• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2018

07:00

SRBIJA IMA VEZISTU BUDUĆNOSTI! Sergej je igrač koji vas tera da se zaljubite u njega!

Fudbal

SRBIJA IMA VEZISTU BUDUĆNOSTI! Sergej je igrač koji vas tera da se zaljubite u njega!

Podeli vest

Jedan od najboljih srpskih trenera Slaviša Jokanović govorio je reprezentaciji Srbije, a prokomentarisao je i srpskog igrača o kojem se najviše priča - Sergeja Milinković-Savića

Jokanović je napravio veliki uspeh pošto je vratio Fulam u Premijer ligu. Dok se spekuliše o tome da li će ostati na klupi "kolibara" ili će preći u neki bolji klub, naš trener je u razgovoru za špansku La Vangradiju govorio o Mundijalu i srpskoj reprezentaciji.

- Plasman na Mundijal je veliki uspeh za Srbiju, ali je negativno što mladi igrači rano odlaze u inostranstvo, a mnogi od njih ne dostignu očekivani nivo. Primera radi, u Španiju sam prešao posle 200 utakmica u dresu Vojvodine i Partizanu, pa nisam primetio veliku razliku prilikom igranja u Primeri. Fudbal u Srbije je bio sličan onom u Španiji, zato promena nije bila ogromna. Sad je drugačije, o čemu svedoči činjenica da u prvih 11 reprezenatcije Srbije četvorica igrača iz Premijer lige i još četvorica iz Serije A - rekao je Jokanović.

Upravo je jedan od igrača koji dolaze iz Kalča u centru pažnje. Reč je naravno o Sergeju. Jokanović smatra da je reč o "vezisti budućnosti".

- Visina, način igre, vizija i odluke koje donosi na terenu čine ga drugačijim od drugih. Odigrao je vrlo dobro protiv Kostarike, bio jedan od naših najboljih igrača. Sergej je vezista budućnosti, koji može sve da natera da se zaljube u njega - istakao je menadžer Fulama.

On se osvrnuo i na dosadašnji tok Svetskog prvenstva.

- Najviše mi se svidela utakmica Španija - Portugalija. Ostale su bile, manje-više, izjednačene. Otvorene do poslednjeg minuta. Uživam u svakom meču - poručio je Jokanović.

Španci su Jokanovića pitali i o situaciji u selekciji "crven furije", odnosno o smeni Đulena Lopetegija dan pred početak Mundijala.

- Situacija nije uobičajena, ali ljudi moraju da se prilagode svakoj okolnosti, pa i ovoj. U španskom timu ima dosta kvaliteta. Sad je on u rukama Fernanda Jera, ali cela ekipa je toliko iskusna da ne mora da plače za odlazkom trenera, već je sposobna da nastavi da igra kao i dok je na klupi sedeo Lopetegi - objasnio je srpski trener.

Nekadašnji trener Partizana se osvrnuo i na VAR tehnologiju.

- Ako se koristi dovoljno brzo može da bude korisna alatka. Sve i dalje zavisi od sudije u polju, jer je on taj koji deli pravdu - zaključio je Jokanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija