znaku Belgije koja je rešena da postigne pogodak, ali je Panama uspela da sačuva mrežu zahvaljujući sjajnom golmanu Penedu.

S druge strane, da su Belgijanci bili koncentrisaniji u završnici mogli su nakon prvih 45 minuta da vode bar 3:0. Prvo je Penedo zaustavio šut Mertensu, lopta je išla pod prečku ali je paradom golman Paname sačuvao svoj gol. Nekoliko minuta kasnije Azar je prokocko šansu, potom i De Brune, pa je Penedo u finišu poluvremena zaustavio još jedan šut asa Čelsija.

Mertens, napadač Napolija, uspeo je ipak u drugom minutu nastavka utakmice da probije bedem Paname. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je pala na volej Mertensu koji je poslao u suprotne rašlje nemoćnog golmana Peneda za 1:0.

U 69. već je bilo 2:0. De Brujne je pronašao Lukaku a ovaj glavom duplirao vođstvo. Sve dileme rešio je šest minuta kasnije, ovog puta nakon asistencije Azara.

U drugoj utakmici u grupi G igraju Engleska i Tunis.

BELGIJA - PANAMA 3:0 (0:0)

Strelci: Mertens u 47, Lukaku u 69, 75. minut

Stadion: Soči. Sudija: Dženi Sikazave (Zambija).

BELGIJA: Kurtoa, Aldervejreld, Bojata, Vertongen, Menije, De Brujne, Vitsel (od 90. Čadli),  Karasko, Mertens (od 82. T.Azar), Lukaku, Azar.

PANAMA: Penedo, Muriljo, R. Tores, Eskobar, Dejvis, Gomez, Barsenas  (od 63. G. Tores), Kuper, Godoj, Rodrigez (od 63. Dijaz), Perez (od 73. Tehada).. 

UŽIVO

Drugo poluvreme

75'. GOL! Belgija je završila posao. Lukaku povećava na 3:0. Vitsel je povukao kontru dodao do Azara, onda u pravom trenutku asistirao do Romelua koji lagano prebacuje golmana i overio pobedu

69'. GOL! Lukaku je glavom duplirao vođstvo Belgije 2:0.  De Brejne ga je pronašao sjajnim centaršutem a on je glavom sa peterca sproveo loptu u mrežu.

54'. Šansa za Panamu! Muriljo se našao oči u oči sa Kurtoom, ali mu je golman Čelsija maestralno skinuo udarac sa nekoliko metara. 

52'. Probao je iz slobodnog udarca Kevin De Brujne sa oko 20 metara ali  je lopta otišla zamalo pored gola.

47'. GOL! Vodi Belgija 1:0. Majstorija Mertensa, posle niza promašaja crvenih đavola, koji su konačno probili bedem Paname. 

reuters‚

Prvo poluvreme

38'. Kakva šansa za Belgiju! Opet je Azar probio, stigao do peterca, šutirao, ali golman Penedo i ovog puta uspešniji. 

20'. Mertens je šutirao iz šesnaesterca posle kornere, ali lopta ide zamalo pored gola.

12'. Umalo Belgija da dođe do vođstva.  Pogrešio je kapiten Paname Tores, poklonio priliku Azaru, ali on je  pogodio samo spoljni deo mreže.

7'. Opet Panama na testu. Azar je prošao, odložio loptu do Mertensa koji šutira u gornji desni ugao. Penedo opet interveniše, izbacuje u korner.

6'. Rva šansa za Belgiju. Karasko je šutirao iz prve, ali slabo samo u golmana Paname.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija