• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

19.06.2018

18:10

(VIDEO) INFORMER U RUSIJI! "Orlovi" skautirali Švajcarce, Filipović nema dilemu: Bliži smo pobedi!

Fudbal

(VIDEO) INFORMER U RUSIJI! "Orlovi" skautirali Švajcarce, Filipović nema dilemu: Bliži smo pobedi!

Podeli vest

Skaut srpske reprezentacije Zoran Filipović gledao je uživo utakmicu Brazil - Švajcarska i skautirao je "sajdžije", a kratko se osvrnuo i na "selesao"

Filipović je do stručnog štaba "orlova" sa specijalnim zadatkom - da snima protivnike naše selekcije.

Informer


Prvi zadatak na Svetskom prvenstvu bio mu je da "snima" utakmicu između Švajcarske i Brazila, a po povratku u Svetlogorsk je "raportirao" novinarima.

- Stučni štab je već analizirao način igre Švajcarske. Radi se o ekipi koja je taktički disciplinovana i jako dobro spremna. Zna se ko šta radi, imaju automatizam u kretanju. Strategija za njih je već napravljena. Svaki tim ima mana i vrlina, tako da je jako važno da mi znamo naše prednosti u odnosu na njih. Pokazali su i u kvalifikacijama i protiv Brazila da se radi o kvalitetnom timu - rekao je Filipović.

On smatra da Šaćiri i društvo neće moći da iznenade "orlove".

- Nemaju oni ništa novo da prikažu. Oni imaju svoj sistem igre, ne menjaju ga, mogu da promene jednog ili dva igrača, ali sistem je stalno isti. U petak će se videti kako ćemo im se suprotstaviti. Naša reprezentacija će biti spremna - nema dilemu iskusni fudbalski stručnjak, koji veruje da je Srbija bliža pobedi.

- Mi smo bliži pobedi, mada je u fudbalu sve moguće, ali s optimizmom treba ući u utakmicu. Naši igrači su svesni šta treba da urade i kako da se suprotstave jakom protivniku - istakao je Filipović.

Švajcarci su od poslednjih 20 utakmica izgubli samo jednu, šta je tajna uspeha.

- Tajna je kvalitet. Tajna je konstantnost i rad sa istim igračima. Velika je razlika između Švajcarske nekad i Švajcarske sad - objasnio je skaut naše selekcije.

Na kraju se kratko dotakao i reprezentacije Brazila, koji su remizirali sa Švajcarcima (1:1).

- Brazil je igrao malo neozbiljno posle datog gola. Pogodak Švajcaraca ih je šokirao, a oni su znali da odbrane taj rezultat - zaključio je Filipović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija