• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl.Tomković

19.06.2018

10:43

KOLAROV OTKRIO: MIhajlović je zvao da mi čestita na golu!

Fudbal

KOLAROV OTKRIO: MIhajlović je zvao da mi čestita na golu!

Podeli vest

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov kaže da je jednu od prvih čestitki za pobednički gol iz slobodnjaka protiv Kostarike (1:0) dobio od bivšeg selektora Siniše Mihajlovića

"Orlovi" su pobedom počeli Svetsko prvenstvo u Rusiji, a posle remija Brazila i Švajcarske (1:1) na prvom mestu grupe E dočekaće drugo kolo Mundijala.

Informer

To je prvi put posle 20 godina da je reprezentacija naše zemlje pobedila u prvom kolu nekog velikog takmičenja. Spektakularan pogodak Kolarova, koji je sa 25 metara probušio čuvenog golmana Real Madrida Kejlora Navasa, podsetio je na pogodak Siniše Mihajlovića protiv Irana 1998. godine na SP u Francuskoj.

- Mnogi su zvali da čestitaju, da podele radost. Eto, među prvima s kojima sam se čuo bio je baš Miha - kaže Kolarov, koji je golom protiv Kostarike došao do cifre od 11 pogodaka u nacionalnom timu. Mihajlović je postigao jedan manje.

Vežbao šut

Otelo se nekome pitanje ko je koga pozvao, a kapiten Srbije uz osmeh kaže:

Italijani su uz nas

Zbog Kolarova, Milinković-Savića i Milenkovića italijanska "Gazeta delo sport" poslala je novinara Luku Bjankija da izveštava o dešavanjima u srpskom timu. Njega je interesovalo da Kolarov uporedi Sergeja sa Kristanteom, novim veznim igračem Rome.

- Sergej je fantastičan fudbaler. Fantastičan! I ne možete da ga poredite ni sa kim - kaže Kolarov.

Kapiten "orlova", s druge strane, kaže da je Italija uz Srbiju na Mundijalu:

- Ima mnogo nas koji smo igrali u Italiji, ostavili smo tamo dobar utisak, poštuju nas... Budući da Italija ne učestvuje na Svetskom prvenstvu, veliki broj Italijana navija za Srbiju. Dobio sam mnogo poruka iz Italije, od sadašnjih i bivših saigrača, trenera sa kojima sam sarađivao.

- Pa on mene, naravno, šta ima ja njega da zovem posle utakmice. Čestitao mi je na golu. Vežbao sam prethodnih dana slobodnjake i znao sam ako prebacim živi zid da će da uđe. Koncentrisao sam se i pogodio.

Defanzivac Rome, međutim, želi da tu stavi tačku na svako dalje poređenje "orlova" sa prethodnim generacijama poput one iz 1998, poslednje koja je prošla grupu na velikom takmičenju.

- Ljudi, polako, bez euforije. Kakve slavne generacije, kakvi veliki uspesi. Onolika Jugoslavija je bila na okupu 50 godina, a ima jedno četvrtfinale (Jugoslavija je, zapravo, od 1950. do 1998. igrala na osam mundijala i šest puta je bila među osam najboljih, a jednom je igrala i polufinale, prim. aut.). Ma, dajte, ništa još nismo uradili. Dobili smo jednu utakmicu. Super je što je pala Kostarika, ali ako izgubimo od Švajcarske, biće nikom ništa. Neće nam ova tri boda onda mnogo vredeti. Dobro je što je brzo sledeća utakmica, nema vremena da se radujemo - ističe Kolarov.

Posle gola Navasu Kolarov je, pokazujući u pravcu klupe sa rezervnim igračima, gestikulirao da ima velike testise. Jedni su nagađali da je to bilo upućeno svim saigračima, drugi da je to bilo za selektora Krstajića. Kapiten otklanja dilemu, ali ne otkriva do kraja značenje tog gesta.

- Bilo je namenjeno Dejanu Stankoviću. Video sam ga na tribinama gde sedi, pa sam ka njemu gestikulirao. Ali to je neka naša interna šala, nije važno.

Najdraži pogodak

Nije teško pretpostaviti da je pogodak na "Kosmos areni" u Samari odmah postao najdraži u karijeri srpskog kapitena.

- Dao sam mnogo golova u životu iz slobodnjaka, ali ovaj je najlepši, najdraži i jedan od najvažnijih. Naravno, uz onaj protiv Albanije, koji doduše nije bio iz prekida, ali je bio lep - ističe Kolarov.

Prvi put u zvaničnoj utakmici Kolarov je nastupio kao kapiten Srbije.

- Traka mnogo znači, i u klubu, a kamoli u reprezentaciji. Bila mi je čast da predvodim momke, kao kapiten sam veoma zadovoljan kako su igrali, ali emocije moramo odmah da ostavimo po strani i da krenemo u "operaciju Švajcarska" - podvlači Kolarov.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija